Laddar

Ägarna till anrika butiken: ”Jätteroligt om någon ville ta över”

Efter 27 år hoppas de att någon annan ska ta över.

delningar

1991 slog butiken Leklyckan för första gången upp portarna i Halmstad, och sedan 1993 har man funnits på Köpmansgatan.

Det är Evelyn Svensson och Nils–Erik Nilsson, som ägt och drivit butiken. Men nu känner de sig nöjda och hoppas att någon annan ska vilja ta över den anrika butiken.

– Den här lilla leksaksaffären som från början skulle ha varit ett halvtidsjobb, det har har blivit en butik och sedan utvecklade sig en grossistverksamhet, och där har vi gjort jättemycket, säger Evelyn Svensson till 24Halmstad.

– Så för ett par år sedan kände vi att nu har vi varit med om så mycket, och så roligt, att vi började känna oss nöjda, man kände att det inte var lika roligt att gå på mässorna längre, så då tog vi ett beslut att sälja grossistverksamheten (vilket man gjorde i vintras). Och sedan har planen varit att vi ska knoppa av detta också. Så det är ett medvetet val vi har gjort, säger Evelyn.

Några andra projekt är inte på gång.

– Nej, vi har rätt så mycket innestående semester kan man säga,nu när vi passerat 60-årsgränsen kan det vara skönt att trappa ner lite, säger Evelyn.

– Man kan väl säga att vi kan ha mer tid till lite mer personliga projekt, säger Nils–Erik Nilsson.

Och ni hoppas att någon ska vilja ta över butiken efter er? – Ja, självklart hade det varit jätteroligt om någon ville ta över, för det har varit ett så fantastiskt roligt jobb, och så givande. Om någon vill utveckla detta och driva detta vidare så vore det kul. Man köper ett jobb och inte en butik, och det är ett fantastiskt roligt jobb. Men vi är klara nu och har gjort vårt. Nu behövs en ny kraft, säger Evelyn.

– Vi skulle naturligtvis kunna hjälpa till att introducera en ny, för det är ingenting man lär sig på en eftermiddag, vi kommer att ställa upp även i framtiden till en tänkt arvtagare, säger Nils–Erik.

Har ni någon plan för när ni skulle vilja sluta? – Inom en snar framtid, säger Evelyn.

De tycker fortfarande att de har ett unikt koncept.

– Vi hade en idé om att ha ekologiska leksaker i naturmaterial, så vi hade en idé om att vi skulle ha jättebra leksaker och ingenting fick vara i plast, det skulle bara vara naturmaterial i trä, ull och plåt. Sedan har det varit lite olika svängar genom åren, men vi höll hårt på vår idé, men lite fick vi rucka på det för att få ett bra sortiment, säger Evelyn.

– I stort sett är vi Disney fria, och har ingen Barbie och inget Lego. De senaste åren har vi satsat mycket på doppresenter, och det kanske har utvecklats mer till en presentbutik än en renodlad leksaksaffär som det var från början, säger Nils–Erik.

Det råder inte något som helst tvivel om att de båda trivts bra under sina år i Leklyckans butik.

– Det har varit så roligt, vi har haft den unika möjligheten att de som kom och handlade med sina barn när vi började, de barnen har själva blivit föräldrar nu, och kommer tillbaka, så det har varit jätteroligt att få ha varit med om att få sälja till två generationer, säger Nils–Erik.

– Roligast med jobbet är att hjälpa kunden, och all den respons som man får. Kunderna har kommit tillbaka i 27 år, speciellt på sommaren. Vi får ofta höra att vi kan hitta det unika som de vill ha, säger Evelyn.