Laddar

Beskedet: Då öppnar klädjätten på Hallarna

Sverigechefen: "Känns jättebra och spännande".

delningar

24Halmstad har tidigare skrivit om att den danska herrmodekedjan Wagner ska öppna på Hallarna. Nu är det klart när det sker.

Den 22 mars kommer man att slå upp portarna till sin nya butik på Hallarna.

– Det känns jättebra och spännande, säger Sverigechefen Sören Andersen till 24Halmstad.

I dagsläget har Wagner tre butiker i Sverige, snart öppnar man en fjärde och i slutet på mars så har Halmstad den femte Wagnerbutiken i landet.

Kedjan är desto större utomlands, där man förutom över hundra butiker i sitt hemland Danmark har 18 butiker i Norge och 25 i Kina.

Hur kommer det sig att ni väljer er att etablera er i just Halmstad? – Halmstad är en bra handelsstad med ett bra geografiskt läge. Staden har också en bra sommarperiod, samt har flera städer runt omkring sig. Sedan gör också placeringen på Hallarna det lilla extra.

Öppningsdatum är redan klart, men det är däremot inte klart vem som ska driva butiken ännu.

– Vi jobbar som så att om vi hittar ett bra läge, så signar vi upp det, oavsett om vi har en partner eller inte. När vi har gjort det så letar vi efter en lämplig partner som kan driva butiken, säger Andersen.

Men någon oro att butiken inte skulle kunna öppna den 22 mars behöver inte kunderna känna.

– Hittar vi inte rätt partner så öppnar vi ändå och och driver butiken själva, säger Sören Andersen.

Vad är Wagners styrka som butik? – Vi har en bredd du inte ser på några andra ställen i landet. Vi har allt ifrån 16–årsåldern och upp till äldre män. Många brukar välja att ha det ena eller det andra, medan vi har allt. Sedan lägger vi enormt mycket vikt på personlig och go service.

Relaterade artiklar