Laddar

Blev utkastad av flickvän – greps sedan av polis

En 37-årig man boende i Halmstad hade en dålig dag.

delningar

Det var den 3 november förra året som en 37-årig man boende i Halmstad kontaktade polis efter att han blivit utkastad av sin dåvarande flickvän och hon vägrade ge honom hans kläder.

Polisen skickade två patruller till platsen och när den ena polismannen såg mannens namn på dörren reagerade han, då mannen är känd av polisen sedan tidigare. Bland annat ska polisen berättat för en kollega att 37-åringen vid ett tillfälle velat bli skjuten av polisen.

Polisen mötte mannen i trapphuset och mannen blev då snabbt aggressiv, vilket ledde till att polisen sprayade honom i ansiktet och omhändertog mannen.

37-åringen hade tagit droger och hade narkotika samt dopingmedel på sig. Han ska vid tidigare tillfällen begått narkotikabrott och nu har mannen dömts för tre narkotikabrott, våldsamt motstånd samt dopingbrott.

Straffvärde på det mannen gjort är på fängelsenivå, men tingsrätten bedömer att mannen är i ”mycket stort behov av vård och behandling för sitt missbruk” och därför blir påföljden skyddstillsyn med föreskrift att genomgå ett behandlingsprogram.

Relaterade artiklar