BILDEXTRA: Välkänd Halmstadkrog "har hittat hem"

Gamla konceptet ersätts med nytt.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Fyra år har gått sedan Mr. Vinc'k etablerade sig på Klammerdammsgatan med en vision om att servera stans bästa burgare. Allt har dock ett slut. Restaurangen har lämnat sina lokaler för nya på Köpmansgatan, där krögaren Salih Kabasi och hans personal ska tänka nytt.

– Vi har köpt in kolgrillar, vilket innebär att vårt största fokus blir på grillrätter även om burgarna kommer finnas kvar på menyn. Nu blir vi mer som en komplett resturang, säger Salih Kabasi, när vi möter honom under restaurangens smygpremiär med inbjudna gäster.

Men det hela är faktiskt en slump. Salih hade från början planer på att ratta in en ny restaurang i lokalen på Köpmansgatan. Drömmen var att öppna en restaurang med enbart fokus på grillrätterna, samtidigt som Mr. Vinc'k skulle få fortsätta leverera burgare i sin dåvarande lokal. Kraven blev dock haken för satsningen.

– Det måste vara kvalité i det som serveras. Kvalitén står kockarna för. Har vi inte kompetenta kockar, kan vi inte servera kvalité. Det saknas riktigt duktiga kockar här. Därför bestämde jag mig för att satsa på ett ställe och ta med mig mina befintliga kockar plus en nyanställd, förklarar krögaren.

Kanske gör Salih rätt i som nysatsar på ny adress. Det menar åtminstone krögaren själv, då han ser flera fördelar med lokalen. Han nämner både "plats för bardisk och loungedel", något som saknades på Köpmansgatan. Men också konceptet i sig. "Halmstad behöver en komplett grillrestaurang", är krögarens egna ord. Det som dock är till nackdel:

– Ytan är mindre än den vi hade på Köpmansgatan. Sittplatserna är därför färre. Det blir bra ändå. Det här är som hemma, avslutar han.

"Nya" Mr. Vinc'k slår upp portarna under helgen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar