Laddar

Asylsökande familjer får oväntat stöd – av clowner

För att hjälpa alla människor som befinner sig i asylprocessen har ett projekt satts i rörelse.

delningar

Över 200 000 människor har kommit till Sverige för att söka skydd under de senaste åren. Många av dem befinner sig fortfarade i asylprocessen och väntar på besked om sin framtid, något som kan innebära oro och ångest hos både barn och vuxna.

Av denna anledning startar nu Clowner utan Gränser ett nytt projekt för att stötta och stärka barn, unga och vuxna som befinner sig i asylprocessen.

Projektet Cirkus för hopp kommer bege sig ut på turné i hela landet där behovet är som störst. Den första turnéperioden tar plats mellan 12 mars och 29 april.

Turnén ska komma till Halmstad under vecka 13, mellan 26 mars och 1 april.

– De som turnerar i första perioden är tre artister, två clowner och en cirkusartist. De är även pedagoger, så vi kommer även hålla i workshops under besöken, säger Karin Tennemar, kommunikatör hos Clowner utan gränser.

Utöver att få barn och familjer att skratta kommer även Clowner utan Gränser att utbilda personal på asylboenden, och andra personer som arbetar med personer i asylprocessen, i syfte att stärka dem i sin yrkesroll.

– Våra förhoppningar är att verkligen ge stöd till barn och unga vuxna som befinner sig i en asylprocess. Vi hoppas kunna nå så många som möjligt och ge dem hopp och kraft, säger Karin Tennemar.