Laddar

Butiksjätten flyttar: ”Ett superläge för oss”

Här ligger den nya lokalen.

delningar

Lagerhaus i Halmstad kommer att flytta. Butiken kommer att flytta från sin nuvarande lokal på Storgatan. Men man blir kvar i city.

Lagerhaus kommer att flytta in i en butik på Klammerdammsgatan. Nämligen i den lokal där Walkincloset tidigare huserade och just nu har utförsäljning.

– Jättespännande. Det blir superkul. Jag tror att det kommer att vara ett superläge för oss, och en väldigt fin lokal, säger Gabriella Carpenheim, butikschef, till 24Halmstad.

 

Lagerhaus nuvarande lokal på Storgatan. Foto: Mattias Olsson.

Tanken är att Lagerhaus ska öppna i sin nya lokal i maj månad. Den nya butiken är på 250 kvadratmeter.

– Lönehelgen i maj är det som gäller preliminärt, men vi kanske tjuvstartar lite, säger Carpenheim.

 

Den nya lokalen på Klammerdammsgatan. Foto: Mattias Olsson.

Anledningen till att man väljer att genomföra flytten är att man helt enkelt tycker att läget i den nya butiken är bättre.

– Vi kommer närmare kundstråket känner vi, vi har hamnat lite långt ner på den gatan vi ligger på nu, och det är lite tråkigt. Nu kommer vi att hamna på kundens runda i stan, så det känns bra. Läget är den viktigaste anledningen till flytten. Lokalen vi har nu är väldigt fin, men kanske lite för stor för oss. Den nya blir mer Lagerhaus. säger Carpenheim.

Flytten är något man har sett fram emot under en ganska lång tid.

– Jag började här 2014 och jag tror att känslan av att vi behövt flytta mer centralt har funnits innan dess, säger Gabriella Carpenheim.