Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”

Hade inte räknat med en plats på prestigefyllda listan.

Mattias Olsson

Kl.19:02, 17 februari, 2018

Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”
Foto: Mattias Olsson.

I förra veckan kunde 24Halmstad rapportera att två restauranger i Halmstad tar plats i årets White Guide, bland landets 600 bästa restauranger. En av dem var Hummër Bar & Grill.

– Det var spännande och lite förvånad var jag faktiskt. Jag har väl egentligen inte haft en tanke på det, utan mera funderat på: Hur gör man för att komma med? Jag lämnade mina uppgifter till White Guide för några månader sedan och har inte tänkt mer på det tills jag läste om det på 24Halmstad, säger Magnus Wallin, ägare och driftchef på Hummër Bar & Grill till 24Halmstad.

LÄS MER: Halmstadrestaurangens glädjebesked: ”En dröm vi inte trodde skulle bli sann”

Vad betyder det här för restaurangen att ni kom med i White Guide?
– Det är definitivt ett erkännande och att man har gjort något bra. Framförallt medarbetarna i köket och personalen, som alltid levererar. Vi har kämpat i två år med den här restaurangen och offrat mycket, men det är ett bevis på att man gör någonting bra.

Restaurang Hummër Bar och Grill Foto: Mattias Olsson

Foto: Mattias Olsson

Vad betyder det för dig personligen?
– Jag är sjukt stolt över mig själv och mina medarbetare. Att vi har uppnått detta. Sedan vet vi inte exakt vad det innebär för oss, mer än att vi är en av de 600 bästa restaurangerna i Sverige. Det är det jag vet idag. Vilken plats vi kommer på är inte jätteviktigt, men det är kul att veta att vi är en av de bästa i Sverige. Och för mig är det ju ett bevis på att någonting har jag ju gjort bra.

Någon målsättning att komma med i White Guide, har man inte haft från Hummërs sida, även om de självklart är medvetna om White Guides existens.

– Jag har haft ambitionen att vi ska vara den bästa restaurangen i Halmstad, och försöka ha det som fokus och målinriktning. Vi ska ha 100 procent nöjda gäster och det jobbar jag stenhårt för. Jag vill att alla som går härifrån ska vara nöjda. Sedan kanske man inte lyckas alltid hela vägen, men det är vår målsättning och det är därför jag tror att vi har kommit så långt som vi gjort. Vi lämnar helst ingen missnöjd gäst här, säger Magnus Wallin.

Vad är det som utmärker Hummër Bar & Grill då?
– Det blir ju en klyscha, men god mat och bra service, och ett skönt häng. Meningen från början har varit att man ska kunna vara här sju dagar i veckan. Och antingen äta, dricka, eller bara komma ner och vara.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skyddsombud slår larm: ”Kränkande behandling”

Skyddsombudet menar att det förekommer sexuella trakasserier, kränkande behandling och diskriminering på Halmstadföretaget.

Martin Persson

Kl.21:47, 23 mars, 2018

Skyddsombud slår larm: ”Kränkande behandling”
OBS! Bilden är ett montage. Genrefoto: Arkiv

Ett skyddsombud har slagit larm till Arbetsmiljöverket om hög arbetsbelastning och stress bland anställda på ett företag i Halmstad, skriver nyhetsbyrån Siren. Enligt ombudet så saknar arbetsgivaren kunskap om hur man förebygger stress. Det ska dessutom förekomma kränkningar och sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

”Det har gjorts en NMI undersökning där det visar att det förekommer sexuella trakasserier, kränkande särbehandling, diskriminering, konflikter och att trivseln är medel bra. Undersökningen visar även att man tycker att arbetsgivaren inte gör något åt det”, skriver skyddsombudet.

Arbetsgivaren måste omgående besvara ett skyddsombuds begäran om åtgärder, enligt arbetsmiljölagen. Men ombudet menar att problemen har tagits upp flera gånger utan att något händer, vilket orsakat att förtroendevalda hindras från att utföra sina uppdrag. Nu har skyddsombudet valt att gå vidare och lämnat frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Enligt ett mejl från arbetsgivaren, som nyhetsbyrån Siren tagit del av, så har man kallat till ett möte inom kort för att förbättra samverkan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Halmstadbank flyttar

Här ligger den nya lokalen.

Mattias Olsson

Kl.19:25, 23 mars, 2018

KLART: Halmstadbank flyttar
Foto: Mattias Olsson.

Det är nu klart att SEB i Halmstad kommer att flytta.

Banken kommer att lämna sin nuvarande lokal på Storgatan 20 och istället flytta in på Hamngatan 37. Det rör sig alltså inte om någon längre flytt för banken utan man flyttar från en plats i city till en annan.

SEB i sina nuvarande lokaler på Storgatan. Foto: Mattias Olsson.

SEB i sina nuvarande lokaler på Storgatan. Foto: Mattias Olsson.

SEB kommer att flytta in i helt nyrenoverade lokaler som snart ska börja att anpassas efter bankens koncept.

”Under sista åren har lokalen varit uthyrd till restaurang. Men nu är tiden rätt att helt byta inriktning på lokalen till något helt annat. Lokalen kommer att återställas så mycket det går i originalskick och behålla karaktären på lokalen innan den byggdes om till restaurang”, skriver Cityfastigheter i ett pressmeddelande.

Planen är att SEB ska flytta in i sina nya lokaler någon gång runt årsskiftet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klädjätten öppnade på Hallarna: ”Är taggad upp till taket”

24Halmstad var på plats under premiärdagen.

Mattias Olsson

Kl.19:35, 22 mars, 2018

Klädjätten öppnade på Hallarna: ”Är taggad upp till taket”
Foto: Mattias Olsson.

Under torsdagen öppnade klädjätten Wagner sin butik på Hallarna. Något 24Halmstad skrivit om tidigare. Och man var minst sagt taggade på premiärdagen.

– Det är helt kanon. Det känns jättebra. Jag är väldigt taggad på det här, och hoppas att det kommer så många som möjligt och tar del av vårt erbjudande, säger butikschefen Almedina Puskar till 24Halmstad.

LÄS MER: Beskedet: Då öppnar klädjätten på Hallarna

Almedina Puskar utanför Wagners butik på Hallarna. Foto: Mattias Olsson.

Almedina Puskar utanför Wagners butik på Hallarna. Foto: Mattias Olsson.

Det öppningserbjudande Wagner har är köp 3 och betala för 2. Ett erbjudande man han från det att man öppnade, och fram tills man stänger på söndagen.

Vad kände du precis när ni slog upp portarna och öppnade butiken?
– Det kändes väldigt pirrigt, men det ska nog ge resultat, och det tror jag att det gör. Man förväntar sig att det ska komma in så många som möjligt.

När 24Halmstad pratar med Almedina har butiken bara varit öppen i ungefär fem minuter och det är redan ganska gott om besökare.

– Jajamän, det känns bra. Jag är taggad upp till taket, säger Almedina Puskar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så firas påsken i Halmstad City: ”Ett ypperligt tillfälle”

Det här är nytt för i år.

Mattias Olsson

Kl.17:57, 22 mars, 2018

Så firas påsken i Halmstad City: ”Ett ypperligt tillfälle”
Foto: Mattias Olsson.

Nästa vecka är det som bekant Påsk. 24Halmstad  träffade Sanna Westerberg, verksamhetschef på Halmstad City, för att se hur högtiden kommer att firas i city. Firandet kommer att innehålla både nya och bekanta inslag.

 Vi har gedigna planer inför påsken. Vi älskar ju påsken här på citykontoret. Årets sötaste högtid, säger Sanna Westerberg.

Evenemangen under påsken kommer att vara förlagda till långfredagen och till påskafton.

– På långfredagen kommer vi att arrangera en påskmarknad på Stora torg, för att aktivera torget, där vi har bjudit in ett antal lokala aktörer att medverka. Detta är ett nytt inslag för i år. Vi ser väldigt mycket fram emot den här påskmarknaden, och det är jättekul att kunna använda stadskärnan som en gemensam mötesplats, säger Westerberg och fortsätter:

– Det är ett ypperligt tillfälle för folk att inhandla sina råvaror till påsken under långfredagen. Marknaden pågår från 11–16. Butikerna har också öppet under påsken, 12–16 på långfredagen och 10–16 på påskafton.

I Gallerian finns det också något för alla barn. Där kommer det att pågå påskpyssel där man kan måla ägg eller rita påskteckningar, eller få en ansiktsmålning om man vill det. Under fredagen kommer även en ballongmakare finnas på Storgatan och göra ballongfigurer till de barn som vill. Vid 14:30 kommer det även vara en familjeshow på Storgatan med trolleri och clowneri.

– Vi kommer också att ha en tipspromenad, en för vuxna och en för barn, runt om i stan med kluriga påskfrågor, både under fredagen och lördagen. Citypresentkort står på spel där, säger Sanna Westerberg.

– Sedan kommer Påskharen till city, och delar ut godis till barn. Men en ny grej för i år är att Påskharen kommer att ta emot nappar från barn som ska sluta med napp, vi tror att det kan vara en grej som fungerar. Så mellan 13–14 kommer Påskharen ta emot nappar av barn, och då får man någonting tillbaka i gengäld.

Under Påskafton väntar en annan typ av tävling.

– Då har vi våran traditionsenliga äggjakt. Vi ska gömma ungefär 60 stycken guldkuvert runt om i centrum, inte inne i butikerna utan på våra primära stråk kommer vi gömma dem, vi kan mycket väl gömma något kuvert på Kungsfreden, så alla kuvert kommer inte att vara på storgatan. Guldkuverten innehåller diverse olika vouchers. Vouchern kan sedan lösas in mot ett påskägg på Stora torg, säger Sanna Westerberg.

– Där har det varit en fantastisk respons ifrån alla butikerna, de har varit generösa som tusan.

Äggjakten kommer att starta klockan 11 på Stora torg.

– Jag vill verkligen understryka att man inte får tjuvstarta, säger Westerberg.

Ytterligare en nyhet för i år är att man kommer att ha en äggjakt för de allra minsta (mellan 3–6 år) på Norre torg.

Hela programmet med evenemang och tider hittar du här

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadbutiken nominerad till stort pris

Bland de 50 bästa i landet.

Mattias Olsson

Kl.06:48, 22 mars, 2018

Halmstadbutiken nominerad till stort pris
Foto: Patrik Leonardsson

Det är Ica Maxi Högskolan som har blivit nominerad till Årets hållbara matbutik, av White Guide Green.

Foto: Ica Maxi Högskolan.

Foto: Ica Maxi Högskolan.

Prisutdelningen kommer att ske på en gala på Grand Hotel i Stockholm den 30 maj. Men redan nu står det klart att Halmstadbutiken tillhör landets 50 bästa i sin kategori.

Kriterierna för Årets Hållbara Matbutik är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF och juryn har bedömt hur butiken arbetar med hållbarhet inom livsmedel. Några av de bedömda parametrarna är butikens utbud, miljömärkningar, kommunikation och internutbildning.

White Guide Green är systerguide till White Guide, som är Sveriges ledande restaurangguide. Den 30 maj får vi alltså reda på hur högt upp på listan Ica Maxi Högskolan kommer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng