Beskedet: Ingen sommar på Tillsammans

Den populära restaurangen har fått ett blankt nej av byggnadsnämnden.

delningar

Johanna Norström och My Djurberg driver restaurang Tillsammans.

Nu står det klart – det blir ingen sommar på Tillsammans i år. Anledningen är den att bolaget, "Mat tillsammans Halland Aktiebolag", får sin ansökan om ett tidsbegränsat bygglov för en provisorisk restaurang avslaget.

Tillsammans har länge haft planer på att utöka sin verksamhet. Ägarna Johanna Norström och My Djurberg hoppades få ett tidsbegränsat bygglov för ett uppförande av en provisorisk restaurang, det i samband med att den permanenta restaurangen var under konstruktion. Byggnadsnämnden anser att ansökan inte når de krav som detaljplanen kräver, däribland utformning, utseende och byggnadsteknik.

– Det här var ganska väntat och kommer inte som en chock för oss. Utan nu känner man mer en stor besvikelse att vi inte kan hålla öppet i sommar, säger Johanna Norström med tung röst.

Klart är dock att restaurangägarna och och kommunledningsförvaltningen har förhandlat fram ett nytt reservationsavtal. Bygget måste påbörjas innan juli, om inte byggnationen påbörjas innan deadline, måste Tillsammans söka ett nytt bygglov.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar