KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

De här husen har varit populärast den här veckan.

Mattias Olsson

Kl.20:07, 8 april, 2018

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus
Foto: Hemnet / Svensk Fastighetsförmedling.
Karl XI:s väg 11, Centrum, Halmstad – 4 900 000 kronor

Från Hemnet: Låt mig presentera Karl XI:s väg 11 – Centralt beläget ligger detta trendiga och gedigna tvåplansvillan som är lätt att förälska sig i! På ca.200 kvadratmeter erbjuds här ett unikt boende med bland annat fina sällskapsytor, bevarade detaljer från 30-talet, har en väl tilltagen takhöjd, vackert placerad kakelugn och en imponerade takterrass.

Den tillbyggda vinterträdgården är också ett stort plus, uppfördes så sent som 2012 och ligger i direkt anslutning till kök och sällskapsrummen – populär yta för släkt och vänner.

Huset har en stor och representationsvänlig entré som öppnar upp mot det 55 kvm stora och ljusa sällskapsrummet med plats för både matbord och soffmöblemang. Här ifrån fem meter stort fönsterparti ut mot trädgård och den klinkerbelagda uteplatsen.

Bergvärmeanläggning från 2010 värmer upp huset, både praktiskt och ekonomiskt!

Läget är allt och lite till för er som vill kunna njuta av det bästa Halmstad har att erbjuda – i Centrala delarna alldeles intill caféer och restauranger! Med en kort promenad når man Resecentrum med bra tåg -och busskommuniktion. Havet och den fina kustremsan ligger också på behagligt avstånd.

Foto: Hemnet / Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Hemnet / Svensk Fastighetsförmedling.

 

Stålgatan 29, Klackerup, Halmstad – 1 495 000 kronor

Från Hemnet: På Stålgatan 29 med ett ypperligt hörntomtsläge vid Nyhem/Klackerup nära centrum kan vi nu erbjuda denna gediget byggda 50-talare med stor potential. Invändigt finns vackra stavparkettgolv i fiskbensmönster, blyinfattade fönster etc. Uppvärmning via fjärrvärme borgar för låga driftkostnader. Här finns idag tre sovrum med möjlighet till fyra. Hörntomt (tomträtt) med en lummig trädgård. Fastigheten är av äldre slag och i behov av renovering.

Foto: Hemnet / Mäklarhuset.

Foto: Hemnet / Mäklarhuset.

 

Karlsrovägen 39, Väster / Rotorp, Halmstad – 3 900 000 kronor

Från Hemnet: På en lummig trädgårdstomt gränsande mot grönområde och i helrätt solläge, finner vi här en välplanerad villa om 164 kvm fördelat på 6 rum och kök! Rymligt kök med fint ljusinsläpp, vardagsrum i vinkel, helkaklade duschrum och flertalet uteplatser och ett uterum om drygt 30 kvm är mervärden man får här, liksom närheten till såväl centrum som Flygstaden.

Foto: Hemnet / Bostad &Co.

Foto: Hemnet / Bostad &Co.

 

Villa Kullerbacken Lundslättsvägen 35, Särdal, Halmstad – 5 750 000 kronor.

Från Hemnet: På synnerligen ostört läge ligger unika Villa Kullerbacken, där man lever i härlig samklang med hav och natur. En oas som ger livskvalité och harmoni!

Foto: Hemnet / Renghammar Mäklarkonsult.

Foto: Hemnet / Renghammar Mäklarkonsult.

 

Norra Väret 38, Östra Stranden, Halmstad – 2 695 000 kronor

Från Hemnet: Känn dig varmt välkommen till Norra Väret och stuga nummer 38, detta välplanerade och mycket trevliga fritidshus bra beläget i ytterringen av området vilket ger en fri baksida med härligt insynsskydd. Genomgående gediget och fräscht är intrycket man får efter ett besök i denna Västkuststuga om 50 m² med öppen modern planlösning och härliga umgängesytor. Helkaklat badrum, rymligt kök och ett fräscht uterum i rätt solläge är bara några av fördelarna med detta boende. Idag används stugan som ett åretruntboende och är därigenom ett fantastiskt billigt boende för dig som inte kräver mer yta men det är lika klockrent som ett renodlat fritidshus. Ett bra tips är att trotsa snöstormarna och den sena våren och boka in dig på visning redan idag så att du kan njuta från första soltimmen 2018.

Foto: Hemnet / Fastigetsbyrån.

Foto: Hemnet / Fastigetsbyrån.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många bostäder har fått investeringsstöd i Halland

Knappa 11 000 hyresrätter och studentbostäder i Sverige har beviljats regeringens investeringsstöd.

Dennis Johansson

Kl.06:52, 26 april, 2018

Så många bostäder har fått investeringsstöd i Halland
Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Pressbild

Enligt Boverkets färska statistik har 10 969 hyresrätter och studentbostäder runtom i landet beviljats regeringens investeringsstöd. Totalt rör det sig om 2,9 miljarder kronor som beviljats i bidrag, varav 9 300 hyresrätter och 1 700 studentlägenheter, skriver Hem&Hyra.

– Med de här förändringarna kommer ännu fler vara intresserade av att bygga hyresbostäder, inte minst i storstadsområdena. Vi får fler hyresbostäder med rimliga hyror. Det betyder också att människor med mindre plånböcker får större möjligheter att få en bostad. Vi får därmed en bostadspolitik som är ännu mer inriktad på behoven, säger bostadsminister Peter Eriksson.

I Stockholmsregionen är intresset lågt då endast 738 nya bostäder fått stöd. Desto populärare är det i exempelvis Kalmar län. Där har knappt 942 hyresrätter och studentbostäder byggts med hjälp av regeringens bidrag.

I år och fram till 2020 har Regeringen beviljat 3,2 miljarder årligen till dessa stöd.


Antal bostäder med beviljat stöd i Halland.

Totalt 420 st
Halmstad 230 st
Varberg 126 st
Kungsbacka 62 st
Falkenberg 2 st

FaktaRegeringen beslutade den 21 mars om en ändring i förordningen om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande. I och med ändringen utökas både stödnivån och den tillåtna normhyresnivån för investeringsstödet i samtliga geografiska områden.

Syftet är att göra det möjligt att bygga bostäder på fler platser och i fler lägen till en lokalt anpassad hyra. De nya nivåerna träder i kraft 1 maj och är tillämpliga på ansökningar som kommer in från och med detta datum.

Källa: Regeringskansliet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Utrikesfödda är mest trångbodda: ”Påfrestande”

Att vara trångbodd kan få konsekvenser i vardagen på flera sätt, enligt SCB.

Matilda Larsson

Kl.09:55, 25 april, 2018

Utrikesfödda är mest trångbodda: ”Påfrestande”
Foto: Good free photos.

Mer än var femte person född utanför Europa bor trångbott i Sverige, jämfört med två procent av inrikes födda. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.

Det finns två sätt att definiera trångboddhet, vilket du kan läsa mer om i faktarutan nedan. Enligt Boverkets definition för norm 3 är den som bor själv i en etta med kök trångbodd.

Norm 3 säger att alla i hushållet, förutom par, ska ha ett kök, eget sovrum och ett vardagsrum för att klara trångboddhetsgränsen.

SCB:s siffror visar att det är stor skillnad i trångboddhet mellan olika åldersgrupper.

Personer under 40 år är i större utsträckning trångbodda än äldre åldersgrupper. Skillnaderna mellan åldersgrupper är stora. För personer i åldern 16–19 år, som i stor utsträckning fortfarande bor hos sina föräldrar, är trångboddheten störst. I befolkningen över 60 år är trångboddhet ovanligt.

”Att vara trångbodd kan få konsekvenser i vardagen på flera sätt. Det kan upplevas som påfrestande om man hela tiden behöver dela rum med andra och det inte finns möjlighet till viss avskildhet i det egna hemmet. För barn och ungdomar kan det till exempel medföra svårigheter att koncentrera sig på läxor”, skriver SCB i ett pressmeddelande.

År 2016 var drygt fyra procent av befolkningen i åldern 16–84 år trångbodda enligt det som kallas trångboddhetsnorm 2, det vill säga att man bor i en bostad med mer än två personer per sovrum.

Var i landet man bor spelar också roll. Det råder bostadsbrist i många kommuner, framförallt i storstadsområdena. I dag är mellan sju och tio procent av befolkningen i Stockholm, Göteborg och Malmö kommun trångbodda, jämfört med knappt fyra procent i övriga kommuner.

Det är stor skillnad mellan olika befolkningsgrupper när det gäller att bo trångt. Ungefär 2 av 100 inrikes födda personer är trångbodda, en andel som bara har förändrats marginellt sedan år 1980.

Bland utrikes födda, framförallt bland personer födda utanför Europa, är det betydligt vanligare att vara trångbodd. Andelen trångbodda bland personer som är födda utanför Europa har fördubblats de senaste 20 åren, från tio procent 1995 till 21 procent 2016.

Var femte person som är född utanför Europa bor alltså i en bostad med mer än två personer per sovrum. Dock var andelen trångbodda i denna grupp på dagens nivå även 1980.

Andel personer 16-84 år som bor i en bostad med mer än två personer per sovrum (trångboddhetsnorm 2), efter födelseregion. År 1980-2016. Procent:

Källa: SCB, mars 2018.

Källa: SCB, 2018.

FaktaDefinition för trångboddhet:

Norm 2 definierar ett hushåll som trångbott om det finns fler än två boende per sovrum, kök och vardagsrum oräknade. Ensamboende räknas enligt denna norm inte som trångbodda oavsett antal rum. Trångboddhetsnorm 2 tillkom under 1960-talet.

Norm 3 definierar ett hushåll som trångbott om det finns fler än en boende per sovrum, kök och vardagsrum oräknade. Sammanboende delar dock sovrum, medan varje barn ska ha ett eget rum för att hushållet inte ska räknas som trångbott. Enligt denna norm, som infördes 1974, räknas fler som trångbodda jämfört med definitionen enligt norm 2.

Eftersom även hus­håll som enbart består av en person förväntas ha ett separat sovrum räknas alltså samtliga hus­håll som bor i ett rum och kök som trång­bodda, enligt norm 3.

Källa: SCB.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

De här husen är hetast i Halmstad

Mattias Olsson

Kl.21:03, 22 april, 2018

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus
Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.
Nissastigen 8, Kärleken, Halmstad – 1 650 000 kronor

Från Hemnet: I populära Kärleken finns nu Nissastigen 8 till salu. Ett enplanshus med inredd vind vilket mäter cirka 140 kvm. Under ”dokument och länkar” finner ni aktuellt besiktningsprotokoll och energideklaration vilket visar på att huset har stort renoveringsbehov!

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul utan möjlighet att reklamera på grund av fel eller brister. Köparen får själv och ihop med sakkunniga personer undersöka fastigheten med tillbehör efter eget önskemål innan kontraktsdagen.

Foto: Hemnet / Mäklarhuset.

Foto: Hemnet / Mäklarhuset.

 

Halmstadsvägen 40, Åled, Halmstad – 2 250 000 kronor

Från Hemnet: I Populära Åled har vi nu nöjet att få förmedla denna charmiga familjevilla från tidigt 1900-tal. Huset har genomgått omfattande och varsamma renoveringar under nuvarande ägares tid och det är lätt att förföras av atmosfären. Här erbjuds stort och luftigt kök med härligt ljusinsläpp och kamin, 3-4 sovrum, kakelugn och stort badrum med tvättmöjligheter. Nuvarande ägare har inrett förrådet i anslutning till garaget till en frisersalong med luftvärmepump som uppvärmning. Perfekt för den enskilda firman eller att med enkla medel göra om till ett tonårsrum.

Foto: Hemnet / Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Foto: Hemnet / Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

 

Örnäsvägen 21, Eketånga, Halmstad – 6 700 000 kronor

Från Hemnet: UNIKUM! På Halmstads dyraste gata – Örnäsvägen kan jag med stolthet presentera en gedigen och välbyggd 1,5-plansvilla med en totalyta om ca 250 kvm. Örnäsvägen 21 är belägen som första hus efter skogsdunge vilket skapar ett ytterst avskilt och privat läge utan tillstymmelse till insyn. Närheten till havet är slående. Havets vackra skådespel ses såväl från garaget som från vardagsrummet och är lika vackert vintertid som sommartid. Den kustnära vandringsleden Prins Bertils stig som startar vid Halmstads slott och går via Tylösand, för att sedan lämna kusten och sluta i Möllegårds lummiga naturreservat är det enda som skiljer fastigheten från havsbandet. Här bor man centralt, ostört, lugnt, insynsskyddat, praktiskt men framförallt endast 50 meter från strandkanten. Detta är unikt, mycket unikt! Huset är besiktigat!

Foto: Hemnet / Fastighetsbyrån.

Foto: Hemnet / Fastighetsbyrån.

 

Sagerska vägen 4, Steninge, Halmstad – 8 500 000 kronor

Från Hemnet: På ett av det bättre lägena, nämligen på Sagerska vägen 4, ligger denna gedigna villa, uppförd så sent som 2015 och väntar på nya ägare! Med en totalyta om hela 306 kvm finns här väl tilltagna ytor för socialt umgänge och hit adderar vi flertalet uteplatser, ett orangeri invid köket samt ett vinterbonat uterum på övre plan! Genomgående i detta högteknologiska hem är de kvalitativa materialvalen och en osedvanligt genomtänkt planlösning med förvaringsutrymmen som man ofta saknar i sin vardag! Samtalsköket i öppen planlösning med vardagsrummet erbjuder förutom ett klassiskt skafferi även en välplanerad köksö. I det vidbyggda dubbelgaraget finner vi, likt i övriga delar av villans entréplan, ett vattenburet golvvärmesystem. Välkommen till ett hus som andas wow från första anblicken!

Foto: Hemnet / Bostad CO.

Foto: Hemnet / Bostad&CO.

Mantalsstigen 20, Söndrum / Albinsro, Halmstad – 3 950 000 kronor

Från Hemnet: Varmt välkomna till Mantalsstigen 20 i attraktiva Söndrum/Albinsro. Här erbjuds lantliga omgivningar med närhet till hav och strand samt det stora serviceutbudet på Flygstaden. Närbeläget finns dessutom förskola, grundskola och flera idrottsföreningar mm.

Utvändigt möts vi av en större trädgård med bland annat badtunna, uteplats, växthus och förvaring i förrådsbyggnader. Invändigt väntar en attraktiv och charmig boendemiljö med bland annat nyrenoverat kök, öppen planlösning i de sociala ytorna, två badrum, 3-4 sovrum, bastu, modern tvättstuga och rejält med förvaring i källarplan. En renoverad och tilltalande villa med låga driftkostnad tack vare uppvärmning via bergvärme.

Är ni på jakt efter ett renoverat hus med ett ypperligt läge kan ni nu sluta leta!

Foto: Hemnet / Mäklarhuset.

Foto: Hemnet / Mäklarhuset.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Premiär för ny stadsdel i Halmstad

Så många har flyttat in.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:14, 21 april, 2018

Premiär för ny stadsdel i Halmstad
Foto: Pressbild

De tre höghusen på 16 våningar är den största nyproduktionen i Halmstad sedan 1970-talet. Nu har de 110 första hyresgästerna fått flytta in.

Totalt är det 330 hyresrätter som ska hyras ut på Tegelbruket. Än så länge har hyresgästerna fått flytta in i första huset. Uthyrningen till andra huset är i gång.

”Intresset har varit stort hos både allmänhet och media sedan start och lägenheterna i det första huset blev snabbt uthyrda”, berättar Karin Holmerin, Marknadschef på Järngrinden i ett pressmeddelande.

Höghusen är placerade vid Sperlingsholmsvägen, vid Ingo macken. Än ser Tegelbruket ut som en byggarbetsplats och det ska byggas förskola och matbutik .

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är sakerna vi vill ska bli billigare i bostaden

Samtidigt kan svenskarna tänka sig att betala mer för solceller och gym hemma.

Matilda Larsson

Kl.16:03, 20 april, 2018

Här är sakerna vi vill ska bli billigare i bostaden
Foto: Pixabay, Pxhere.

Svenskarna blir allt mer medvetna när det kommer till såväl hälsa som hållbarhet, något som även visar sig när det kommer till vårt boende.

I en ny rapport från Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, visar det nämligen sig att gym och solceller toppar listan över vad svenska bostadsrättsägare är beredda att betala en högre månadsavgift för.

Gfk Norm har gjort en undersökning där 1 000 bostadsrättsägare gett sin syn på svenska bostadsrättsföreningar utifrån ett ekonomiskt, juridiskt, hållbarhet- och framtidsperspektiv.

Rapporten visar bland annat att gym och solceller toppar listan för vad svenska bostadsrättsägare är beredda att betala en högre månadsavgift för. Andra populära val är garage, övervakningskameror och låsta grindar för att hålla ovälkomna besökare borta.

Svenskarna vill dock samtidigt att vissa saker ska bli billigare hemma. Främst vill vi att värme och vatten ska bli billigare, följt av uthyrningen av gemensamma utrymmen och el. Det uppger var tredje svarande.

– Det är viktigt att styrelsen gör en noggrann behovsanalys när det kommer till vilka inköp som ska göras till föreningen. Det är också viktigt att de grundar sig i samtliga medlemmars intresse. Genom att investera i exempelvis solceller, gym eller elbilsladdning kan man få en attraktivare förening och därigenom öka värdet på hela fastigheten, säger Markus Pålsson, affärsområdeschef för ekonomisk förvaltning på SBC.

När det kommer till vad de unga vuxna mellan 18 och 30 år kan tänka sig att betala en högre månadsavgift för, toppar gym och pool listan. Det uppger var tredje. Garage och parkeringsplats är också populära val, vilket närmare var fjärde ung bostadsrättsägare uppger.

Det är bostadsrättsägare beredda att betala en högre avgift för:
1. Solceller 18 %
2. Gym 18%
3. Garage/parkeringsplatser 17 %
4. Övervakningskameror 17 %
5. Låsta grindar som håller ovälkomna gäster utanför 16 %

Det vill bostadsrättsägare ska bli billigare:
1. Värme och vatten 32%
2. Uthyrning av gemensamma utrymmen 30%
3. El 27%
4. Förvaltningsfrågor 26%
5. Sopsortering 23%
6. TV och internet 20%
7. Städning 15%
8. Försäljning av gemensamma utrymmen 10%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng