Laddar

Beredskapschefen om pooldiskussionen: ”De har sin fulla rätt att göra så”

"Vi har startat upp en produktionsanläggning till och det är en uppåtgående trend just nu", säger Michael Carlsson vid 21-tiden på torsdagskvällen.

delningar

På torsdagskvällen larmade Halmstads kommun för låga dricksvattennivåer i vissa områden av kommunen. Vid 21-tiden var läget aningen bättre.

– Vi har startat upp en produktionsanläggning till och det är en uppåtgående trend just nu, det sjunker inte i samma takt, säger Michael Carlsson, beredskapschef vid Laholmsbuktens VA.

Han berättar att det fanns vissa bekymmer redan under onsdagseftermiddagen. Att nivåerna sjunker under dagarna är dock inget konstigt.

– Det är helt naturligt. Under onsdagen lyckades vi fylla tillbaka nivåerna och det är alltid ett tapp på dagen – sedan fylls det på under natten. Det är så det fungerar. I morgon ser vi förhoppningsvis en bättre trend, men vi kommer ta tag i detta på ett helt annat sätt imorgon bitti.

Många av 24Halmstads läsare har påpekat att vattenbristen förmodligen främst beror på att många privatpersoner fyllt upp sina pooler under dagen. Carlsson avfärdar inte det scenariot.

– Det kan vara så, och det har de sin fulla rätt att göra, det finns inga restriktioner eller vattningsförbud utfärdade. Det kan också vara bevattning eller liknande, förmodligen är det en kombination av många olika saker.

Har ni uteslutit att det rör sig om någon större vattenläcka? 

– Nej, men när det rör sig om vattenläckor så brukar allmänheten vara väldigt duktiga på att ringa in och uppmärksamma oss om det. Det brukar synas rätt bra, säger Michael Carlsson.