Laddar

Ambulanschefen: ”Statistiken blir lite missvisande”

Nu svarar ambulanschefen.

delningar

Det var i torsdags som det framkom statistik från Hjärt-Lungfonden som vittnade om att ambulansens responstider för personer med hjärtstopp blir allt längre. Halmstad var inget undantag då man på fem år blivit 0,2 minuter långsammare sedan 2012. 24Halmstad hörde av sig till chefen för ambulanssjukvården, Kenth Ahlin.

Vad har du för kommentar till statistiken? – Det ser väl överlag bra ut, även utifrån ett nationellt perspektiv, tycker jag. Här i Halmstad låg vi ju bra till i statistiken, och det var en så marginell förändring att jag har svårt att se vad orsaken skulle vara  Men givetvis så jobbar vi aktivt hela tiden med att få ner tiderna.

Ahlin menar också att statistiken från Hjärt-Lungfonden inte helt stämmer överens med verkligeheten.

– Statistiken blir lite missvisande. Den visar ju bara rena akututryckningar för ambulans, det finns också andra resurser att ta av. Vi har till exempel avtal med räddningstjänsten om IVPA, vilket innebär att om de är närmast så åker de dit och påbörjar livräddning tills vi är på plats. Det gäller faktiskt även polisen som larmas ut på hjärtstopp de också.

Relaterade artiklar