Laddar

Anrika hotellets nysatsning: ”Ett självklart alternativ”

Vill bli en del av Halmstads krogvärld.

delningar

Det är något stort på gång på Stationsgatan 44Grand Hotel är nämligen i färd med att påbörja renoveringen av både sitt kök och sin restaurang.

– Vi ska starta upp restaurangen i ett uppdaterat format kan man säga. Det började med att vi skulle totalrenovera köket, och så kände vi att matsalen också behövde ett uppsving. Så det blir ett helhetsgrepp, säger restaurangchef Fredrik Karlsson.

– Vi skapar förutsättningar för så att restaurangen ska kunna leva sitt eget liv. ett ställe att hänga på, oavsett hotellgäst, Halmstadbo eller besökare i stan, säger kökschef Robert Sedig.

Stora planer minst sagt, och av en god anledning. Syftet med renoveringen är att öppna upp restaurangen för fler gäster än bara de som bor på hotellet.

– Vi vill inte att Halmstadbon ska tänka att ”på Grand Hotel finns en restaurang men dit kan man nog inte gå och äta”. Utan restaurangen står för sig själv och hit ska Halmstadbon, hotellgästen och turisten kunna känna sig välkommen. Det ska bli ett självklart alternativt när man vill gå ut och äta riktigt bra eller bara ta något gott och dricka. Vi vill bli en del av Halmstads krogvärld även om vi ligger i utkanten av centrum, säger Fredrik Karlsson.

Än så länge är dock det mesta höljt i dunkel. Hotellet vill inte avslöja vare sig namn eller tema ännu. Vad gäller utbud på restaurangen kommer med största sannolikhet inte allt för mycket att skilja sig från hur det ser ut idag. Vad man däremot lägger kraft på är att fler ska få upp ögonen för den känsla man vill förmedla i restaurangen.

– Vi jobbar ju väldigt mycket med personalen, och de är verkligen i topp. Det är vårt starkaste konkurrensmedel. Vi vill att alla ska känna sig som hemma när man kommer som gäst, vare sig om man bor på hotellet eller inte, säger receptionschef Stefan Green.

Det är dock inte vilka lokaler som helst som renoveras. Även om mycket har hänt sedan hotellet byggdes 1905, så finns det en hel del historia i väggarna.

– Produkten vi levererar idag håller en jämn hög standard, allt från mat och dryck, miljö till service. Det vi känner är dock att lokalerna behöver få en uppdatering även om de är anrika och vackra redan idag.  När vi gör iordning matsalarna har vi hela tiden tänkt ”anno 1905”, så fort vi blir lite veliga och osäkra, säger Fredrik Karlsson.

Renoveringen väntas vara klart den 19 februari, även om detta inte är helt hugget i sten.

– Hade du frågat för två veckor sedan så hade det varit den 1 februari, men förhoppningsvis blir det den 19, säger Fredrik Karlsson.

Under tiden som arbetet pågår så kommer det av förklarliga skäl inte vara möjligt att bedriva verksamheten i restaurangen som man gjort tidigare.

– Vi kommer att stänga restaurangen den 17 december. Men det kommer inte bli så att vi stänger hela hotellet, vi kommer fortfarande servera frukost och husera boende gäster. Så hotellverksamheten är fortfarande kvar, säger Stefan Green.

– Men sedan när vi öppnar upp igen så kommer vi återgå till att servera frukost, lunch och à la carte middag på kvällen, säger Fredrik Karlsson.

Temat på restaurangen är som sagt ännu oklart, men det kommer i varje fall definitivt inte inte bli en nischad restaurang som bara serverar en viss typ av mat.

– Eftersom vi huserar ihop med en hotellverksamhet så får vi in alla möjliga sorters gäster här, alla ska känna att vi har något för dem, oavsett om de bara vill ta något litet till ett glas vin, eller om man vill äta en bättre middag. Och vi som jobbar här går gärna fram och sätter oss en stund vid borden och umgås lite med gästerna, så det blir fortsatt gott häng. Vi har en extremt bra produkt levererad på ett avslappnat sätt, säger Fredrik Karlsson.

Vad är det som gör att ni sticker ut?

– Som gäst kommer du till en levande miljö, du ska känna dig som en del av Grandfamiljen. Ett familjärt stuk, som är något som uppskattas av våra stammisar. Så det ska vara personligt och en ”hemma hos”-feeling som möter våra gäster, och det något vi verkligen lägger kraft på, säger Stefan Green.

Relaterade artiklar