Laddar

Ägaren om restaurangens succé: ”Gör allt själva”

En av Halmstads populäraste restauranger ligger lite vid sidan av cityvimlet. 24Halmstad har träffat Salih Kabasi, ägare och grundare av Mr Vinc'k.

delningar

En av Halmstads populäraste restauranger hittar man en bit bort från vimlet på Storgatan och Brogatan. Hamburgerrestaurangen Mr. Vinc’k kanske huserar i den bortre änden av Klammerdammsgatan, sett från city, men det lätt undangömda läget oroade inte ägaren och grundaren Salih Kabasi, när han öppnade restaurangen för 2,5 år sedan.

– Jag kände att det var dags att starta något eget. Läget är väl inte ultimat direkt, men jag var så säker på produkten att jag inte kände att det spelade någon roll egentligen.

Salih kommer från början från Varberg och har jobbat som kock i 16 år. Inspirationen till namnet Mr. Vinc’k har han hämtat från sin son.

– Min son heter Vincent så det blir Vincents Kitchen, alltså Mr Vinc’k.

Lokalen, på Klammerdammsgatan 24 har tidigare huserat både en lamp- och en klädaffär, men sedan 2,5 år tillbaka är det alltså en restaurang. Det undangömda läget gjorde att starten blev något lugnare än Salih hade räknat med.

– Det var en väldigt lugn start faktiskt, men sedan har det rullat på och växt. Jag tror faktiskt att det var bra att det blev så eftersom då har vi fått växa in i det lite mer, så att vi inte blev helt överväldigade. Sen har vi tagit det väldigt lugnt med reklam och så.

– Sen tror jag också att läget gör att det blir lite mystik över oss på ett sätt. Hade vi legat på Stor- eller Brogatan hade vi säkert haft mer drop-inkunder. De som kommer till oss nu är sådana som känner till oss, och när vi haft en kund en dag så kommer det tre nästa dag. Så vi växer hellre på ett naturligt sätt så än gör reklam för oss.

Vad är det som gör att ni sticker ut? – Kvaliteten skulle jag säga. Vi får nyslaktat kött från JMs Chark i Harplinge, som vi maler själva. Vi får nybakat bröd från Paulssons, osten kommer från Skottorp och på sommaren när det är säsong så kommer våra grönsaker från närområdet också. Vi gör allt själva. Vi maler köttet, gör våra egna såser. Det är i princip bara brödet och pommes fritesen som kommer från andra ställen.

– Jag vill vara nytänkande och så. När man äter här vill jag att man ska känna inte kan få den här burgaren någon annanstans. Självklart hämtar jag inspiration, det gör ju alla, men jag vill sticka ut.

Vad som händer i framtiden för restaurangen vågar Salih inte gissa, och menar att det kan gå väldigt fort i restaurangbranschen. Ett som är säkert är dock att det inte blir ett Mr. Vinc’k även på en annan ort den närmaste tiden.

– Det var väl planen att öppna i andra städer också men det är lagt på is. Det är personalbrist i branschen runtom i landet. Om det krisar med folk här kan jag ju hoppa in och jobba, men det håller inte om vi öppnar i låt säga Kungsbacka eller Helsingborg också.

Däremot antyder Salih om att det kan komma ytterligare ett Mr. Vinc’k i Halmstad inom kort.

– Vi har tittat lite på lokaler och så. I så fall blir det en restaurang med ett annat koncept, men under samma namn. Mer än så vill jag inte säga, säger Salih med ett leende.

 

Relaterade artiklar