Bekräftat: Skyttekungen återvänder till HBK

Mikael Boman. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Gjorde nästan 40 mål senast – nu ska han föra Halmstads BK till toppen igen.

delningar

Mellan åren 2012 och 2014 stod anfallaren Mikael Boman, 30, för 37 mål och 13 assist på sina 88 matcher. Efter spel i IFK Göteborg och danska Randers FC står det nu klart att den målfarlige anfallaren återvänder till Bollklubben.

– Det känns fantastiskt. Det känns grymt att vara tillbaka, säger Mikael Boman till Halmstads BK:s hemsida, och utvecklar:

– Min första tanke var inte att komma hem till Sverige och spela i Superettan om jag ska vara ärlig. Men när jag fick kontakt med Tony (Karlsson, klubbchef) och Magnus (Haglund, manager) och de berättade mer om hur klubben utvecklats och om vad ambitionen är så kändes det naturligt att komma hit igen.

Trots ett ynka mål på 16 matcher för sin senaste klubb, Randers, ser inte managern Magnus Haglund oroligt på en förstärkning i Mikael Boman.

– Han är en forward som ger oss ett hårt arbete och smartness på plan och blir en person som bidrar med väldigt positiv energi i en grupp. Det är en fin dag för Halmstads Bollklubb, säger Haglund till HBK.se.

Mikael Boman har skrivit ett kontrakt med Halmstads BK som sträcker sig över 2021.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar