Andersberg på polisens lista – så ska området förändras

Grannsamverkan är en av åtgärderna som kan främja klimatet i Andersberg. Foto: Arkiv/Mostphotos

Polisen och Hyresgästföreningen har planer för områdets framtid.

delningar

Bostadsområdet Andersberg är ett av de "utsatta områdena" i Sverige som finns med på polisens lista. Polisen tog fram den här listan 2015, och några av kriterierna för att finnas med på den är att de boende i området skapat sina egna regler och normer, skriver Hem&Hyra.

Till tidningen berättar Landskronapolisen, Anders Engkvist, att grannsamverkan skulle vara ett led i att skapa ett bättre klimat i de utsatta områdena. Hyresgästföreningen är enig med om att de skulle kunna vara med och bidra till ett bättre samhälle i områden som Andersberg.

– Nattvandring är ett bra exempel och även språkcafé. Vi kan också samverka med andra föreningar. Som det ser ut nu har vi en svag representation men vår styrka är att vi ändå har lokal närvaro i dessa områden. Men vi skulle behöva vara ett tydligare språkrör, säger Petra Lundh, enhetschef på Hyresgästföreningen, till Hem&Hyra.

Än så länge finns det inga tydliga planer på hur Hyresgästföreningen kan eller kan komma att arbeta i de utsatta områdena i framtiden. Petra Lundh pekar på att det kan se olika ut från ort till ort, och ger ett exempel på hur de skulle kunna agera i Halmstad.

– Förutsättningarna är olika. I Halmstad kan vi vara mer av ett komplement till det kommunala bostadsbolaget HFAB som är mycket aktivt. I Kristianstad är vi inne i ett skeende där vi öppnar upp vår organisation och samverkar med andra föreningar. I Landskrona har vi krokat arm med privata värdar, berättar Petra Lundh.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar