Antagningen öppnar – då avslöjar högskolan unik nyhet

Högskolan i Halmstads prorektor Pernilla Nilsson. - Foto: Wilhelm Nilsson

Högskolan presenterar också sina nya utbildningar som ges under hösten.

delningar

Vi går en vår till mötes, men går du i studietankar har du förmodligen mer höst än vår som går på högvarv. Åtminstone i skrivande stund. Från och med på fredagen kan blivande studenter skicka in sin ansökan till höstterminen på Antagning.se. Men de allra flesta har is i magen, innan de börjar söka till utbildningarna.

– Tidigare år väntar de allra flesta in i det sista med att söka. Men det kan ju skilja sig. Det ska bl intressant att se hur det blir i år, säger Högskolan i Halmstads prorektor Pernilla Nilsson.

Möjligheterna för studier i höst är många. Enligt Antagning.se finns det över 15 000 program och kurser över landets alla lärosäten att välja på. Fyra av dem ingår i ett helt nytt utbildningskoncept på Högskolan i Halmstad. Högskolan väljer att kalla konceptet för Common Core, där programmen Bygg- och fastighetsekonomprogrammet, Mekatronikingenjör, Psykologi - inriktning idrott och motion samt Statsvetenskap - samhällsanalys och kommunikation ingår. Konceptets innebörd är att de olika programstudenterna kommer att läsa vissa kurser tillsammans, samtidigt som individen ges extra möjligheter att få utveckla nyfikenhet, kritiskt tänkande och förmågan att lösa problem.

– I Sverige är Common Core än så länge ett unikt koncept för Högskolan i Halmstad. Vi tror verkligen att det kommer att ge våra studenter kompetenser som du kanske inte får på andra lärosäten, förutom förmågan att samverka över ämnes- och programgränser handlar det också om att vara innovationsdrivande, kreativ, empatisk och kommunikativ, säger prorektor Pernilla Nilsson.

Samtidigt som högskolan presenterar sitt nya utbildningskoncept, berättar lärosätet att tre nya utbildningar tillkommit. Programmen det rör sig om är Medie- och kommunikationsvetenskap - inriktning hälsa, Miljö, innovation och hållbarhet samt Masterprogram – energismart innovation i byggd miljö. Tre program som ligger i tiden.

– Hållbarhet, hälsa och digitalisering ligger väldigt rätt i tiden. När vi tar fram våra nya utbildningar gör vi en omvärldsanalys där vi försöker titta på samhällsutmaningar. Processen tar ett till ett och ett halvt år, från analys till att den finns i utbildningskatalogen, avslutar Pernilla Nilsson.

I nuläget planeras 170 utbildningar på Högskolan i Halmstad i höst.

FAKTA

Här är Högskolan i Halmstads nya utbildningar i höst:

Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa, 180 hp: Ger spetskompetens för den som vill arbeta med hälsorelaterad kommunikation.

Miljö, innovation och hållbarhet, 180 hp: Tvärvetenskaplig utbildning för den som lockas av att driva hållbarhetsarbete på en internationell arbetsmarknad. Fokus på bland annat miljö, hållbarhet, samhälle och ledarskap.

Masterprogram – energismart innovation i byggd miljö, 120 hp: Program med nära anknytning till flera av Högskolans forskningsmiljöer och till profilområdet Smarta städer och samhällen.

Här är programmen som ingår i högskolans nya Common Core:

Bygg- och fastighetsekonomprogrammet, 180 hp

Psykologi - inriktning idrott och motion, 180 hp

Statsvetenskap - samhällsanalys och kommunikation, 180 hp

Mekatronikingenjör, 180 hp

Källa: Högskolan i Halmstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar