Laddar

Avslöjar: Hammersmålvakt i båset hos allsvensk klubb: “Har bra koll på honom”

Målvakten besökte den allsvenska klubben under måndagen och står i båset när laget möt Södertälje.

delningar

TEXT: Johan Nordström

Enligt källor till 24Halmstad skulle Halmstad Hammers förstemålvakt Adam Ohre ha varit på besök hos hockeyallsvenska Troja/Ljungby under måndagen för att besöka klubben.

Uppgifter som bekräftades under tisdagen av Troja/Ljungbys tränare.

– Han tränade med laget igår och jag har sett en hel de lav Halmstads matcher. Så jag har en bra bild av honom, säger huvudtränaren Pelle Svensson.

Enligt källorna ska Ohre ha blivit kontaktad av den allsvenska klubben på grund av deras målvaktsbrist något som också bekräftas av tränaren.

– Det stämmer. Det är så att en av våra målvakter är sjuk och vår junior är med landslaget i USA, säger Svensson och fortsätter:

– Främsta anledningen till att vi tar in honom är för att han har varit med förr. Han har rutin på både senior- och allsvensk nivå och det hade varit orättvist att ta med en junior som aldrig varit med förut.

Provspelet resulterade i att Ohre fick hem till Halmstad och hämta utrustningen för att under tisdagen åka med Troja/Ljungby för bortamatch mot Södertälje SK.

– Han kommer vara back-up idag, säger tränaren.

Utlåningen är främst detta dygnet då Halmstad och Troja/Ljungby under de senaste två säsongerna har haft ett visst utbyte när det gäller spelare. Något som gör att Ohre kommer att vara tillbaka i Halmstad och redo att vakta kassen för sitt ordinarie lag i matchen mot HA 74 Sävsjö under onsdagen.

Vad det gäller framtiden lägger däremot Pelle Svensson locket på.

– Framtiden? Så långt har vi inte pratat. Vi tar en match i taget, avslutar Pelle Svensson.

Relaterade artiklar