Så ska Hylte/Halmstad ta hem SM–guldet: ”Går in som underdogs” | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Så ska Hylte/Halmstad ta hem SM–guldet: ”Går in som underdogs”

24Halmstad träffade tränaren Per-Erik Dalqvist inför finalerna.

Mattias Olsson

Kl.16:01, 14 april, 2018

Så ska Hylte/Halmstad ta hem SM–guldet: ”Går in som underdogs”
Foto: Mattias Olsson.

Under söndagen spelas den första finalen i herrarnas SM–slutspel i volleyboll, där Hylte/Halmstad ställs mot favoriterna Linköping i en serie som avgörs i bäst av fem matcher. 24Halmstad träffade Hylte/Halmstads tränare Per-Erik Dalqvist, för att kolla läget inför den första finalen.

Hur känns det att vara klar för final, om vi börjar där?
– 
Under söndagen och måndagen hann man njuta av det. Någon gång på måndag eftermiddag började jag kolla fram mot finalen. Det går så snabbt och är såpass tätt inpå, så den riktigt bra känslan, den kanske kommer efter säsongen. Nu är fullt fokus på första finalmatchen.

Nä, det går ju inte att vara för nöjd när finalen återstår?
– 
Nej, samtidigt är det väldigt viktigt för klubben att gå till final, och ännu viktigare att lyckas slå Falkenberg som är en ärkerival, och som spelat final de senaste tolv åren. Så från vår sida kan vi se att det är ett tronskifte i halländsk volleyboll på gång här nu.

Innan semifinalserien mot Falkenberg trodde de flesta bedömare att det skulle bli en jämn och hård serie. Men Hylte/Halmstad tog hem det i tre raka matcher.

– Vi har spelat bra de senaste fem, sex veckorna, och vi har lyckats toppa formen riktigt bra till slutspelet, samtidigt så peakade Falkenberg i början på säsongen, och har gått ner i form på slutet, och då kan det bli så stora siffror, som det blev. Hemma hade jag räknat med att vi skulle vinna alla matcher eftersom vi har sett himla starka ut på hemmaplan, säger Per-Erik Dalqvist.

Ingen risk att ni är nöjda nu då?
– Nej, det kan vi vara efter säsongen.

Ni möter Linköping i finalen. Vad kan ni vänta er där?
– 
Linköping är storfavoriter, och tittar man på säsongen som varit så borde de vara det. De har förlorat en match och har vunnit 30 matcher på raken. Vi kan gå in som underdogs och försöka sno titeln från dem, och det är vi hungriga på att göra.

I GP finalen tidigare i år möttes lagen, och då vann Linköping med 3–1 i set, så det blir en tuff nöt att knäcka för H/H.

Hur ska Hylte/Halmstad då gå tillväga för att slå favoriten.

– När vi mötte dem i GP finalen var inte Nicholas Goodell i samma form som nu, då var han just tillbaka efter ett uppehåll på 13 månader, och Viktor Lindberg hade lite skadeproblem, så vi är i bättre fysisk form och vi är bättre mentalt, har bättre självförtroende, så jag hoppas att vi kan göra ett bättre jobb mot dem den här gången. Sedan är jag dålig på att tippa, men Linköping är lite favoriter, men med tanke på våran växande slutspelsform så skulle jag säga att vi är nära, säger Per-Erik Dalqvist.

Vad kommer att krävas för att inte bara vara nära utan att faktiskt slå dem?
– De är större och starkare fysiskt sett, de har ett mycket längre lag än vad vi har, så vi måste serva bra, och få deras servemottagning ut från nät. Sedan gäller det att vi kan vara disciplinerade och kan följa taktiken i block och försvar. När vi sedan anfaller så kommer vi anfalla mot ett väldigt stort block, så vi kommer behöva slå block ut mycket mera än vi är vana att göra.

Damerna har ju också nått final. Är det viktigt för volleybollen i Halmstad att båda lyckas?
– Absolut. Ekonomiskt så har det varit ett tufft år för klubben. Organisatoriskt också ett jobbigt år, där få personer ska göra väldigt mycket. Så att vi lyckas både på herr och damsidan och får positiv uppmärksamhet, det är viktigt. Förhoppningsvis kan vi få en skjuts av de här finalplatserna fram till nästa säsong.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadelever får ta del av VM–festen

Så många elever får biljetter.

Mattias Olsson

Kl.13:09, 23 april, 2018

Halmstadelever får ta del av VM–festen

Ett av målen med bordtennis–VM i Halmstad är att involvera hela staden och kommuninvånarna i olika åldrar i bordtennisen.

Som en del av detta har samtliga mellanstadie- och högstadieskolor i Halmstad bjudits in att uppleva bordtennis-VM tisdagen den 2 maj. Intresset för detta har varit mycket stort.

550 biljetter kommer att delas ut till Halmstadelever till tisdagen, som kommer att bli ”skolans dag” på VM.

– Det känns väldigt kul att kunna erbjuda detta till Halmstads skolelever. Kommunen och invånarna har gett oss ett oerhört starkt stöd på resan fram till VM och detta är en gest för att visa vår tacksamhet. Vi vill ge så många Halmstadbor som möjligt chansen att uppleva bordtennis-VM, säger VM-projektledaren Johnny Ewerstein i ett pressmeddelande.

– Det är jätteroligt att elever från Halmstad får möjlighet att delta och se ett sådant här världsarrangemang och kan det inspirera elever att röra på sig ännu mer så ser jag bara vinster i det, säger Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef vid barn- och ungdomsförvaltningen.

Målet på 10 000 sålda förköpsbiljetter är också på väg att nås. I dagsläget har man sålt över 9000 biljetter.

– Vi är oerhört nöjda med biljettförsäljningen så här långt, och tror att vi kommer sälja ännu fler biljetter inför och under VM, säger Johnny Ewerstein.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hylte/Halmstad tog SM–guld

Vann finalen i tre raka matcher.

Mattias Olsson

Kl.11:03, 23 april, 2018

Hylte/Halmstad tog SM–guld
Foto: Mattias Olsson och Bildbyrån.

Under söndagen spelade Hylte/Halmstad hem SM–guldet i volleyboll på herrsidan. Detta efter att ha avgjort finalserien i tre raka matcher.

Inför finalen sade lagets tränare Per–Erik Dalqvist till 24Halmstad att man såg sig själva som underdogs, men att man hade en tro på att kunna utmana favoriterna Linköping. Framförallt på hemmaplan. Men inför söndagens drabbning hade man alltså vunnit de två första matcherna. Och man lyckades vinna även den tredje matchen och därmed säkra SM–guldet.

Den tredje finalen blev jämn och oerhört dramatisk. Men Hylte/Halmstad stod till sist som segrare efter 25-23, 28-30, 25-18, 23-25, 16-14.

– Jag känner bara så otroligt mycket glädje just nu. Och en hel del lättnad. Med tanke på matchbilden slutade det här väldigt bra. Det här var vår sämsta match under slutspelet och det såg tungt ut i femte set, men vi lyckades vända ännu en gång. Så jäkla starkt av killarna. Det kunde ju ha varit lugnare för nerverna om man säger så, men det är kul och bra att vi kan bjuda publiken på dramatik och nervkittlande volleyboll, säger segerrusige H/H-coachen Per-Erik Dalqvist efter matchen till volleyboll.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Örgryte – HBK

Ny käftsmäll för HBK – förlust och noll mål igen

Andra raka förlusten för uddlöst HBK.

André Eriksson

Kl.17:27, 21 april, 2018

3 bilder
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån
  • Foto: Bildbyrån
    Foto: Bildbyrån

Halmstads BK följde upp fiaskot i hemmapremiären med ett nytt bottennapp. Det förmodade topplaget fick stryk med 2–0 mot ÖrgryteGamla Ullevi i Göteborg.

Båda målen kom till i den första halvleken och halvtidsresultatet 2–0 stod sig alltså matchen ut, trots flera försök till reducering från det blåa laget.

Efter den fina premiären och bortasegern mot Degerfors har HBK nu blivit nollat i två superettanmatcher i rad i två 2–0-förluster.

De tre inkasserade poängen gör att de parkerar på en tolfte plats i tabellen.

FaktaSuperettan, omgång 3
Örgryte IS–Halmstads BK 2–0 (2–0)
Målen: 1–0 (18) Simon Nilsson, 2–0 (41) Gustaf Ludwigson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ygeman: ”Hoppas man ska se mer av Halmstad”

De stod som segrare i Partikampen.

Mattias Olsson

Kl.20:40, 18 april, 2018

Ygeman: ”Hoppas man ska se mer av Halmstad”
Anders Ygeman i blått och svart. Foto: Destination Halmstad.

Under tisdagen avgjordes Partikampen. Bordtennisturneringen mellan riksdagspartierna som spelades med anledning av kommande bordtennis–VM i Halmstad. En av deltagarna i turneringen var Socialdemokraternas Anders Ygeman som sade såhär innan tävlingen startade.

– Man känner en viss nervositet ändå. Det var väl i mellanstadiet jag spelade någon form av riktig pingis senast. Men det ska också bli kul att få möta sina politiska motståndare på ett litet annat sätt.

Vad är dina styrkor som spelare?
– En hyfsad reaktionsförmåga, men jag skulle behöva ett större bord och lägre nät.

Vad betyder mästerskapet för Sverige i stort?
– Mycket. Inte minst på den asiatiska marknaden, där pingis är en jättestor sport. Så jag hoppas att man ska se mer av Halmstad, mer av Sverige och framförallt kanske svensk bordtennis, säger Anders Ygeman.

Halmstadpolitikern och riksdagsmannen Lars Püss var nöjd.

– Detta är en bra start när riksdagen slår ett slag för bordtennisen i Halmstad, säger Püss.

Den enda personen på plats som kommer att spela i själva VM var landslagets Matilda Ekholm.

– Det är intressant. Det är första gången jag är här. Men kul. Jag hade inga förväntningar, men de som är här verkar tycka att det är kul med pingis.

Hur bra är kvalitén?
– Den är väl blandad kanske, säger Ekholm med ett leende på läpparna.

Själva tävlingen då? Jo, den vanns av Moderaterna med Maria Malmer Stenergard och Pål Johnsson. De besegrade Centerpartiets Daniel Bäckström och Rickard Nordin i finalen.

Vinnarna flankerade av Jörgen Persson och Matilda Ekholm. Foto: Destination Halmstad.

Vinnarna flankerade av Jörgen Persson och Matilda Ekholm. Foto: Destination Halmstad.

Anders Ygeman utgjorde ett enmannalag och kom på en delad tredjeplats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HBK–talangerna uttagna till EM

De fanns med i förbundskaptens trupp.

Mattias Olsson

Kl.15:37, 17 april, 2018

HBK–talangerna uttagna till EM
Foto: Krister Andersson/ Bildbyrån

Under tisdagen presenterade den svenske förbundskaptenen Roger Franzén truppen till P17–EM i England. Två spelare från Halmstads BK tar plats i truppen, nämligen målvakten Simon Andersson och försvararen Isac Larsson. 

Mästerskapet spelas alltså i England och pågår mellan 4 – 20 maj.

LÄS MER: HBK–talangen om landslagssuccén: ”Försöker göra mitt bästa”

Sverige ställs i tur och ordning mot Slovenien, Norge och Portugal i gruppspelet.

Simon Andersson, Isac Larsson. Foto: Mattias Olsson.

Simon Andersson och Isac Larsson. Foto: Mattias Olsson.

Både Simon Andersson och Isac Larsson har spelat i P–17 landslaget tidigare. Simon Andersson vaktade målet i samtliga tre matcher i det avgörande kvalet, och höll då nollan i samtliga matcher.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng