Laddar

”Arrangemanget är ju fantastiskt”

Legendaren "Äpplet" om arrangemanget, de svenska chanserna och det gemensamma koreanska laget.

delningar

Senast Sverige arrangerade ett bordtennis–VM var i Göteborg 1993. Då var Mikael ”Äpplet” Appelgren en av hjältarna som förde Sverige till VM–guld. Nu är han på plats i Halmstad för att som åskådare ta del av mästerskapet. 24Halmstad passade på att träffa honom.

– Jag kom under onsdagen och då såg jag ganska mycket, och nu ska jag ju kolla på Sverige mot Taiwan, säger Appelgren. Och han är minst sagt nöjd med det han sett.

– Arrangemanget är ju fantastiskt gjort här i Halmstad Arena måste jag säga. Det ser jättefint ut på centercourten och det är bra belyst. Det är bra faciliteter här, det kommer att bli ett VM som blir väldigt bra.

Du var ju med senast Sverige hade ett VM på hemmaplan 1993, då kunde man väl inte ha anat att nästa VM skulle komma 25 år senare och i Halmstad? – Det är som du säger ett bra tag sedan, och det är väl lite för långt emellan med tanke på att Sverige ändå är en såpass stor pingisnation som vi ändå är. Nu har vi fått det, och det har kört igång, så jag tror att många är nöjda.

Blir du sugen på att spela själv? – Nja, inte så sugen på att spela. Det har jag gjort tillräckligt. Men man blir sugen på att titta.

Vi var ju med om en stor händelse tidigare idag när de koreanska lagen gick ihop till ett. Har du varit med om något liknande? – Jo, de spelade ihop på VM 91. Nu var det dags igen. Man vet ju inte vad som ligger bakom, men det ligger säkerligen politik bakom, saker som inte vi kan rå över. Men bordtennisen förenar. Det är en fredlig sport.

Hur ser du på Sveriges möjligheter? – Taiwan är starka, men Sverige har hemmaplan, så kanske lite fördel för Sverige. Spelarna är uppenbarligen i bra form, och kan de behålla den formen är det inte omöjligt att slå Taiwan.

Intervjun med Mikael Appelgren gjordes innan Sveriges match mot Taiwan hade startat.

Relaterade artiklar