30 års erfarenhet – nu öppnar de eget: ”Fått fantastisk respons”

Öppnar redan för en expandering.

delningar

Tillsammans har Tina Nilsson och George Petkovski 30 års erfarenhet av att jobba som trafiklärare. Nu har de bestämt sig för att starta eget och den 1 februari, slog man upp dörrarna till City Trafikskola, på Kungsgatan i Halmstad.

– Vi valde att öppna eget så att vi får det så som vi själva vill ha det, säger George Petkovski till 24Halmstad.

– Vi tar med oss vår erfarenhet. Och vi vill ha kvalité, enkelhet, och vi vill att folk ska trivas och samtidigt ha kul. Då tror vi att då lyckas man bättre med sitt körkort, säger Tina Nilsson.

Nu ansåg de att tillfället var rätt att prova att göra det på egen hand.

– Vi är ju sambos och var på olika skolor innan, så det var också en anledning till varför vi gjorde så här. Vi kände att vi ville ha det här på vårt sätt, så det är egentligen inte så konstigt, säger Nilsson.

– Med vår erfarenhet så vet vi väl lite vad eleverna vill ha, vilket också spelade in, säger Petkovski.

 

Foto: Mattias Olsson.

När 24Halmstad är på besök så har trafikskolan varit öppen mindre än en vecka.

Hur har det gått såhär i början? – Det känns jättebra och är så roligt. Vi har fått fantastisk respons, och alla är så positiva. Vi har fått så mycket lyckönskningar och många glada hejarop. Det är många som tycker det är kul att vi startat eget, säger Tina Nilsson.

– Jag har även varit ute och jobbat en del redan med elever som har skrivit in sig, så jag har varit ute och kört med bilen. Riskettan har vi inbokat om ett par veckan. Precis som handledarutbildning. Där ger vi också ett extra bra erbjudande just nu, och det är många som har nappat på det. Vi har det inbokat för första gången på lördag, fortsätter Nilsson.

I dagsläget har man en bil att tillgå. Men det kommer att komma även en andra bil inom kort. Och så småningom mer än så hoppas de båda.

– Tanken är att vi båda ska kunna jobba ute i bilen, så vi kommer att se oss om efter en kontorist som ska börja jobba här, säger Petkovski.

– Sedan vill vi givetvis ha fler trafiklärare på sikt, det behövs alltid, fyller Nilsson i och fortsätter: Hur många det blir det avgörs av hur många som kommer hit. Och vi vill ha de bästa lärarna här.

De tvekar inte heller att ställa höga krav på sig själva och sin trafikskola.

– Mottot som vi har sagt är: Vi är ju inte störst men vi ska bli bäst, säger George Petkovski.

– För tillfället är vi inte så många anställda men på sikt så kommer vi förhoppningsvis bli det. En mopedutbildning kommer också inom en snar framtid. Vi kommer också att komma med en del positiva överraskningar framöver, som vi inte vill avslöja just nu, säger Tina Nilsson.

Behövs det en trafikskola till i Halmstad? – Absolut.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.