Aldrig Ensam på turné: "Ingen kommer lämnas oberörd"

Eriksson och Greczula utlovar en show som berör. Foto: Lisa Veronica Persson

Charlie Eriksson och artisten Kristofer Greczula vill sprida kunskap om psykisk ohälsa.

delningar

Charlie Eriksson låg i respirator efter ett självmordsförsök. Hans väg tillbaka tillsammans med en mängd kunskap har nu blivit till en show, Aldrig Ensam. En show som Eriksson kommer att genomföra tillsammans med artisten Kristofer Greczula som också lidit av psykisk ohälsa. Efter sin tuffa tid har han utvecklats som artist och har tillsammans med låten You’re Not Alone över sex miljoner streams på Spotify.

Med hjälp av showen vill duon från Falkenberg lyfta det tabubelagda och komplicerade ämnet till att bli enklare och mer hanterbart. Man vill ge konkreta verktyg som kan rädda liv.

– Vi vill komma ut och belysa psykisk ohälsa. Man ska sänka trösklarna i ämnet. Efter showen vill vi att man ska kunna dela med sig av sina egna erfarenheter och pratar om det. Besökarna ska få lära sig mer om psykisk ohälsa, säger Charlie Eriksson.

Aldrig Ensam är en organisation som startades av Charlie Eriksson 2013 för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Syftet är att sprida information och kunskap för att bryta tystnaden och alla tabun som finns. Nu besöker man 18 städer runt om i Sverige, bland annat Halmstad.

Varför tror du att ämnet är så tabubelagt?

– Jag tror att det går hand i hand med svag kunskap. Vi lär oss inte om det, i skolan till exempel. Det är grejer man får leta information om själv eller lär sig av andra. Det gör att det blir mycket fördomar, skam och så vidare. Man drar sig för att prata om vad det är man går igenom.

Den 18 februari hålls Aldrig Ensam Show på Halmstads teater.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar