Så många studentbostäder finns det i Halmstad | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Så många studentbostäder finns det i Halmstad

I vissa kommuner har antalet ökat, i andra har tillgången till studentbostäder minskat det senaste året.

Mattis Andersson

Kl.06:56, 2 maj, 2018

Så många studentbostäder finns det i Halmstad
Foto: Pixabay.

I riket har studentbostäderna blivit fler mellan 2016 och 2017, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB). Det handlar om knappt 2 600 nya studentbostäder, vilket är en ökning på tre procent sedan 2016.

– Generellt har det varit mycket större fokus på studentbostäder de senaste åren och studentbostadsbyggandet har gått upp en hel del, säger Hans-Åke Palmgren, analytiker på Boverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Men i 200 av landets kommuner har det inte skett någon förändring i antalet studentbostäder mellan 2016 och 2017.

I Halmstad har studentbostäderna ökat från 2016 till 2017. Från 1188 2016 till 1225. Alltså en sammanlagd ökning med 37 bostäder.

 

ska%cc%88rmavbild-2018-05-02-kl-06-44-14

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

Dessa är Halmstads hetaste hus.

Wilhelm Nilsson

Kl.21:08, 20 maj, 2018

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus
Foto: Hemnet/Bostad co
Foto: Hemnet/Bostad co

Foto: Hemnet/Bostad co

 

Tvärvägen 4, Söndrum, Halmstad – 5 450 000 kronor

Hemnet: Tänk att leva sitt liv vänt efter solen. I ett hus redan utprövat i minsta detalj, så att det helt säkert fungerar ypperligt för familjeliv i både vardag och fest! Som ett extra mervärde erbjuds ett svalkande dopp i poolen. Tvärvägen är en lugn väg på havssidan i Söndrum och i nummer 4 finner ni denna optimala helhet! Ett boende om 191 m² med generösa ytor för umgänge, fyra sovrum, påkostat badrum, stort kök med köksinredning från Ballingslöv och med stor matplats med eldstad, allt för en optimal helhet för hela familjen. Värmepump luft/vatten står för uppvärmningen. Här njuter man i en utemiljö när den är som bäst med stensatta uteplatser samt i ett ombonat uterum med cumaruträ som ger en sober känsla. Tomten är insynsskyddad och omgärdas av en vacker mur med smidesdetaljer. Den välanlagda, lättskötta trädgården tillsammans med poolområdet bildar tillsammans en fantastisk utemiljö! Nuvarande ägare har löpande renoverat huset så det är bara att flytta in och trivas.

Foto: Hemnet/MOHV

Foto: Hemnet/MOHV

Tomtegatan 11, Halmstad – 1 950 000 kronor

Hemnet: Lilla herrgården. Vackert sekelskifteshus i modernt utförande! Här har totalrenovering skett med mycket hög kvalitet och samtidigt med känsla för att bevara husets varma själ. Allt på ett högt och trivsamt läge med lättskött hörntomt.

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Hulabäck Solviken 202, Steninge, Halmstad – 3 950 000 kronor

Hemnet: Huset som har allt är nu till försäljning! Läcker 40-talsvilla i funkisstil med påskostade materialval såväl interiört som exteriört. Fastigheten är belägen i hjärtat av Steninge på stor fastighet om 1839 kvm och ligger enbart några hundra meter från havet. Härliga exteriöra miljöer som närmast kan beskrivas som en oas. Stora fina trädäck i olika väderstreck gör att man kan följa solen under hela dagen. Stor takterrass med glasräcke och fri utsikt över havet och solnedgången. Stort dubbelgarage och förråd om ca 100 kvm byggdes 2012 i siporex och går i samma stil som villan. Konstruktionsmässigt är huset av yttersta kvalité med plankstomme som är putsad, 3-glasfönster samt bergvärmepump. Interiört bjuds på en modern planlösning med vardagsrum och kök i öppet landskap. Vardagsrummet ligger i etage och har öppet till nock, flertalet ljusinläpp samt utgång till en av husets stora trädäck. Köket totalrenoverades -10 och har påkostade materialval såsom granitbänkskiva. Helkaklat badrum med både badkar och bastu. På entréplanet finner vi även en loungedel samt två bra sovrum. Övre planet har vackra välbevarade trägolv och här finns ett sovrum med stort dressingroom samt Master bedroom med eget badrum samt klädkammare. Källarplanet ger välbehövliga utrymmen såsom rejäl tvättstuga samt ett spelrum/gillestuga, båda med enhetligt klinkergolv(-14). Vad mer kan man önska sig?

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

 

Månstigen 11, Frösakull, Halmstad – 9 800 000 kronor

Hemnet: Fantastico & Bellissimo, de Svenska superlativen tog helt enkelt slut. Denna läckra villa ligger på krypbadrocksavstånd till Frösakulls fantastiska sandstrand. Mycket välskött och allt man kan önska sig och lite till. Detta handlar om drömmar som slår in, likt vågorna…….

Foto: Hemnet/Hemverket

Foto: Hemnet/Hemverket

Linnégatan 16, centralt, Halmstad – 4 375 000 kronor

Hemnet: Välkommen till Linnégatan 16 och denna fina och väl omhändertagna villa. Du välkomnas av två fantastiska magnolior som ger karaktär till fastigheten. Mycket bra och centralt läge i Halmstad med insynsskyddad och välskött trädgård och en härlig altan i soligt västerläge. Villan byggdes 1943 som prästgård till Olaus Petri kyrka och omfattar en totalarea om hela 243 m² som disponeras i två plan samt källare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyra ut sommarstugan – åtta tips du bör tänka på

Så undviker du fällorna när du ska hyra ut fritidshuset.

Matilda Larsson

Kl.09:27, 15 maj, 2018

Hyra ut sommarstugan – åtta tips du bör tänka på
Caroline Starck, informationschef på If. Foto: Wikimedia Commons/Holger.Ellgaard, If.

Allt fler är villiga att hyra ut fritidshuset. Enligt en ny undersökning som försäkringsbolaget If har gjort kan en av fyra tänka sig att hyra ut sin stuga en längre eller kortare period.

De flesta gör det för att de vill tjäna extra pengar, men det finns fler anledningar samt viktiga saker att tänka på för att undvika fällor.

– Många tycker att det är positivt att huset utnyttjas, och dessutom slår man två flugor i en smäll eftersom någon samtidigt tar hand om huset och minskar risken för inbrott, säger Caroline Starck, informationschef på If.

Mest positiva till att hyra ut sin stuga är unga mellan 18-34 år, varav 52 procent kan tänka sig att hyra ut stugan en längre eller kortare period.

– Yngre har generellt en mer öppen attityd till delningsekonomi och är mer benägna än äldre att låna, dela eller hyra av andra privatpersoner. Många ser de det som något positivt att man delar på tjänster och prylar, vilket minskar konsumtionen och bidrar på långsiktighet till en bättre, mer hållbar miljö och utveckling, säger Caroline Starck.

Minst positiva till att hyra ut fritidshuset är de som är över 55 år, där endast 15 procent kan tänka sig en uthyrning.

Av dem som inte kan tänka sig att hyra ut sin stuga uppger hälften att det beror på att de inte vill ha andra bland sina saker. Andra är oroliga för skadegörelse och slitage, eller att det ska blir krångligt med överlämning av nycklar och städning, enligt undersökningen.

Åtta tips om du planerar att hyra ut ditt fritidshus:

  • Uthyrningsförmedlare erbjuder ofta ett visst skydd till den som hyr ut. Kontrollera vad som ingår i det skyddet.
  • Välj hyresgäst med omsorg – gå igenom potentiella gästers profiler och tidigare omdömen om du använder en förmedlare. Gör en inventering av stugans skick och vilka saker du har i den innan du hyr ut.
  • Märk dina saker med MärkDNA. Om det sker ett inbrott eller om dina saker stjäls kan de spåras tillbaka till dig.
  • Fråga om hyresgästen själv har en hemförsäkring. I den ingår ett ansvarsskydd om hyresgästen orsakar en skada.
  • Skriv ett avtal där det framgår vad som gäller kring städning och inventarier.
  • Om du hyr ut regelbundet eller i större skala kan uthyrningen räknas som affärsverksamhet och då behöver du teckna en särskild försäkring.
  • Din tillfälliga hyresgäst bör ha en egen försäkring som gäller för hans eller hennes ägodelar som förvaras i din stuga.
  • Om du hyr ut fritidshuset och inte har en separat uthyrningsförsäkring får du inte ersättning vid stöld eller skadegörelse som orsakat av hyresgästen. Därför är det viktigt att meddela sitt försäkringsbolag om man planerar att hyra ut, och skaffa ett fullgott försäkringsskydd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Experter: Därför ska du vända på böckerna i bokhyllan

Det har blivit viktigare hur du placerar böckerna i bokhyllan, enligt mäklare.

Matilda Larsson

Kl.10:04, 14 maj, 2018

Experter: Därför ska du vända på böckerna i bokhyllan
Foto: Flickr/Quinn Dombrowski.

Trender inom inredning kommer och går – ibland är de revolutionerande och smarta, ibland är de mest märkliga.

En av årets trender inom inredning handlar om hur du placerar böckerna i bokhyllan.

Det är framförallt på nätet som som trenden att vända böckerna i bokhyllan har åberopats. På bland annat Instagram och Pinterest läggs fler och fler bilder ut på bokhyllor där bokryggarna är vända. Även Hemtex har använt sig av vända böcker i sin reklambroschyr tidigare i år.

img-1056

Foto: Instagram/thistle.harvest.

Enligt SR används knepet oftast av mäklare och inredningsexperter för att ge en enhetlig känsla och i DN vittnade en person tidigare i år om hur mäklaren vände på alla hans böcker när hans skulle sälja sin lägenhet.

Somliga tycker att det är minimalistiskt och snyggt medan andra anser att det är opraktiskt och onödigt.

Flera nyhetsmedier beskriver trenden som något människor ”älskar att hata.” Det återstår helt enkelt att se hur länge trenden varar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

Dessa är veckans hetaste hus.

Mattias Olsson

Kl.19:00, 13 maj, 2018

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus
Foto: Hemnet / Mäklarhuset.
Hallavägen 21, Gullbrandstorp, Halmstad – 3 250 000 kronor

Från Hemnet: Varmt välkomna till Hallavägen 21 i Gullbrandstorp och detta spännande boende med det lilla extra! 1,5-plansvillan har ett prydligt yttre med bland annat lummig trädgård och vackra planteringar, garage samt en välskött baksida med stort altandäck med integrerad ‘Jacuzzi’. Invändigt väntar en tilltalande boendemiljö med fräscht kök, rymligt vardagsrum med braskamin och tre sovrum samt generösa förvaringsmöjligheter. Nuvarande ägare har skapat en trivsam boendemiljö vilken bör upplevas på plats! Villan har moderniserats kraftigt med bland annat en öppnare planlösning, isolerat uterum, luft/vatten värmesystem, byte av fönster, tak, dränering, fiber osv osv 🙂

Attraktiva Gullbrandstorp är beläget cirka åtta kilometer nordväst om Halmstad och är ett mycket barnvänligt område med närhet till natur, hav, köpcentra och centrum. Bussförbindelser in till Halmstad är goda och det går cykelbana hela vägen. Gullbrandstorp har låg- till högstadieskola och även två förskolor.

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

 

Lidarna 415, Steninge Kyrkby, Halmstad – 3 700 000 kronor

Från Hemnet: Vitputsat jordhus byggt på 40-talet med 1-kupiga tegelpannor och spröjsade fönster. Ritat av Hakon Ahlberg. Huset är omsorgsfullt renoverat under senare år. Passar utmärkt för både en och två familjer. Således både för permanent men även fritidsbruk. Belägen i vackra lantliga omgivningar med en magisk vy över landskapet, strax utanför kustpärlan Steninge!

Villan har under senare år genomgått stora renoveringar där man bevarat tjusiga originaldetaljer i kombination med moderna inslag i tidsenlig stil. Vad sägs om gedigna plankgolv, djupa fönsternischer med kalkstensskivor, en stor pampig öppen spis och en generös takhöjd om 2,6 m! På entréplan bjuder huset in till socialt umgänge med matsal, tv-rum och sällskapsrum i fil. Addera ett superfint kök i modernt grå kulör samt ett helt underbart badrum renoverat så sent som 2017. På övre plan finns bl.a två bra sovrum, två badrum, kök och två separata uppgångar från nedervåningen. Detta innebär att huset lämpar sig för både en och två familjer!

Arkitekt var Hakon Ahlberg, SAR:s (Svenska Arkitekters Riksförbund) grundare och förste ordförande, som bland annat ritat PUB-husen i Stockholm mm. Huset är robust och byggdes med en speciell teknik som går under namnet ”Pisé de terre”. Hakons väggkonstruktion visade sig vara dels värmeisolerande, men också motståndskraftig mot den tuffa västkustfuktigheten. Dessa jordhus betraktas ofta som hus med mycket gott inomhusklimat. Vid kallt väder lagrar jordhusväggarna mycket värme och på sommaren är det ofta svalt och behagligt.

Utvändigt väntar en lummig och insynsskyddad trädgård med en blandning av blommor, växter, frukt och bär tillsammans med en härlig altan med en bländade vy över landskapet.

Välkomna till Steninge Kyrkby, detta barnvänliga och lantliga samhälle med blandad bebyggelse som kantas av lugn och harmoni. På bekvämt avstånd hittar vi bland annat Steninge sandstrand, Halmstad city och Haverdals golfbana mm.

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

 

Nissastigen 41, Kärleken, Halmstad – 3 450 000 kronor

Från Hemnet: Nissastigen 41 stoltserar med att ha vunnit pris för Hallands bästa utsikt! Även om man inte kan leva på gamla meriter så är utsikten fortfarande bedårande och boendemiljön både inne och ute är i våra ögon smått magisk!

Villan har nära totalrenoverats under de senaste åren och visar idag upp en snygg, genomtänkt och imponerande interiör. Värt att nämna är det moderna köket i klassisk stil med köksö. Lagom öppenhet mellan kök, matsal och sällskapsrum. Tjusig braskamin från Nordpeis med glas mot både kök och matplats/sällskapsdel. Framknackad murstock. Tåliga klinkergolv med golvvärme samt nya vackra ekgolv i fiskbensmönster från Kährs. Två helkaklade badrum med det ”lilla extra”. Nydragen el där det även installerats infällda downlights i flera tak samt ett multiroomsystem med högtalare och appstyrning i 6 rum!

När vi vandrar genom villan finner vi hela tiden nya grejer att imponeras över. På övre plan tappar vi hakan när vi ser det stora ”master bedroom” med vackert plankgolv, klädkammare och ett lyxigt badrum! Som om inte detta var nog, så finns här stora fönsterpartier med en vidunderlig utsikt över landskapen. WOW!

Idag erbjuder villan två sovrum samt mycket goda förvaringsutrymmen med två klädkammare samt en stor möblerbar hall som idag nyttjas till arbetsplats/kontor. Önskas ett tredje sovrum så inreds detta lämpligen i källaren eller så ger man sig på att dela av ett extra rum på övre plan? Källaren är i övrigt mycket fräsch med stor tvättstuga och bra förvaringsytor. På tomten finns även ett dubbelgarage om ca 44 kvm samt en inglasad altan om ca 15 kvm. Uteplatsen bjuder på en idyllisk känsla med infälld belysning och ett stort behandlat altandäck. Även härifrån har man en fin utsikt!

Det finns mer att skriva om detta underbara hus, men istället hälsar vi er varmt välkomna till Kärleken. Men se upp! Det lätt att bli förälskad 🙂

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

 

Stora vägen 10, Påarp / Laxvik, Halmstad – 2 795 000 kronor

Från Hemnet: Vi kan nu presentera denna charmiga 1½-plans villa i Laxvik. Villan har stor potential och är högt beläget på en lugn och familjevänlig gata. Från övre plan bjuds vi på en fantastisk havsutsikt över Laholmsbukten. I en lummig trädgård om hela 1050 m² finns en gäststuga och gott om plats för odling eller lek för barnen.

Foto: Hemnet/ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Foto: Hemnet/ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

 

Finsbovägen 20, Sennan, Halmstad – 1 150 000 kronor

Från Hemnet: Med stor tomt och uthus så är detta det perfekta huset för dem som vill bo lite lantligt men inte allt för långt från grannar och civilisation. Välhållet hus med bevarat kök på övre plan för den som vill ha uthyrningsmöjligheter eller generationsboende. Fiber finns installerat.

Foto: Hemnet/ Fastighetsbyrån.

Foto: Hemnet/ Fastighetsbyrån.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädjebeskedet: Elpriset nere på rekordlåga nivåer

Därför har priset sjunkit så mycket i maj.

Matilda Larsson

Kl.09:43, 11 maj, 2018

Glädjebeskedet: Elpriset nere på rekordlåga nivåer
Foto: Pixabay, Matilda Larsson.

Högsommarvärmen har spridit sig i större delarna av landet. Det gör att snön nu smälter i rekordfart och vattenmagasinen fylls på.

Samtidigt ökar vindstyrkan under veckan vilket gör att vindkraftsproduktionen stiger. Dessutom gör ledigheten på torsdag att elförbrukningen minskar.

Detta sammantaget leder till rekordlåga elpriser. Under onsdag- och torsdagsdygnet är elpriset nere på cirka två öre per kWh, enligt elbolaget Bixia.

– Under torsdagsdygnets tidiga timmar fanns det risk för att det skulle blir negativa elpriser i Sverige. När väl priserna var satta noterades som lägst strax under två öre per kWh. Negativa elpriser har varit mer och mer frekvent i Tyskland och Danmark, där expansionen av vind- och solkraft varit mycket kraftfull de senaste åren. Senast den 1 maj hade Tyskland ett minuspris på sex öre per kWh, säger Matina Rosenberg, meteorolog och analytiker på Bixia.

Mängden förnybar elproduktion har ökat kraftfullt även i Sverige. Den gemensamma elcertifikatmarknaden med Norge är drivkraften bakom expansionen.

Framförallt är det mycket vindkraftsproduktion som tillkommit enligt Bixia. Under 2017 täckte vindkraften cirka 12 procent av elanvändningen i Sverige.

– Det låga elpriset är en konsekvens av att det förnybara byggs ut, det gör att vi kommer få mer flukturerande elpriser i framtiden, säger Matina Rosenberg.

De senaste dagarna har ett högtryck dominerat över Skandinavien med mycket höga temperaturer, i snitt mellan 5 och 6 grader högre än normalt.

– Det har lett till att elanvändningen varit låg och att tillrinningen i vattenmagasinen skyndats på. På sina platser har det varit ett stort snööverskott efter vinten, vilket gör att tillrinningen är kraftfullare än normalt, avslutar Matina Rosenberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng