15-åring åtalas – ska ha hotat att slå folk tills de hamnade på sjukhus

Genrefoto: Mostphotos, Matilda Larsson.

15-åringen ska ha krävt pengar av folk – annars skulle de bli inlåsta i källare. Nu åtalas han vid Halmstads tingsrätt.

delningar

En minderårig man född 2003 står åtalad vid Halmstads tingsrätt för två fall av utpressning och två fall av övergrepp i rättssak. 15-åringen ska genom att hota två andra män (okänd ålder) ha förmått dem att betala 700 kronor var till honom.

Den minderårige mannen ska på ett hotfullt sätt ha krävt att den ena mannen skulle betala honom 15 000 kronor och att den andra mannen skulle betala honom 10 000 kronor, samt att han ska ha uttalat att de annars skulle utsättas för konsekvenser samt att han skulle slå dem tills de hamnade på sjukhus.

15-åringen ska vid flera tillfällen på ett hotfullt sätt krävt att de skulle betala pengarna till honom och uttalat att de annars inte skulle kunna gå säkra i staden, att de skulle bli inlåsta i en källare samt att han skulle ta reda på var en av männen bodde och vänta på honom utanför hans bostad. Uttalandena ska ha varit ägnade att framkalla allvarlig fruktan.

15-åringen ska med hot om våld ha angripit en av männen för att hindra honom från att göra en polisanmälan eller att lämna uppgifter vid förhör. Angreppet bestod i att 15-åringen ska ha sagt till mannen att han skulle slå honom eller skicka sina kompisar för att slå honom om mannen kontaktade polisen med anledning av händelsen i första åtalspunkten.

15-åringen ska med hot om våld även ha angripit en kvinna för att hindra henne från att vittna eller lämna uppgifter vid polisförhör. Angreppet bestod i att 15-åringen via nätet ska ha skickat en bild på en pistol, vilket ska ha varit ägnat att framkalla allvarlig fruktan.

Samtliga incidenter ska ha inträffat någon gång mellan den 30 november 2018 och den 4 januari 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar