Laddar

Brutalt rån i Halmstad: ”Trodde jag skulle dö”

Tre okända män rånade och band fast en person i Halmstad.

delningar

28-åringen från Halmstad bestämde träff med en tonårstjej som han lärt känna via dejtingsajten Badoo. Men förhoppningen om att träffa sin framtida flickvän slutade i en mardröm. Den 18-åriga kvinnan hade helt andra planer när de skulle träffas i 28-åringens lägenhet i Halmstad.

Hon kom inte själv. I stället hade hon med sig tre okända män som hon kommit i kontakt med via en internetsajt. Kvinnan hade lagt upp en fråga på sajten om ”någon ville hjälpa henne att följa med och prata med pedofiler.” Tre personer nappade och de träffades utanför 28-åringens lägenhet.

Efter att kvinnan blivit insläppt så rusade de tre männen in i lägenheten och påbörjade ett brutalt rån. Två av männen ska ha haft rånarluva på sig, och en ska dessutom ha varit knivbeväpnad.

Den knivbeväpnade mannen band sedan fast 28-åringens händer och puttade ned honom i sängen, där man sedan höll knivseggen mot hans strupe.

”Jag blev livrädd och trodde att jag skulle dö”, beskriver 28-åringen.

Männen tog ett X-box, tre spel, en mobiltelefon och 200 kronor i kontanter innan de sprang från lägenheten.

En 18-årig man har identifierats som en av de tre rånarna. Han förnekade brott, trots att hans fingeravtryck hittades på insidan av en garderob i lägenheten. 18-åringen förklarade det med att ”någon vill sätta dit honom” och att han ”har problem med andra personer”.

Åklagaren yrkade på att 18-åringen skulle utvisas och förbjudas att återvända hit under tio år, men yrkandet ogillades. Enligt tingsrätten var brottet inte så grovt att det skulle medföra allvarliga fara för allmän ordning och säkerhet att låta honom stanna kvar i Sverige.

I stället döms mannen till fängelse i ett år och två månader för rån, ringa stöld, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Kvinnan döms till skyddstillsyn med samhällstjänst 200 timmar för medhjälp till grovt olaga hot.

Relaterade artiklar