Anställd får årslön efter bedrägeri

Genrebild. - Foto: Wilhelm Nilsson

Högskolan fick nog efter att ha tidigare gett mannen två varningar.

delningar

Vattenkokare, fläktar och bord är bara några av prylarna som en medarbetare på Högskolan i Halmstad samlat på sig, för att sedan annonsera ut på nätet, skriver Hallandsposten.

Medarbetaren hade sedan tidigare fått order om att han inte fick röra sig på arbetsplatsen utanför arbetstid, det efter att flera inpasseringsloggar från mannen skett under kvällar och helger samtidigt det försvunnit kassar med tomburkar.

Enligt HP har flera chefer haft ögonen på mannen, och en av dem ska ha tillkallat polis vid ett tillfälle då denne upptäckte att mannen lasta in flyttkartonger från en lastbrygga på högskoleområdet. I bilen fann polisen hörlurar, stereoutrustning, gardiner och utrangerade möbler. Prylar som Högskolan hade för avsikt att slänga.

Mannen ska också ha synts till när han stulit 17 övergivna cyklar på Högskolan. Flera av dem har annonserats på nätet, där en okänd mängd har gått till försäljning.

När polisen tillkallat mannen till förhör har versionerna varit olika, då han ändrat sina uppgifter vid ett flertal tillfällen. Sedan tidigare har mannen fått två skriftliga varningar från Högskolan, dels efter att ha porrsurfat på arbetsgivarens enheter men också efter att ha sexuellt trakasserat en kollega.

I stället för att avskeda medarbetaren, vilket en uppgörelse inleddes efter årsskiftet, väljer Högskolan att ge mannen 15 månadslöner för att han ska lämna uppdraget självmant.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar