Laddar

Annie Lööf: Detta är viktigast för Halmstad

Annie Lööf och Jonas Sjöstedt debatterade på Högskolan i Halmstad.

delningar

Under torsdagen var Baertlingsalen på Högskolan i Halmstad fylld till sista plats då Centerpartiets Annie Lööf och Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt debatterade mot varandra.

24Halmstad var på plats och träffade de båda partiledarna innan debatten startade. I denna artikel är det Annie Lööf som är i fokus.

Lööf har också en väldigt bra relation till just Halmstad.

– Jag har varit väldigt mycket i Halmstad, är man som jag uppvuxen i Värnamo så var Halmstad stället man åkte till under somrarna. Jag har många vänner här. Jag hade en sambo under fem år som kom ifrån Halmstad så då tillbringade jag mycket tid här. Jag trivs väldigt bra i staden, säger Annie Lööf till 24Halmstad.

 

Annie Lööf. Foto: Mattias Olsson

Under torsdagen nominerades Halmstad till att bli Årets superkommun. Något Annie Lööf har förståelse för.

– Halmstad är verkligen en tillväxtkommun. Det är så mycket framtid i Halmstad. Det är många som vill flytta hit. Här finns högskolan med både IT, innovation och entreprenörsskap. När jag tänker på Halmstad så tänker jag väldigt mycket på möjligheter och optimism, säger hon.

Om vi blickar framåt mot valet i höst. Hur ser du på läget för Centerpartiet? – Detta är det bästa läget för Centerpartiet på många decennier, sett både till hur partiet mår, men också våra opinionssiffror. Så det är klart att vi går in i valrörelsen utifrån ett starkt utgångsläge. Samtidigt är vi ödmjuka för ingen har ju röstat än, och det är hårt arbete kvar, men vi kommer att vara en stark röst framåt för optimism, och se till att människor och företag mår bra runt om i landet.

Inför valet. Vilka fråga är viktigast om vi tittar lokalt i Halmstad? – Jag har väldigt god kontakt med mina partikamrater i Halmstad och bostadsfrågan är ju en väldigt stor fråga. Både studentbostäder och även villor. Många vill bo och flytta till Halmstad. Inte bara i tätorten utan också runt om i kommunen. Så jag skulle säga, och det är ju en positiv utmaning, att klara av och möta den tillväxt och attraktivitet som Halmstad har är ju någonting som man behöver jobba med.

Om vi tittar på landet i helhet, då skiljer det sig lite kan man anta? – I väldigt många perspektiv så går det väldigt bra för Sverige. Men det går inte bra för alla. Från Centerpartiets sida har vi tre huvudfrågor som vi går till val på. Det ena är att stoppa klyvningen av landet, att få en bättre integration. Att vi har likvärdiga villkor i hela landet, såväl för stad som för landsbygd.

– Sedan gäller det att öka tryggheten. Både med fler poliser och kortare vårdköer. Vi måste vi se till att företagen kan vara en stark kraft ett ett bra miljö och klimatarbete, säger Lööf.

I en artikel från dagens samhälle noterade jag att ni (Centerpartiet) bara hade Liberalerna bakom er i antalet reaktioner på partiets Facebooksida. Är sådant viktigt? – Det är otroligt viktigt att både vara starka i den fysiska världen och den digitala världen. Jag är nog den partiledare som skapar störst engagemang på Instagram och har flest följare på Twitter. Jag tycker att både Facebook, Instagram och Twitter är väldigt viktiga kanaler för att ha en dialog med medborgarna, så där kommer jag att fortsätta.

För Halmstad väntar snart ett bordtennis–VM. Något Annie Lööf tycker är mycket positivt.

– Centerpartiet vill se fler större idrottsevenemang i Sverige, och därför är det här väldigt välkommet. Det betyder mycket för turismen, det betyder mycket för att lyfta enskilda kommuner och ökar attraktiviteten.

I yngre år så spelade du ju fotboll. Kan du en dag som den här, när vädret är kanon och serierna dragit igång, sakna att du inte fortsatte på den banan? – Jag spelade ju fotboll väldigt mycket. Och det är klart att jag ibland längtar tillbaka till de gröna fotbollsplanerna. Jag spelade fram tills jag var 20 och valde fotbollsinriktning på gymnasiet. Så när andan faller på så får jag ta ut bollen och kicka lite i trädgården.

En intervju med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt kan du läsa på 24halmstad.se i helgen.

Relaterade artiklar