Beskedet: Då finns dina skattepengar på bankkontot

Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket. Genrefoto: Skatteverket, Matilda Larsson.

Över två miljoner svenskar får snart sina skattepengar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu börjar skatteåterbäringen betalas ut. Tidigast klockan 13.00 under tisdagen kan de som deklarerat digitalt före den 2 april landar pengarna på kontot.

I år är det över två miljoner personer som får sina skattepengar redan i april, vilket är mer än dubbelt så många som förra året då det var drygt 900 000.

Totalt kommer svenskarna få dela cirka på 13,7 miljarder kronor som kommer att betalas ut.

De som får sin skatteåterbäring nu i april är de som deklarerade digitalt senast den 2 april utan att göra några ändringar eller tillägg. Skattepengarna kommer att betalas ut mellan 9-12 april.

– Vi har förenklat villkoren för att få skatteåterbäring tidigt och det är kul att se att det gett ett sådant resultat. En av de absolut vanligaste frågorna vi brukar få är när man får tillbaka sina skattepengar och det är därför väldigt positivt att nu kunna möta upp det stora intresset, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

För att få pengarna utbetalda automatiskt måste man ha anmält bankkonto. Den som inte redan anmält sitt konto kan göra det nu. Det tar cirka två bankdagar för kontot att registreras.

Därefter kan utbetalning begäras vilket lättast görs i e-tjänsten Skattekonto. Normalt tar det tre bankdagar innan pengarna finns på kontot.

Den som ska få tillbaka skattepengar men som gjort en ändring eller tillägg, deklarerat på papper eller deklarerat efter den 2 april kan få sina pengar i början av juni.

Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

– Det är redan fler än tre miljoner personer som har deklarerat. De som ännu inte deklarerat gör det med fördel digitalt då fler uppgifter redan är ifyllda samt att man också får en kvittens på att deklarationen är inlämnad, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar