Laddar

”Alltid skönt att starta med en nolla”

Det tar HBK med sig från första matchen.

delningar

När HBK under lördagen inledde säsongen med att möta Falkenberg i den första träningsmatchen för säsongen, fick publiken inte se några mål då matchen slutade 0–0. En som var nöjd över åtminstone den ena nollan var HBK:s målvakt Malkolm Nilsson.

– Det är jätteskönt att hålla nollan. Men idag hade det varit skönare att vinna med 2–1 med tanke på att det är Falkenberg. Men det är alltid skönt att starta med en nolla såklart, säger Nilsson till 24Halmstad direkt efter matchen.

–  Jag tycker det är vi som styr matchen och skapar de farliga målchanserna. Det är egentligen vi som ska gå hem med segern härifrån. Men det är klart godkänt med tanke på att det är första träningsmatchen för året och att vi bara varit i träning i några veckor.

Du fick ett bakåtpass i första halvlek som såg ganska farligt ut för en sekund? – Den hade nog gått utanför, så det var lugnt. Jag var mest imponerad av ”Gabbes” hemjobb. Det var ingen fara.

Hur var det att få spela match igen? – Det var svinkul. Det är alltid speciellt med första träningsmatchen. Nu delade vi broderligt på poängen, så det var en bra start.

Från sin position längst bak i laget så tyckte Malkolm Nilsson att det fanns en hel del laget kan ta med sig från matchen.

– Det är ändå klart godkänt spel. Jag tycker att vi spelar exakt så som vi ska göra. Sedan inför andra halvlek och under den gör vi många byten, så där var det många som inte spelat tillsammans förut, och jag tycker ändå att vi löser det helt okej. Vi kanske släpper lite för stora ytor på mittfältet och bakom vår backlinje. Men jag tycker inte att de skapade så mycket att vi levde farligt. Vi ska ta med oss mycket som var bra, och så kör vi vidare nästa vecka.

För Malkolm Nilsson är läget också annorlunda mot förra året då Isak Pettersson var lagets förstemålvakt. En roll Nilsson nu är tänkt att ta över.

– Situationen är lite mer speciell än tidigare då jag fått förstaplatsen. Tycker ändå att jag får visa både laget, Igor och publiken att jag är hyfsat stabil även fast det är första matchen, säger Malkolm Nilsson.

Så startade HBK: Malkolm Nilsson – Alexander Berntsson, Peter Larsson, Jesper Westerberg – Andreas Bengtsson, Thomas Boakye (Wingbacks) – Pontus Silfwer, Jonathan Svedberg, Höskuldur Gunnlaugsson – Kosuke Kinoshita, Gabriel Gudmundsson.

Relaterade artiklar