Bad man sänka musiken – blev misshandlad och hotad

. - Foto: Mattias Nilsson

Mannen blev hotad och misshandlad med flera slag. Nu döms gärningsmannen vid Halmstads tingsrätt.

delningar

En kväll i början av december 2017 gick en man och knackade på hos en annan man för att be denne att sänka volymen på musiken. Den boende ska då ha blivit upprörd och gick till attack mot den andre mannen. Flera slag utdelades och samtidigt hotade mannen offret genom att uttala ord med innerbörden att han skulle döda honom. I samband med händelsen hotade mannen också en kvinna på samma sätt.

Gärningsmannen har i sin tur uppgett att det var den andre mannen som angrep honom med ett tillhygge och menar att han därför knuffade bort mannen. Tingsrätten anser dock att mannen lämnat bristfällande och motsägelsefulla uppgifter i förhören. När det gäller vilket föremål som han blivit attackerad med har han lämnat olika uppgifter och att mannen hade en mindre sårskada på fingret ger inte stöd för att han skulle ha fått det i samband med att han försökt avvärja ett angrepp, anser tingsrätten.

Nu döms mannen, som är i 25-årsåldern, vid Halmstads tingsrätt för misshandel och två fall av olaga hot. Straffet blir en månads fängelse.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar