Branden fick skola att stänga ner

. - Foto: Viktoria Andersson

Diskussionerna om att stänga eller inte stänga gick varma bland verksamheterna på Fyllingeområdet.

delningar

Branden som bröt ut på Stena Recycling blev snabbt en fara för allmänheten, och VMA uppmanade allmänheten till att hålla sig inomhus under tisdagen. Fyllingeskolan, som ligger ett par kilometer ifrån industrin, agerade med omedelbar verkan efter att SOS Alarm skickade ut meddelandet.

– Vi stängde av vårt ventilationssystem och kontaktade vårdnadshavare som fick komma och hämta eleverna, säger Helén Smith, rektor på Fyllingeskolan.

Flera elever uppges ha blivit skrämda av branden, och de allra flesta hämtades av vårdnadshavare under dagen. De elever som inte haft möjligheten att bli hämtade av sina vårdnadshavare, har blivit sysselsatta med aktiviteteter, däribland filmvisning, av personalen under eftermiddagen.

I nuläget räknar Fyllingeskolan med att hålla igång verksamheten som vanligt under onsdagen, men det kan snabbt ändras ifall räddningstjänsten anser något annat.

– Då kommer vi informera vårdnadshavare så fort som möjligt, förklarar Helén Smith.

Verksamheterna på Fyllinge industriområde, Rowico och Wohlins, agerade också när de fick beskedet om att giftig rök spred sig i området.

– Vårt ventilationssystem stängde vi ner och vi förde en dialog med vår granne, (Dunlop) Hiflex, som undrade hur vi skulle agera, ifall vi skulle stänga ner verksamheten eller inte. Vi var ganska tydliga med att vi kunde hålla igång verksamheten här, säger Tomas Mitan på Rowico.

– Diskussionerna har varit igång huruvida vi ska hålla öppet här i morgon, beroende på hur läget kommer att ändras. Men just nu ser det ut som att vi kommer gå till jobbet i morgon, avslutar Roger Wohlin, delägare på Wohlins.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar