Laddar

Åklagaren om hotet mot Östergårdsskolan

Det här vet vi.

delningar

Det var under måndagskvällen som en elev på Östergårdsskolan i Halmstad lade ut en bild på sig själv poserandes med ett pistolliknande föremål. Bilden publicerades i en sluten grupp i appen Snapchat, där hundratals elever på skolan var medlemmar.

Detta ledde till att antingen en av medlemmarna i gruppen, eller en vårdnadshavare, lämnade in en polisanmälan mot personen som blev hämtad till förhör och gripen misstänkt för olaga hot mot grupp.

Då personen var under 15 år gammal var det därför åklagarmyndigheten som ledde förhören och det här var vad åklagare Maria Sandstedt hade att säga när 24Halmstad kontaktade henne under onsdagen.

Har det framkommit något nytt i undersökningen? – Nej inte mer än det som var känt igår. Det rör sig om en elev på skolan och han har blivit hämtad till förhör.

Rörde det som om ett faktiskt hot eller ett skämt som gick överstyr? – Det som har framkommit under förhören är att han har sagt att det inte var allvarligt menat utan snarare att det var menat som ett skämt som gick för långt.

Förundersökningen i fallet pågår fortfarande men personen är nu försatt på fri fot. I dagsläget är det ännu oklart om denne kommer att bli kallad till ytterligare förhör.

Relaterade artiklar