TV: Här är sommarens bästa träningsredskap | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
FAMILJEFYS MED EMELIE

TV: Här är sommarens bästa träningsredskap

Emelie Elmes berättar om sin fantastiska träningskompis – TRX-bandet.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.10:18, 28 april, 2018

TRX-bandet, denna fantastiska träningskompis följer mig varje sommar. Jag sätter upp bandet i altantaket när vi är på hemmaplan och slänger upp det i ett (stabilt) träd på semestern.

Enkelt och smidigt. Med detta redskap kan du träna hela kroppen, både som nybörjare och om du tränat länge.

LÄS MER: TV: Därför ska du äta kål varje dag

Ostabila träningsredskap som TRX ger ett stort fokus på balans och den inre muskulaturen. Detta är ett effektivt sätt att få med de där små musklerna som vi inte visste fanns.

LÄS MER: Alla artiklar av ”Familjefys med Emelie”

Hur gör man det tuffare/lättare? Det är vinkeln på kroppen som avgör. Står du exempelvis i armhävningsposition med händerna i TRX-banden så tar du ett steg fram för att få det lättare och ett steg bakåt för att göra det tyngre.

Bredden på fötterna spelar också stor roll. Står du tätt ihop med fötterna blir det stort fokus på balansen medan du får en stadigare position med fötterna brett isär.

Testa dig fram. Vad händer om du går lite längre bak? Hur känns kroppen om du flyttar ihop fötterna?

Börja med att stärka upp kroppen med en lättare position och testa gränserna i samband med att du blir starkare.

Lägg fokus på en bra hållning, håll axlarna långt från öronen och hitta en naturlig svank. När du har den är det bara bra att våga vingla lite. Det gör bara att det blir ännu mer utmaning för din inre muskulatur!

I filmen tränar jag igenom hela kroppen med 10 övningar!

Lycka till!

Emelie Elmes

Här hittar du Emelies Instagramkonto ”Familjefys”

Malkas milon 2

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UF-företagare tog pallplats i SM: ”Vill skapa en bättre värld”

Så gick det för gymnasieeleverna från Halmstad.

Wilhelm Nilsson

Kl.20:56, 21 maj, 2018

UF-företagare tog pallplats i SM: ”Vill skapa en bättre värld”
Fredrika Årzen, Nicoline Koefoed och Jonatan Persson. Foto: Wilhelm Nilsson

Det går bra för Halmstads UF-företagare, åtminstone för Brilliant Bracelet och Helios Innovations. Företagen tävlade i förra veckan i SM i ung företagsamhet, där Brilliant Bracelet kammade hem en andra plats som Årets UF-företag. Helios Innovations utmärkte sig i två priser, Årets innovation och Årets hållbara UF-företag, där andraplatsen säkrades två gånger om.

I Brilliant Bracelets team ingår tjejerna Fredrika Årzen, Nicoline Koefoed och Emma Andersson. Företaget inriktar sig på att underlätta vardagen för kvinnor, med ett armband, där en tillhörande hårsnodd kläms fast. Trion har sedan i höstas skissat fram en projektplan, tagit fram sin produkt och spanat efter återförsäljare. Och nu är företaget alltså det näst-bästa UF-företaget i Sverige.

– Det är såklart jätteroligt! Vi lägger ner otroligt många timmar på vårt företag, kvällar som helger, säger Fredrika Årzen.

Deras engagemang har gett eko enda till Danmark, där nu ett par återförsäljare redan finns. Men målet är att göra grannlandet till ett ännu större fäste för företaget.

– Jag kommer ifrån Danmark, så alla möjligheter finns för det, berättar Nicoline Koefoed.

img_1825

Foto: Wilhelm Nilsson

Tjejerna läser sista året på Ekonomiprogrammet på Aspero i Halmstad. Både på- och utanför plugget, ägnar Nicoline och Fredrika åtal timmar på bordtennis. Deras UF-företag har därför uppmärksammats även bland pingis-proffsen.

– Bernadette Szocs är 29:a i världen, och kommer ifrån Ungern. Hon ska marknadsföra vårt armband på hennes Instagram, där hon har 30 000 följare, säger Nicoline Koefoed.

En som också lägger ner otroligt många timmar, om inte år, på sitt projekt – är Jonatan Persson. Han läser andra året på Natur- och samhällsprogrammet da Vinci på Kattegattgymnasiet.

Jonatans UF-företag heter Helios Innovations – ett företag som ska skapa en bättre värld. Det är i alla fall Jonatan Perssons önskan. Hans lösning bygger nämligen på att utnyttja vattnets evaporativa förmågor tillsammans med restvärme för att avsalta havsvatten. Ett projekt han började fila på redan i årskurs 8.

Det fungerar som så att det uppvärmda havsvattnet flödar över ihåliga cellulosa block, där fläktar hjälper till för att öka luftflödet. Resultatet blir då vattenånga som kondenseras på kalla vattenledningar, som därefter genererar sötvatten.

– På så vis kan industrier undvika användning av dricksvatten, för att istället nyttja havsvattnet, säger Jonatan Persson.

Jonatan menar att 60 procent av vattenanvändningen i Sverige, förbrukas av industrier. Därför har han nu som mål att sälja in sin produkt till industrier, en produkt som i princip är färdig.

– För tre veckor sedan testade jag min pilot. Den fungerade utan några anmärkningar. Nu ska jag sammanställa mitt resultat, och därefter hoppas jag kunna ge mig ut till bland annat Höganäs och Stena recycling, för att sälja in min produkt, berättar Jonatan Persson.

Trots att Jonatan fokuserar på industriers vattenutsläpp, hoppas han i framtiden kunna bistå med dricksvatten till U-länder, genom samma procedur.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Körde in i personbil – smet från platsen

Polisen har sökt i området efter föraren.

Josefine Göransson

Kl.19:21, 21 maj, 2018

Körde in i personbil – smet från platsen
Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Vid 16.30-tiden på måndagen ska en mindre cross, alternativt en moped ha kört in i en personbil på Carl Kuylenstjernas väg i Halmstad. Föraren smet från platsen men ska enligt vittnen ha varit i tonåren.

Personbilen ska ha fått skador till följd av händelsen men det finns inga rapporter om att någon person ska ha kommit till skada. Polisen skickades till platsen och har sökt i området efter föraren utan resultat. En anmälan om smitning från trafikolycka har upprättats.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Postnord mötte Halmstadborna: ”Fått kritik”

Agerar efter dåligt rykte.

Wilhelm Nilsson

Kl.17:59, 21 maj, 2018

Postnord mötte Halmstadborna: ”Fått kritik”
Åsa Sigurdh, chef över produktionsutveckling på Postnord. Foto: Wilhelm Nilsson

Postnord har kanske främst uppmärksammats för sin hantering av paket, samt den avgift som det statligt ägda företaget tar ut – vid paketförsändelser från Kina – det senaste året. På måndagen fanns distributionsföretaget på plats i Halmstad, för att svara på Halmstadbornas frågor kring de berörda ärendena, men också om positiva ämnen.

– Vi vill komma närmre det svenska folket, och på så vis förbättra vår service, säger Åsa Sigurdh, chef över produktionsutveckling på Postnord.

Företaget gör en Sverigeturné när 21 orter besöks, och i den här veckan är det alltså Halmstads tur. Som Åsa Sigurdh uttrycker det, har Postnord fått utstå en hel del negativ publicitet det senaste året. Men när de kommit ut till orterna, är omkring 70 till 80 procent av kunderna nöjda.

Men inte alla.

– Det finns folk som kommer hit för fråga om varför de fått sin post felutdelad. Eller om varför de måste betala den extra avgiften för paket från Kina, säger Åsa Sigurdh.

Foto: Wilhelm Nilsson

Andreas Karlsson besökte Postnords trailer. Foto: Wilhelm Nilsson

 

En som inte förstår kritikstormen är Andreas Karlsson. Han besökte Postnords trailer på måndagen, eftersom logistik intresserar honom.

– Min bror har jobbat för Postnord. Jag vet därför hur svårt det är för företaget, att hantera så mycket post och paket som skickas, säger han.

Även under tisdagen mellan 10 och 18 har de Halmstadbor, som ännu inte fått ställa frågor, se filmer från ”insidan” av företaget eller läsa mer om postutdelningen, chansen att göra det vid Halmstads slott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Postnords tvärvändning – Kina-avgiften slopas

Snart slopas avgiften på paketen från Kina.

Hanna Södergren

Kl.16:04, 21 maj, 2018

Postnords tvärvändning – Kina-avgiften slopas
Postnord har haft mindre att göra sen administrationsavgiften infördes. Arkivbild.

Första mars i år kom beslutet att Postnord ändrade reglerna för utländska paket. Köper man varor från Kina eller andra länder utanför EU tillkommer det en administrationsavgift på 75 kronor. Detta för att säkra upp momsen.

De flesta paketen var från lågprissajter som till exempel Wish och Ali express. Idag är antalet paket som kommer från Kina knappt tiondel jämfört med förra hösten.

Men nu knappt tre månader senare kommer avgiften att försvinna från lågprissajterna. Bakgrunden tros vara det stora intresset bland svenskarna att just handla på lågprissajterna. Postnord ska ha drivit förhandlingar med företag i Kina så att företagen kan komma att ha hand om momsen direkt vid beställningarna.

– Allt är klart. Postnord har även varit i kontakt med fler aktörer om liknande lösningar, säger en källa till Breakit.

Hur låg avgiften kommer att bli återstår att se, men lägre lär den bli.

– Avgiften kommer att vara avsevärt lägre än de 75 kronorna vi har i dag. Men en avgift måste vi ta eftersom vi fortfarande måste ta betalt för arbetsinsatsen vi måste göra. När avgiften kommer att slopas är inte bestämt än. Det återstår några pusselbitar i den praktiska lösningen innan vi är helt färdiga, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord till Aftonbladet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Veckans evenemang

Vad ser du mest fram emot i veckan?

Wilhelm Nilsson

Kl.15:59, 21 maj, 2018

LISTA: Veckans evenemang
Foto: Linda LC Berntsson

Veckans evenemang präglas främst av vårt klimat och vår framtid. För på onsdag kan man gå och lyssna på en föreläsning om Solenergi på Strandgatan 20. Samma dag hålls föreläsningen Hur allvarlig var vattenbristen egentligen förra året? Det kom ju vatten ur kranen!, på Halmstads stadsbibliotek.

Är man mer ute efter konst, så finns det en mängd olika utställningar och vernissager i veckan. Några av dem är utställningen Animal på stadsbiblioteket, Konst och hantverk på Heagård och Ullastina Larssons målningar på Galleri Hedvig.

FaktaMÅNDAG 21 MAJ 2018

Utställning Animal, Stadsbiblioteket Halmstad, 08:00 - 20:00

Halland Art 2018, Tylebäck Hotell & Konferens, 11:00 - 18:00

"Inre Ro" Vernissage med tango, StrandgatanTJUGO, 11:00 - 17:00

Travtävlingar, HalmstadTravet, 18:15 - 22:00

Historisk naturvandring vid Fyllebro, Samling på parkeringen vid Netto i Fyllinge, 19:00 - 21:00

TISDAG 22 MAJ 2018

Utställning Animal, Stadsbiblioteket Halmstad, 08:00 - 20:00

Halland Art 2018, Tylebäck Hotell & Konferens, 11:00 - 18:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Kenneth Sjöö ställer ut oljemålningar från Prins Bertils stig, Söndrums bibliotek, 10:00 - 19:00

"Inre Ro" Vernissage med tango, StrandgatanTJUGO, 11:00 - 17:00

Canasta, Föreningshuset Husknuten, 13:00 - 16:00

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 13:00 - 16:00

Röda Korset Second hand, Bryngelshusgatan 9, 13:00 - 18:00

Tisdagscykling, Möllegård naturreservat, Samling framför Halmstad Slott, 18:00 - 21:00

Föreläsning om solenergi, Strandgatan 20, 12:00 - 13:00, 18:30 - 19:30

Hur allvarlig var vattenbristen egentligen förra året? Det kom ju vatten ur kranen!, Halmstads Stadsbibliotek, Hallandsscenen, 18:00 - 18:45

ONSDAG 23 MAJ 2018

Utställning Animal, Stadsbiblioteket Halmstad, 08:00 - 20:00

Halland Art 2018, Tylebäck Hotell & Konferens, 11:00 - 18:00

Hangar 70 och Hangar II på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Samlingsutställning på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Viltsnok, samlingsutställning på galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Konstpromenad: Bauhaus Situationiste i Halmstad, Halmstads konsthall, 18:00 - 19:00

"Inre Ro" Vernissage med tango, StrandgatanTJUGO, 11:00 - 17:00

Ullastina Larssons Målningar, Galleri Hedvig, Klammerdammsgatan 22, 11:00 - 17:30

Kenneth Sjöö ställer ut oljemålningar från Prins Bertils stig, Söndrums bibliotek, 12:00 - 19:00

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 13:00 - 16:00

Röda Korset Second hand, Bryngelshusgatan 9, 13:00 - 18:00

Konstnärskollektivet HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Kreativ dans, Föreningshuset Husknuten, 14:00 - 15:30

Malin M Waldestål, HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Vårat Gäng underhåller, SeniorCafe Bäckagård, 14:00

Visning av bilder m m, Getinge Hembygdsgård, 14:00 - 16:00

Ledarledd folkdans för nya och gamla dansare, NTO-gården, Göteborgsvägen 49, Halmstad, 19:00 - 21:00

Kammarkonsert, Nissanscenen, Stadsbiblioteket, Halmstad, 20:00 - 22:00

TORSDAG 24 MAJ 2018

Utställning Animal, Stadsbiblioteket Halmstad, 08:00 - 20:00

Halland Art 2018, Tylebäck Hotell & Konferens, 11:00 - 18:00

Hangar 70 och Hangar II på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Naturfotografi Patrik Leonardsson, Särdals Kvarn, 12:00 - 17:00

Samlingsutställning på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Viltsnok, samlingsutställning på galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Wapnö Öl & Smörrebrödskväll med naturquiz, Wapnö Gård, 18:00 - 22:00

Kenneth Sjöö ställer ut oljemålningar från Prins Bertils stig, Söndrums bibliotek, 10:00 - 19:00

"Inre Ro" Vernissage med tango, StrandgatanTJUGO, 11:00 - 17:00

Ullastina Larssons Målningar, Galleri Hedvig, Klammerdammsgatan 22. 11:00 - 17:30

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 13:00 - 16:00

Röda Korset Second hand, Bryngelshusgatan 9, 13:00 - 18:00

Konstnärskollektivet HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Malin M Waldestål, HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

FREDAG 25 MAJ 2018

Halland Art 2018, Tylebäck Hotell & Konferens, 11:00 - 18:00

Hem & Trädgårdsmässa på Wapnö, Wapnö Gård, 11:00 - 17:00

Feministisk folkbildning med Gudrun Schyman, Stadsbiblioteket, Nissanscenen, 11:45 - 13:15

Hangar 70 och Hangar II på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Naturfotografi Patrik Leonardsson, Särdals Kvarn, 12:00 - 17:00

Samlingsutställning på Galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Viltsnok, samlingsutställning på galleri70, Galleri70, 12:00 - 17:00

Utställning av en mängd olika konstnärer, Galleri Black & White Art, 13:00 - 17:00

Ölprovning på Halmstad Brygghus, Slottmöllans Företagscentrum, 19:00

Kenneth Sjöö ställer ut oljemålningar från Prins Bertils stig, Söndrums bibliotek, 10:00 - 16:00

"Inre Ro" Vernissage med tango, StrandgatanTJUGO, 11:00 - 17:00

Ullastina Larssons Målningar, Galleri Hedvig, Klammerdammsgatan 22, 11:00 - 17:30

Konst och Hantverk på Heagård, Heagård, 13:00 - 16:00

Konstnärskollektivet HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Malin M Waldestål, HAD, Brogatan 48, 14:00 - 18:00

Afterwork med The Shanahans, Föreningshuset Husknuten, 17:00 - 18:30

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng