Laddar

100 dagar kvar till VM–festen

Projektledaren: "En hel del arbete återstår"

delningar

I dag, fredag, är det exakt 100 dagar kvar till Lag–VM i bordtennis. Mästerskapet kommer att vara det största idrottsevenemanget i Halmstads historia.

– Vi känner oss trygga med var vi står i processen. Även om en hel del arbete återstår har vi hittat bra lösningar på många praktiska utmaningar. Just nu jobbar vi exempelvis intensivt med att lösa saker som wi-fi, kartor och teknik. Halmstad Arena kommer kunna erbjuda en mycket intim och fantastisk helhetsupplevelse för våra besökare. Bordtennis-VM är hela Halmstads evenemang och tillsammans med företag, föreningar och invånare ska vi ta emot våra besökare med ett värdskap i världsklass. Det är en viktig utmaning för hela Halmstad, säger VM-organisationens projektledare Johnny Ewerstein i ett pressmeddelande.

Intresset för evenemanget är stort, vilket inte minst märks på intresset från utlandet.

– Det internationella intresset märks tydligt, till exempel är cirka en fjärdedel av de sålda biljetterna köpta från utlandet. Jag tror att det finns många Halmstadbor och hallänningar som planerar att se VM men ännu inte köpt biljett. Det ser ut som att vissa dagar kommer bli helt slutsålda, därför uppmanar jag alla att köpa biljett i god tid, säger Johnny Ewerstein.

I dagsläget har 200 volontärer anmält sig. Under mästerskapet kommer man att behöva lika många till. 72 damlag och 72 herrlag är föranmälda att delta i mästerskapet. Lottningen äger rum den 27 februari.

Relaterade artiklar