Laddar

AVSLÖJAR: De tar över anrika butikslokalen

Då öppnar nya butiken: "kommer vara en jäkligt grym dag".

delningar

24Halmstad kan avslöja att det blir Walkincloset som tar över den tomma butikslokalen på Köpmansgatan 12. Lokalen har officiellt stått utan hyresgäst sedan den 1 oktober då Haga Hem flyttade sin butik därifrån, även om denna stängt ännu tidigare än så.

Nu blir det alltså klädbutiken Walkincloset, som redan finns på två ställen i Halmstad, som tar över. Sedan tidigare har man butik på Klammerdammsgatan 5 samt en nyöppnad butik på Hallarna. Utöver dessa två finns man även i Göteborg, Varberg och Stenungsund.

24Halmstad fick en pratstund med Madelene Falk på Walkincloset i Halmstad.

Innebär detta att ni stänger butiken på Klammerdammsgatan? – Nej vi ska faktiskt ha kvar den gamla butiken som en outletbutik. I den nya butiken kommer vi då att sälja nya plagg.

När öppnar ni den nya butiken? – Vi öppnar nästa fredag (24 november, reds. anm.) samma dag som Black Friday, så det kommer vara en jäkligt grym dag med mycket aktivitet i hela city, säger Madelene Falk.

Det är inte heller vilken lokal som helst som nu får en ny hyresgäst.

– Fastigheten byggdes år 1907 till Apoteket Vakteln. Man kan ana att Apoteket varit verksamt genom att titta på den fina fasaden, säger Johan Torstensson på Cityfastigheter.