TIPS: 12 metoder som ökar ditt fokus på jobbet | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

TIPS: 12 metoder som ökar ditt fokus på jobbet

Störningsmoment dyker alltid upp i arbetet, men med hjälp av några vetenskapliga metoder går det att både fokusera och prestera bättre.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:44, 5 maj, 2018

TIPS: 12 metoder som ökar ditt fokus på jobbet
Foto: Pxhere

För att kunna prestera bra på sitt arbete – oavsett vilket yrke det är – krävs det bra fokus för att lyckas med det man ska. Ofta finns det störningsmoment som försvårar arbetet, men med hjälp av några enkla metoder är det lättare än du tror att vara fokuserad en hel arbetsdag, skriver Entrepreneu.

Sömn är a och o – En god natts sömn ska vara mellan sju till nio timmar för att vi ska orka med vardagen. Sover man mindre än så kan det resultera i svårigheter att fokusera. Något de flesta är väl medvetna om.

Meditera – Meditation har alltid varit bra för att hjälpa människor skjuta undan känslor som stress och ångest. Det är också bevisat att det ökar människors fokus. En forskning visar att människor som var på ett meditations-retreat i tre månader hade väldigt hög förmåga att fokusera efteråt.

Höj temperaturen på jobbet – Enligt studier ska en varmare arbetsplats göra personer mer produktiva. Bland annat har en studie gjorts som visar att personer som arbetade i ett rum på 20 grader begick 44 procent fler misstag än de som arbetade i ett rum med en temperatur på 25 grader.

Håll igång konditionsträningen – Kondition hjälper inte bara till att öka fokuset och prestationsförmågan. Det blir även lättare att sova och minskar stressnivån. Styrketräning ska dock inte ha samma effekt på de kognitiva egenskaperna.

”Dress to impress” – Enligt en studie ska studenter som hade på sig vita labbrockar medan de utförde experiment bara ha gjort hälften så många misstag som de studenter som hade vanliga kläder på sig.

Se på färgen röd – Vare sig du har en röd vägg hemma eller en röd bakgrund på din dator så har färgen en stor psykologisk effekt på oss. Av någon anledning ska personer som ser rött medan de utför vissa uppgifter bli mer uppmärksamma, prestera bättre och få bättre minne.

Multitaska inte – Det låter kanske mer effektivt att multitaska, men det har en negativ effekt på vårt fokus. Att fokusera på en uppgift i taget är bättre i längden.

Ta pauser – Att ta en kort rast då och då hjälper till att förbättra människans fokus. Det återställer motivationen och hjälper personer att klara långsiktiga mål.

Plocka fram lite växter – Det är vetenskapligt bevisad att växtlighet har en positiv effekt på kontoret. Det ökar de anställdas moral, fokus och produktivitet.

Drick kaffe – En till två koppar kaffe om dagen har en positiv effekt på människors fokus, vakenhet och humör. Men att dricka för mycket kan istället resultera i uttorkning och huvudvärd.

Lyssna på klassisk musik – Spara rock och rap till efter arbetet. Klassisk musik ska vara det bästa då det triggar igång en del av hjärnan som förbättrar både uppmärksamhet och fokus. Anledningen ska vara att klassisk musik innehåller många övergångspunkter där det är tyst, vilket gör att man håller sig alert.

Få in naturligt ljus – Att jobba i ett rum utan fönster med bara artificiellt ljus är inte motiverande och kan vara distraherande. Naturligt ljus är bättre för ögonen och ger mindre huvudvärk.

Källa: Entrepreneur

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Effektiva och roliga övningar i trappan

Intensiv träningsmetod som höjer pulsen rejält.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.09:56, 19 maj, 2018

När du tränar i en trappa får vaderna, sätet och höftböjarna arbeta ordentligt och oavsett hur vältränad du är så kan du utmana dig.

Passa på att lägga in lite trappträning under nästa promenad eller joggingrunda. Börja med ett par minuter. Spurta upp och gå ner. Utmana, testa, variera och pressa dig lite mer när du får kläm på det.

LÄS MER: TV: Tre nyttiga glassrecept som du inte får missa i sommar

LÄS MER: Alla artiklar av ”Familjefys med Emelie”

Det finns oändligt många varianter att få upp pulsen på med en trappa som redskap. Se filmen för några av många roliga alternativ att ta dig upp på!

Vi hoppas på en varm sommar och många svettiga pass i solen. Träning och sol… det blir inte så mycket mer win-win än så!

Happy running!

Emelie Elmes

Här hittar du Emelies Instagramkonto ”Familjefys”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Blir Halmstad årets sommarstad?

Kan Halmstad avancera från förra årets fjärdeplats?

Mattias Olsson

Kl.19:20, 14 maj, 2018

Blir Halmstad årets sommarstad?
Foto: Pamela.se

Under åren har de populära sommarstäderna Halmstad och Kalmar slagits om titeln som årets sommarstad. Dock med en fördel för Kalmar det senaste. När Kalmar förra året tog hem segern så var det för tredje året i rad.

2017 slutade Halmstad fyra. Annars hade åren 2015 och 2016 varit mer framgångsrika för Halmstads del. Båda dessa år slutade man tvåa. Frågan är om 2018 kan bli ett succéår för Halmstad?

Nu är det nämligen dags att utse Sveriges sommarstad 2018. Mellan 9 och 23 maj pågår den årliga omröstningen som arrangeras av jämförelsesajten Reseguiden.se.

– Vi hoppas på att få så många som möjligt att engagera sig för sin sommarstad, och vi kör ett liknande upplägg som förra året med två tävlingar i en. Antingen tävlar man med att rösta och ge sitt bästa tips om sin sommarstad på vår hemsida, eller så läggar man upp en bild på Instagram från samma stad, säger Louise Nilsson, projektansvarig för Årets Sommarstad på Reseguiden.


Sveriges 10 sommarstäder 2017 (2016 inom parantes):

1 (1) Kalmar
2 (3) Västervik
3 (6) Härnösand
4 (2) Halmstad
5 (4) Karlskrona
6 (8) Falkenberg
7 (ny) Visby
8 (5) Varberg
9 (7) Hjo
10 (9) Mariestad

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Varningen: Virussjukdom sprids i semesterparadisen

Flera länder drabbade av mycket smittsam virussjukdom.

Martin Persson

Kl.15:54, 13 maj, 2018

Varningen: Virussjukdom sprids i semesterparadisen
Foto: Mostphotos

Sugen på en utlandsresa? Kanske till något semesterparadis i Italien, Grekland eller Frankrike? Då bör du tänka efter en extra gång. Sedan en tid tillbaka pågår det ett stort utbrott av mässling, en mycket smittsam virussjukdom, i Europa.

Bland annat har det rapporterats in fall av smittan i Italien, Grekland, Frankrike, England, Rumänien, Serbien och Ukraina, rapporterar Mitt i. Enligt USA:s hälsodepartement pågår även utbrott i Filippinerna, Indonesien och Kongo.

Smittskyddsläkaren Per Follin menar att man bör se över vilka risker som finns och vilket skydd man har om man ska resa utanför Norden. Det gäller även att vara uppmärksam på symptomen, som kan kan vara lite luriga.

– Det är ju inga utslag de första fyra dagarna, utan mest feber och hosta. Men man smittar, säger han till Mitt i.

Och det är inte bara barn som är i farozonen. Många vuxna svenskar saknar fullt skydd mot sjukdomen. Framför allt personer födda mellan 1960 och 1980 kan behöva komplettera sitt skydd om de fått en dos som barn.

Det stora utbrottet har lett till att Danmarks motsvarighet till folkhälsomyndigheten, Statens serum Institut, utfärdat en varning.

– Problemet är att vaccinationsbenägenheten i dessa områden inte är tillräckligt hög, så viruset fortsätter att spridas, säger Peter H. S. Andersen, avdelningsläkare vid Statens Serum Institut, till Ekstrabladet, enligt Nyheter24.

FaktaSymtom

Vid mässling får du vanligtvis följande symtom:

  • Du får hög feber.

  • Du får torrhosta.Du får utslag på kroppen.

  • Dina ögon blir irriterade och ljuskänsliga.

  • Efter några dagar får du utslag. De är först ljusröda och blir sedan mörkare och flyter ihop. Utslagen brukar börja i ansiktet och sedan sprida sig till resten av kroppen.


Febern brukar försvinna inom fem till sex dagar efter att du har fått utslagen. Sedan tar det oftast ytterligare en vecka innan du är återställd. Det kan ta längre tid om du får en svårare infektion eller om du får någon följdsjukdom.

Källa: 1177.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så fungerar Hallandstrafikens sommarlovskort

Kortet gäller för alla folkbokförda skolungdomar i Hallands län.

Dennis Johansson

Kl.09:30, 13 maj, 2018

Så fungerar Hallandstrafikens sommarlovskort
Foto: Hallandstrafiken/Pressbild

Hallandstrafiken har fått i uppdrag av Region Halland att sjösätta Sommarlovskortet som ska ge skolungdomar möjligheten att färdas gratis med kollektivtrafik. Detta efter att regeringen beslutat om ett statligt nationellt stöd, på 350 miljoner kronor per år i tre år, som ska finansiera resorna.

Kortet gäller för alla folkbokförda skolungdomar i Halland, mellan den 15 juni och 15 augusti, för alla tåg och bussar i hela länet dygnet runt. Och under vecka 23 kommer Sommarlovskorten att skickas ut automatiskt till alla skolungdomar i länet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pengafest i Halmstad – första miljonvinsten för i år

På lördagen fick Halmstad sin första storvinst för i år. "Härligt med en miljonvinst till Halmstad", säger vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Mia Martelleur

Kl.20:43, 12 maj, 2018

Pengafest i Halmstad – första miljonvinsten för i år
Foto: Pixabay.

I samband med lördagens Lottodragning fick Halmstad sin första miljonvinst för i år. Vinsten hade lämnats in på PressbyrånStora Torg och gav en vinst på 1 950 663 kronor.

– Härligt med en miljonvinst till Halmstad! Nu hoppas vi, så här i högvärmen, på en islossning i Halland när det gäller miljonvinster, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

En lördagskväll som denna, när det är Eurovision, kan av Pierre Jonssons erfarenhet göra det svårare att få tag på vinnaren.

– Men jag gör allt som går för att få kontakt med Lottospelaren, samtidigt som vi håller tummarna för Sverige och Benjamin Ingrosso, säger han.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng