Studie: Då är flygbiljetterna allra billigast | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Studie: Då är flygbiljetterna allra billigast

Priset kan skilja upp till runt 40 procent beroende på vilken veckodag du bokar resan.

Matilda Larsson

Kl.13:34, 3 april, 2018

Studie: Då är flygbiljetterna allra billigast
Foto: Matilda Larsson.

Nyligen införde Sverige en flygskatt som innebär en ökad flygkostnad på 60 kronor per resa inom Sverige samt till EU-länder inom kortare avstånd. Priset på långresor höjs med 250 kronor alternativt 400 kronor, beroende på vilket land du ska resa till.

Därför kan det vara fördelaktigt för den som vill resa lite billigare att veta när biljetterna är billigast att köpa. Expedia har tillsammans med Airlines Reporting Corporation kommit fram till att det finns en veckodag som genomgående erbjuder lite bättre priser.

LÄS MER: Nu införs nya skatten – miljontals svenskar påverkas

Två aspekter analyserades i en omfattande undersökning: Vilka dagar i veckan samt hur många dagar i förväg som biljetterna bokas.

Baserat på miljarder flygningar som ägde rum mellan den första januari och 24 oktober, fann man att flygbiljetter är billigast på söndagar, speciellt om du bokar minst tre veckor i förväg.

Undersökningen konstaterade att generellt är helger en bra tid att köpa biljetter. Dock bör du undvika fredagar – då tenderar företag att boka biljetter vilket orsakar en tillfällig prisuppgång.

För resor till och från USA skiljer sig generellt priserna med över tio procent om du bokar resan på söndagen jämfört med andra veckodagar.

Även för resor inom Europa är söndagar den billigaste dagen att boka där man sparar upp till 30 procent. Resor inom Asien som bokas på söndagar är i genomsnitt hela 38 procent billigare, enligt undersökningen.

Dessutom blir biljetterna generellt upp till 30 procent billigare om du bokar din flygresa minst 21 dagar i förväg, enligt undersökningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Planerade avancerad stöldkupp – nu döms han

Stöldkupp mot företag avslöjades. Nu döms en av huvudpersonerna.

Mia Martelleur

Kl.20:57, 25 april, 2018

Planerade avancerad stöldkupp – nu döms han
Foto: Bildbyrån / Pixabay.

En man i 55-årsåldern har dömts vid Halmstad tingsrätt för stöld. Den 1 april 2017 inträffade stölden i Gullbrandstorp, där mannen ses som en av hjärnorna bakom operationen.

Från ett företag i området stals järnskrot till ett värde av minst 20 000 kronor. Flera personer var inblandade i att lasta upp järnbalkar, med hjälp av en hjullastare, på en lastbil, men endast mannen i 55-årsåldern har stått som åtalad.

Mannen själv har nekat till medverkan i stölden och påstår att han har blivit lurad av en annan person som också verkar ha varit en av hjärnorna bakom kuppen. Men tingsrätten anser att mannens förklaring inte stämmer.

”Han har lagt ned mycket tid och möda på ett projekt som han hävdar att han inte vetat någonting om; såsom vart balkarna kom ifrån, vart de skulle eller varför de skulle transporteras”, skriver tingsrätten.

Det är bevisat att den nu dömda mannen vistades på området under stölden och höll vakt vid en vägbom. Han hade också tillgång till nyckeln till hänglåset och kunde låsa upp bommen.

Det är också bevisat att mannen har gjort upp planer innan stölden, samt övertalat personer att hjälpa honom. Som bevisning finns bland annat sms-konversationer som visar att mannen har vetat om stölden innan den inträffade och där han också övertalar bland annat sin son att hjälpa honom med jobbet.

Påföljden för mannen blir villkorlig dom och 50 dagsböter.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klart: Familjeföretaget öppnar i Halmstad

Företaget öppnar en 1 500 kvadratmeter stor anläggning i Halmstad.

Martin Persson

Kl.20:02, 25 april, 2018

Klart: Familjeföretaget öppnar i Halmstad
Arkivfoto: Johan Olsson

Uthyningsföretaget Stål & Hyr fortsätter att växa i Halland. Nu står det klart att man expanderar och öppnar en ny depå i Halmstad, som väntas stå helt klar i början av 2019. Anläggningen kommer att bli cirka 1 500 kvadratmeter stor.

– Vi är mycket nöjda över att öppna en depå i Halmstad – den enda större staden i Halland där Stål & Hyr hittills inte har haft en depå. Området är en intressant marknad, inte minst tack vare stora planerade byggprojekt, och Stål & Hyr är redan ett starkt varumärke i Halmstad hos kunder som hyr från andra Stål & Hyr-depåer, säger Joacim Johansson, VD och koncernchef för Stål & Hyr Group.

Depån blir företagets sjunde på västkusten. Sedan tidigare finns man i Varberg, Kungsbacka, Sisjön, Ringön och Kungälv. Depån, som blir Stål & Hyrs största, kommer att smygöppna redan i augusti 2018 då man tar hjälp av personal och utrustning från företagets närliggande depåer.

– Närheten till befintliga depåer i Falkenberg och Varberg gör att vi snabbt kommer att kunna erbjuda förbättrad tillgänglighet och samma kompletta sortiment som på övriga depåer, för både befintliga och nya kunder i bland annat Halmstad, Laholm och Båstad, säger Joacim Johansson.

FaktaStål & Hyr, ett familjeföretag i andra generationen grundat 1979, hyr ut maskiner och annan utrustning till främst byggindustrin. Bolaget erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, bland annat verktyg av olika slag, små och medelstora anläggningsmaskiner, liftar, el- och energiutrustning, ställningar och väderskydd samt bodar för byggarbetsplatser. Bolaget kan även etablera fullständiga byggarbetsplatser åt sina kunder.

Källa: Stål & Hyr.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gudrun Schyman: ”Troligaste scenariot framöver”

Partiledaren gästade Halmstad under onsdagen.

Mattias Olsson

Kl.18:25, 25 april, 2018

Gudrun Schyman: ”Troligaste scenariot framöver”
Foto: Mattias Olsson.

Under onsdagen gästades Halmstad av en av partiledarna för Feministiskt initiativ, nämligen Gudrun Schyman. Schyman var på plats i Halmstad för att hålla i föreläsningen ”Feministisk folkbildning med Gudrun Schyman” på stadsbiblioteket. 24Halmstad var på plats och träffade partiledaren precis innan hon skulle hålla sin föreläsning.

Hur ser din relation till Halmstad ut?
– Jag har varit här flera gånger och haft möten av olika slag genom åren. Någon personlig relation har jag inte. Men oavsett i vilket syfte jag är här så försöker jag alltid att besöka biblioteket. Jag tycker det är trevligt. Det ligger otroligt fint, och är väldigt rofyllt, så det är ett bra ställe.

Inför det kommande valet så är det en optimistisk partiledare som 24Halmstad träffar.

– Jag är väldigt hoppfull måste jag säga. Vi har ett bättre utgångsläge än vad vi hade inför förra valet. Vi har fler medlemmar och vi har mycket fler aktiva grupper som kommer att ställa upp i regionalval och kommunval, och vi kommer at få valsedlar utdelade i alla vallokaler, så det är ett bra läge, säger Gudrun Schyman.

Metoo kampanjen, och snacket kring den. Kan den gynna er i FI?
– På sikt så tror jag att det gör det. Det omedelbara är ju inte att man kopplar ihop det med partipolitik, eftersom det så effektivt har hållits utanför av politiken som har kallat det för sidofrågor, särintressen och kvinnofrågor. Men nu tror jag att det har blivit tydligare för många fler att detta inte handlar om enskilda kvinnor som råkar enskilt illa ut, utan det handlar om ett stort strukturellt problem vi har i samhället, och det kräver strukturella åtgärder, och då handlar det om politik.

Viktigaste frågan inför det kommande valet?
– Jag tycker inte att det finns någon enskild fråga utan det viktigaste är att se hur de hänger ihop, de olika frågorna.

– Men vi går ju till val på olika sakområden, och där har vi ett som handlar om liv och arbetsliv, där vi tar upp det faktum att arbetslivet fortfarande ser ut som om vi vore en man, fast vi är ungefär lika många män som kvinnor, där krävs en rad olika förändringar. Till exempel är ju löneskillnaderna katastrofala och visar sig också i pensionen.

Läget för FI i Halmstad är Schyman nöjd med.

– Jag tror att det ser bra ut, jag vet ju att det blir en lista nu i kommunvalet, vilket är första gången här. Det är nu det finns personer lokalt som vill kampanja för Feministiskt initiativ och det klart att det behövs feminister i fullmäktige i Halmstad, säger Schyman.

Vilka partier i Riksdagen ser ni som lämpligast att samarbeta med?
– Ser man till våra frågor så ser vi ju att de samarbetspartners som finns är ju Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Det finns också inom delar av Socialdemokratin som idag har väldigt svårt att göra sin röst hörd inom sitt parti. Det kan också finnas några socialliberaler som också har en svår tid inom sitt eget parti. Men det troligaste scenariot framöver är väl att det blir någon form utav mittenregering. Kanske med Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna, och kanske också Miljöpartiet, vad vet jag. Men blir det så blir vänstern väldigt isolerad på sin kant och får inget att säga till om, så därför behövs det mer av opposition som är systemkritisk in i riksdagen.

Föreläsningen i Halmstad har ett tydligt tema.

– Nästan alla vill ju ha jämställdhet, trots det så har vi inte det. Så det jag kommer att prata om är: Hur går det till när vi skapar ett samhälle som är som de flesta inte vill, säger Gudrun Schyman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ilsken tjur på E6 – stångade bilist

Polisen larmades om en ko på E6 – visade sig att vara tre tjurar.

Dennis Johansson

Kl.16:36, 25 april, 2018

Ilsken tjur på E6 – stångade bilist
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån/Pexels

Strax efter klockan fyra på tisdagseftermiddagen skickade Trafikverket ut ett meddelande om att en ko befann sig i vägrenen på E6. Istället visade sig det vara tre tjurar som hade rymt från ett stall och en hade tagit sig upp på motorvägen via ett hål i viltstängslet.

– Exakt varifrån djuren har rymt vet jag inte och enligt anmälan så var det i norrgående riktning strax norr om avfart 51 (Falkenberg C) som tjuren hade setts på vägen, säger Emelie Rapp, stationsbefäl på polisen i Falkenberg, till HN.

Polis och skyddsjägare larmades till platsen men eftersom ett av djuren var ilsket fick det avlivas ganska omgående. Ägaren var med på plats.

Efter att första tjuren avlivats tog sig en annan upp på vägen, vände och sprang sedan upp på vägen igen via en avfart. Tjuren ska då först ha sparkat på en bil innan den stångade en bilist som stannade upp för att försöka lugna ner den.

– I de uppgifter jag har står att personen fått rodnad och röda märken på armar, mage och ben. Men jag tror inte att personen behövde avföras med ambulans utan kunde ta sig därifrån själv, säger Emelie Rapp till tidningen.

De två andra tjurarna fick senare också avlivas i samband med händelsen. En polisanmälan upprättades med rubriceringen: ”trafikolycka utan misstanke om brott”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Myndigheten varnar för dödliga mobilladdare

Elsäkerhetsverket underkänner tio av tio laddare från populära shoppingsajten.

Matilda Larsson

Kl.15:28, 25 april, 2018

Myndigheten varnar för dödliga mobilladdare
Foto: Matilda Larsson.

Elsäkerhetsverket har undersökt USB-laddare som köpts in genom så kallad privatimport, i det här fallet genom webbplatsen Wish.

Samtliga laddare visade sig ha så pass allvarliga brister att de är direkt farliga att använda. Myndigheten varnar nu alla konsumenter för riskerna med att handla produkter via e-handelssajter där säljaren är okänd.

– E-handeln fortsätter att öka och när det gäller just privatimport och handel med företag som inte går att identifiera eller kontakta, ökar risken för att det också finns brister hos produkterna. Vi har nu själva testat produkter inköpta genom privatimport. Resultatet är nedslående och vi kan inte vänta med att informera om detta, säger Kim Reenaas, chef för produktavdelningen vid Elsäkerhetsverket.

Tio olika laddare har undersökts och samtliga visade sig ha mycket allvarliga brister som gör dem direkt farliga att använda. Flera av dem är också gjorda av ett sådant material att de kan bidra till brandspridning.

– De tio laddarna klarade inte ens baskraven för säkerhet. Sex av laddarna uppfyller inte kravet på brandbeständighet, utan brinner upp i sin helhet. Ingen laddare klarar kravet på isolationsavstånd. Sex av laddarna har inget isolationsavstånd alls mer än lacken på ledarna och resterande ligger alla kring eller under en halv millimeter, kravet är minst 4 millimeter, säger Mikael Carlson, teknisk expert vid Elsäkerhetsverket.

Elsäkerhetsverkets råd när man handlar produkter på nätet:

  • Kontrollera produkten, till exempel att den är märkt med information om tillverkare.
  • Kontrollera säljaren, till exempel om det finns kontaktuppgifter till företaget/säljaren.
  • Undvik privatimport om du inte är säker på produkten – se faktaruta nedan.

– Det man alltid ska göra som konsument är att ha koll på vem man egentligen handlar av. Finns det inget företag man kan kontakta ska man alltid avstå från köp, hur lockande det än är, säger Kim Reenaas.

Elsäkerhetsverket kommer nu att fortsätta utredningen och ta reda på vilka åtgärder som kan krävas och vilka företag som kan nås.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng