Laddar

Positivt i HK Drott inför bottenmötet: ”Hittat ett sätt att spela som passar oss”

Tränarna är hoppfulla inför bottenmötet mot Warta.

delningar

HK Drott tar emot HP Warta i division 1-handbollen. De båda lagen kämpar i de nedre regionerna av tabellen, och inför lördagens match, har de en, respektive två poäng ner till nedflyttningsplatserna. Och det är ett sargat Drott som ställer upp för avkast.

– Det är som det brukar. Det blir byten på några positioner beroende på sjukdom och det faktum av Div 2-laget har match samtidigt. För vår del innebär det att Teodor Simonsson är tillbaka efter sin operation och att Joel Ekstrand går in som målvakt, säger Jesper Adolfsson, tränare i HK Drott.

Laget kommer ställas mot ett spelsätt som man inte ser speciellt ofta i dagens handboll. Men hemmalaget har stor respekt för sina motståndare, och har förberett sig noggrant.

– I sin senaste match spelade de en hel del 7 mot 6 och tog ut målvakten. Det har vi inte mött innan, så det har vi förberett oss på. I övrigt har Warta ett bra lag, med duktiga spelare på varje position. Överraskande att de inte ligger högre i tabellen, säger match-coachen Claes Andersson.

Ser de till sig själva kommer de till match med en bra period i ryggen. Anledningen till det är att man tillslut hittat ett vägvinnande spelsätt.

– Vi har tagit poäng i fyra av våra fem senaste matcher nu och har hittat ett sätt att spela som passar oss. Ett stabilare försvar har hjälpt vårt målvaktsspel. Färre tekniska fel framåt, gör att vi inte är lika lätta att kontra på längre. Vi har blivit ett lag helt enkelt, säger Micke Mattsson, tränare i HK Drott.

Matchen startar klockan 15.00 i Halmstad arena.

Drott ställer upp med följande lag

Andreas Holmén Joel Ekstrand

—�—

Martin Bystedt Oskar Ljunggren

—�—

Daniel Hagström Dennis Souraniemi

—�—

Gustav Jönne Teodor Simonsson

—�—

Anton Andersson Markus Källström Johan Larsson Lukas Andersson-Mänikkö Rasmus Abrahamsson

Relaterade artiklar