Allansson klar för Halmstad BK: "Är en fin klubb"

Joel Allansson. Foto: Halmstad BK - Foto: Pressbild

Nybrosonen har gjort klart med superettanklubben: "Ta Halmstad upp till Allsvenskan".

delningar

Nybrosonen och den tekniske mittfältaren Joel Allansson meddelade för drygt en vecka sedan att det var färdigspelat i danska Randers. Under veckan har både IFK Göteborg seglat upp som favorit att knyta till sig den 26-årige mittfältaren som Halmstad BK.

Nu står det klart att mittfältaren Joel Allansson kommer att spela i HBK den nästkommande säsongen med en option på ytterligare ett år.

"HBK har visat väldigt stort intresse för mig och det är viktigt. Sen har klubben en bra vision som jag ser det, även om det är Superettan har de bra vision och är en fin klubb. Så det ska bli en väldigt bra utmaning att försöka ta steget upp", säger Joel Allansson till klubbens hemsida och fortsätter.

"Jag ser ganska stor potential i HBK, framför allt för att vara en Superettanklubb. Det var också en viktig faktor för att jag valde Halmstad. Det känns bra att ha skrivit på för Halmstad, jag har bara hört massa gott om klubben, speciellt från Boman. Det är en fin och anrik klubb och jag hoppas kunna bidra."

"Första målet är att ta Halmstad upp till Allsvenskan, och sen får man ta det efter det. Men självklart har jag testat på att spela utomlands och det skulle jag vilja göra igen, även fast det inte är fokus på det just nu."

Igor Krulj, Halmstads huvudtränare är mycket nöjd över värvningen av den tekniske mittfältaren.

"Vi är väldigt glada att Joel valde oss. Nu får vi en väldigt bra fotbollsspelare med både erfarenhet från högsta nivån i Sverige och även i Danmark. En spelare som har stor arbetskapacitet på plan och är väldigt bolltrygg. Vi ser att Joel kommer passa in bra i vårt sätt att spela fotboll och sist men inte minst är han en väldigt bra person, säger han."

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar