Laddar

700 planerade lägenheter pausas: ”Ska göras på rätt sätt”

Efter ett sammanträde har beslutet fattats.

delningar

Under sitt sammanträde på måndagen diskuterade Halmstads Rådhus AB det förslag som fastighetsbolaget Tornet inkommit med gällande köp av lägenheter och mark. I slutändan kom man fram till att man vill invänta en försäljningsplan innan man tar ställning till affären.

– Jag har haft dialog med Tornets vd och tydliggjort att det här inte handlar om att vi inte vill göra affärer, utan att det ska göras på rätt sätt, säger Lars Püss (M), ordförande i Halmstads Rådhus AB, i ett pressmeddelande.

Det förslag som Tornet lämnat innebär att de vill köpa omkring 700 lägenheter av bostadsbolaget HFAB. Till följd av detta gav HFAB:s styrelse bolagets ledning i uppdrag att analysera förslagets möjligheter och risker.

– Vi som ägare har redan gett ett uppdrag till HFAB att ta fram en plan för hur vi ska hantera försäljning av lägenheter till andra aktörer. Samverkan är en nyckelfaktor för oss som kommun, men tills vi har kriterier som säkerställer att alla behandlas lika vill vi avvakta, säger Lars Püss.

Förslagets andra del gäller köp av mark i närheten av Stadsbondgården vid Fyllinge. Ett område som i dagsläget är utpekat som ett rekreationsområde. Nu riktas förslaget till rätt organ inom kommunen för vidare diskussion.