Laddar

AVSLÖJAR: Halmstad får ny nöjesarena – ”Stadens absolut finaste lokaler”

Här är Halmstads nya nöjesarena.

delningar

En helt ny nöjesarena är påväg till Halmstad. Platsen blir den gamla saluhallen på Karl XIs väg, som fram tills tidigare i år i omgångar huserat en nattklubb och en pub i olika ägares regi.

– Det kommer att bli en nöjesarena i Halmstad där det kommer att hållas ett stort antal olika arrangemang. Både som vi håller i själva, men där också andra arrangörer kan hyra in sig, säger Anna Eriksson.

I den mindre av de så kallade multilokalerna kommer det att finnas en lunchrestaurang och i den större, som rymmer 900 personer, kommer det att kunna ordnas större arrangemang som till exempel konserter eller konferenser.

– Det är en av stadens absolut finaste lokaler. Tanken är att det skall bli ett komplement till det som redan finns i Halmstad idag. Det har ju varit en väldigt stor efterfrågan på den här typen av lokal. Det blir ett komplement både till Hotel Tylösand vad gäller konferenser men också till teatern och Arenan när det kommer till livescenen.

 

Gamla saluhallen i Halmstad, bilden är från 2011. Foto: Engman/Wikimedia

Lokalerna är tänkt att fylla det hål i Halmstads utbud som gjort det omöjligt att boka en viss typ av artister och annat. Detta då det inte funnits en lokal i lämplig storlek.

– Det har funnits ett problem eftersom en skara artister inte kunnat komma till Halmstad eftersom Arenan är för stort och något annat är för litet.

Anna har med sig ett stort mått av erfarenhet av liknande arbete i bagaget eftersom hon var med och styrde över nöjeslokalen Parken, fram tills dess att den brann ner i september förra året.

– Vi har ju erfarenheten från Parken med oss så det blir ett litet hopkok av allt. Vi tar ju med oss folket förhoppningsvis, och dessutom så mycket av evenemangen som möjligt, beroende på vad det finns förutsättningar.

Tanken med Halmstad Live som stället kommer att heta är att det skall finnas något för hela staden.

– Det är bara fantasin som sätter gränserna och möjligheterna är stora. Vi vill inte nischa oss för en viss typ av evenemang eller konserter. Utan vi vill att hela staden ska kunna ha en anknytning till Halmstad Live. Vi vill kunna förse Halmstad med något för alla målgrupper och genrer.

Den som besökt lokalerna i dess tidigare form som nattklubb kommer kanske få svårt att känna igen sig då man lagt tid på att öppna upp lokalen betydligt mer.

– Det är ju en väldigt mäktig lokal så vi vill att den ska komma fram lite mer. Vi har gjort det lite mer öppet och anpassat för en konsertverksamhet, så det blir till det bättre för alla säger Anna.

I den mindre lokalen, lunchrestaurangen, kommer det finnas en mobil scen, som kan anpassas beroende på evenemang. I den större däremot byggs det en rejäl fast scen.

Vad gäller öppning är det dock ännu inte helt säkert när man kommer att kunna slå upp portarna.

– Det finns en rätt stor efterfrågan, med flera som står på kö, men vi vet inte riktigt än. Det finns en förhoppning om att öppna i mars, men vi nöjer oss med att säga till våren än så länge.

Trots detta finns en tydlig vision klar redan nu.

– Vi vill att vi ska vara Halmstads mest besökta nöjesarena, eller arena överlag.

Vad är då drömbokningen? – Det är ju väldigt svårt att säga men man drömmer ju om att få till den där bokningen som får folk att tänka ”hur lyckades de med det där?” så kanske Håkan Hellström eller någon liknande. Sen är det ju såklart väldigt svårt att få till.