Asian fusion på menyn när Halmstad får ny restaurang

Här flyttar den nya restaurangen in. - Foto: Wilhelm Nilsson

Krögarprofilerna tar över den anrika lokalen och sätter prägel på den efter inspiration från storstäderna.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det har tisslats, det har tasslats och det har spekulerats. Men nu står det klart vad det ska bli av Handelsbankens gamla lokaler på Storgatan. Det blir en restaurang som ska gå under namnet Asian Bank Office, och ska drivas av de tre krögarprofilerna Roger Krook, Palle Frick och Erol Simsek.

– Palle fick förfrågan om att ta över lokalen. Sedan hörde han av sig till Erol och därefter till mig. Vi kom överens om att ta över den, men bara ifall vi startade ett nytt koncept som inte finns sedan tidigare i stan, säger Roger Krook.

Och visst blir det ett nytt koncept. Det blir ett koncept på "asian fusion", vilket innebär enkla smårätter, så kallade "sharingrätter", med en asiatisk touch. Konceptet har blivit allt vanligare utomlands, men i Sverige finns det hittills endast i storstäderna. Därför har trion sneglat mot restaurangerna Toso i Göteborg och Miss Voon i Stockholm, för att hämta inspiration.

– Det ska bli jävligt intressant och se hur det tas emot av Halmstadborna, och hur mogna de är för den här typen av mat, säger Roger Krook.

Den som tidigare befunnit sig i den före detta banklokalen, "kommer att känna igen sig", menar Krook. Lokalen ska få bli orörd. I stället går gänget all in på inredningen och ska få den till att efterlikna den asiatiska stilen med mörk inredning, vit belysning och "någon färgklick här och där". Krögarna har vänt sig till en arkitektfirma i Göteborg som har ritat lokalen.

– En av arkitekterna har erfarenhet av krogbranschen och vet vad som gäller. Det blir en hel del nytänk som de skapat åt oss, förklarar Roger Krook.

Men än kan lokalen inte färdigställas. Först på onsdagen kommer krögarna få ett startbesked om när nybyggnationen kan dra igång. Därefter väntar ett hårt arbete med att få leveranser intakt. Roger Krook menar att det är "jättesvårt" att beräkna när alla leveranser kommer att finnas på plats, därför är krögarna försiktiga med att gå ut med ett öppningsdatum.

– Tidigast mars blir det. Vi kommer att gå ut med ett datum när vi vet mer, berättar han.

Även om lokalen är långt ifrån intakt har arbetet med rekrytering av personal redan satt igång. På tisdagen blev en ny restaurangchef klar och så småningom hoppas de att ett 40-tal ska ha fått en anställning hos dem.

Slutligen meddelar Krook att det kommer att finnas utrymme för en lounge-del i lokalen samt en uteservering. Längre fram i tiden kommer även källarlokalen att öppnas upp, men vad den ska användas till är ännu inte klart.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar