BESKEDET: Bryggcaféets koncept återuppstår – på ny plats

Anders Widén. - Foto: Wilhelm Nilsson

Bryggcaféet tvingades lämna Grötvik. Nu har ägaren Anders Widén hittat en lösning för det populära sommarkonceptet.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I augusti kunde 24Halmstad berätta att Bryggcaféet riskerade att stänga ner, det sedan en anonym anmälan gällande saknaden av bygglov upprättats mot caféet. Så blev också utfallet.

Enligt traditionen har Bryggcaféet genom åren bjudit in gäster på bryggan, som samtalat och föreläst för nyfikna åhörare. Bland annat har Björn Ranelid, Anders Thornberg och Gudrun Schyman varit på plats för att berätta om sina vägar till toppen. I samband med att Bryggcaféet tvingades stänga ned i Grötvik, försvann också möjligheten till att arrangera "Gäster på bryggan". Men ägaren Anders Widén har nu sett till att det ska bli av ändå.

I ett mejl till 24Halmstad skriver Widén att "Gäster på Bryggan" i år arrangeras på Strandgården i Villshärad, vilket innebär att ett av koncepten som ingick i Bryggcaféet, återuppstår i ny tappning. Under samtliga tisdag- och torsdagkvällar i juli kommer ett dussintal gäster att bjudas in". Ännu är inte alla gäster presenterade, men klart är i alla fall att Per Gessle, Janne Andersson och Klas Östergren som får äran att gästa "Bryggan".

Bryggcaféet meddelar att fler gäster kommer att presenteras längre fram.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar