Laddar

50–årige ”Ingo” gjorde 19 poäng – i en match

Motståndarna drog sig ur serien efter uppvisningen.

delningar

Det blev en riktig urladdning för Halmstads IBK 3 i herrarnas divison 4 i helgens match mot Falkenbergs IBK 2. Halmstadlaget vann nämligen matchen med hela 55–3.

50–årige Ingemar ”Ingo” Sellén tillhörde dem som gjorde en riktigt vass match. 50–åringen svarade för 7 mål och 12 assist och alltså hela 19 poäng.

– Falkenberg som vi spelade emot har dragit sig ur nu. De hade problem med att få ihop folk, men fick ändå ihop folk till den här matchen. Men 55 mål ska göras. Och att jag spelar med bra lagkamrater är en orsak till att det blev många poäng, säger Ingo till 24Halmstad.

– Jag själv kan tycka att det är lite tråkigt att spela sådana här matcher, jag som spelat i alla år ser inte det här som en bedrift egentligen. Det hade varit en bedrift om det varit tuffare motstånd. Det hedrar Falkenberg att de inte klev av mitt i matchen, utan att de slutförde och kämpade på i 60 minuter.

 

Ingemar ”Ingo” Sellén. Foto: Mattias Olsson.

De 19 poängen är trots en karriär som sträcker sig över 33–34 år nytt rekord. Men trots rekordet är det inte något som Ingo ser som en av sina större bedrifter i karriären.

– Jag har två SM–brons från mitten på 90–talet, de är ju nästan preskriberade men de är givetvis roliga. Jag har ett brons från när jag spelade i Norge också, det är ju större bedrifter än den i helgen. Men jag är en tävlingsmänniska. Det är därför man gör 19 poäng i en match, jag tävlar där också, säger Ingo.

– Sedan tar det bort lite att de har dragit sig ur, då finns det inte på samma sätt. Jag är mer stolt över att jag vid snart 51 års ålder är med och krigar. För några år sedan vann jag poängligan i division 4. Då gjorde jag 100 poäng på 18 matcher den säsongen. Det är jag mycket mera stolt över, för då var det tuffare.

Vad är det som driver dig, både att spela så länge, och att fortfarande klara att göra så många poäng? – Jag tycker det är skitkul. Det är kul att träna hårt, och jag har hållit på med det här i 35 år, så det är svårt för mig att sluta. Detta är någonting som jag kan och som jag gör, och jag har aldrig haft ett uppehåll. Jag har haft en förstående fru, så jag får sticka iväg och spela ibland.

Numera blir det ett träningspass och en match i veckan för Ingemar Sellén.

– Ibland kan man känna sig sliten efter en match eller träningen och tänka att man kanske borde sluta. Men jag är nog mer orolig den dagen jag slutar om jag kommer att ha skitont i kroppen. Sedan håller inte min kropp om jag skulle spela i division 1 och ha en 3–4 träningar i veckan, utan jag har hittat rätt nivå för mig att spela på, säger Ingemar ”Ingo” Sellén.

Vad siktar du på framöver? – Nu är det väl serieseger. Fast seriesegern är faktiskt inte det viktigaste, utan det viktigaste är att få bra träningar och ha kul ihop med sina lagkamrater. Jag förlorar hellre och har spelat en rolig match än och vinner en 55–3 match. Så är det faktiskt.