Andréas, 48, är "poppis" hos bostadsjägare

Har blivit den mest rekommenderade mäklaren.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Andréas "Ante" Nilsson, 48, har blivit populär bland såväl bostadsköpare som säljarna. Enligt bostadssajten Booli.se är han nu Halmstads mest rekommenderade mäklare 2018. Förmodligen tack vare hans stora engagemang för de båda parterna i en bostadsaffär.

– Bostadsaffären är troligtvis den största affären du någonsin gör. Många tar ju för givet att jag bara ska sälja, men det handlar om så mycket mer – att vara en hjälpande hand både till köparen och säljaren. Det måste kännas bra för båda parter, säger Andréas Nilsson och fortsätter:

– Jag försöker aldrig lura någon, utan kör alltid med öppna kort. Det tror jag är en stor trygghet för både köparen och säljaren, säger Andréas Nilsson.

För mäklaren "Ante" handlar det om att att "hålla en kontinuerlig kontakt med köparen och säljaren", det kan vara i allt från mejl till ett telefonsamtal. I en sådan kommunikation vill han alltid förmedla tips och feedback, både i en positiv och negativ bemärkelse. För honom är det "viktigt att alla frågetecken blir uträtade".

"Ante" i en handbollsmatch mellan Drott och Guif 2000.

Men mäklare har inte alltid varit Andréas Nilssons yrke. Hans tidigare bakgrund är elithandbollsspelare i HK Drott, där han också blivit svensk mästare. Först efter SM-guldet 2002 tog tankarna honom till hans nuvarande yrke. Mäklarstudier i Huddinge och Södertälje hoppades på, som slutligen avslutades i Halmstad på distans. Samma trivsel som hemma på västkusten, fanns aldrig riktigt i Södermanland.

Halmstad är alltså hemma för "Ante" och därför blev det naturligt för honom att starta en fastighetsförmedling på hemmaplan. 2014 registrerades Bostad&co, ett företag som i dag har fyra anställda. Passionen för handbollen har bytts ut mot att sälja bostäder. Hans "nya" arbete är helt enkelt hans livsstil.

– Det är ett fantastiskt roligt yrke, jag älskar det här! Jag är på jobb vid fem-halv sex på morgonen och går hem någon gång under kvällen, säger Andréas Nilsson.

"Bostadsaffären är den största affären du någonsin gör... Det måste kännas bra för båda parter."

Familjen har "accepterat" hur hans arbetssituation ser ut. Och själv kan han inte tänka sig något annat yrke. Andréas brinner för att hjälpa andra människor, "för det är precis det som mäklaryrket går ut på", menar han.

– Som jag nämnde tidigare gäller det att vara öppen och tillmötesgående. Jag vill vara en trygghet och finnas som ett stöd för båda parter, berättar mäklaren.

Som utomstående kan man tro att Andréas flyger på moln. Faktum är att så inte är fallet. Han är den som aldrig stannar upp och njuter, utan vill hela tiden utvecklas och gå framåt. Frågan är dock hur pass mycket försäljningarna går framåt under 2019. Vad mäklare erfar kommer bostadspriserna att sjunka, skriver Expressen. Andréas Nilsson ser dock annorlunda på det – och tror att effekten blir något annat i Halmstad.

– Här (i Halmstad) tror jag snarare på att de kommer gå uppåt (priserna). Eller kanske stå lite still, beroende på var och vilken typ av bostad det gäller. Varför jag tror det, handlar om att vi bor i en attraktiv stad som hela tiden växer. Här är bra pendlingsmöjligheter, högskola och många företag, avslutar han.

FAKTA

Det här är Andréas "Ante" Nilsson:

Ålder: 48.

Bor: Halmstad.

Familj: Fru och två barn.

Fritidsintressen: Träning och padel.

Tidigare: Handbollsspelare i HK Drott.

Hans tre ledord som mäklare: Trygghet, hög kommunikationsgrad och transparent.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar