EXTRA: Artisten från Halmstad backar upp hemmalaget | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

EXTRA: Artisten från Halmstad backar upp hemmalaget

Klubben i ekonomisk kris vägrar ge upp – får hjälp från oväntat håll.

Mia Martelleur

Kl.19:16, 12 februari, 2018

EXTRA: Artisten från Halmstad backar upp hemmalaget
FOTO: Anton Corbijn

Per Gessle engagerar sig i HK Drotts överlevnad, meddelar handbollsklubben på måndagskvällen.

HK Drott arrangerar ett lotteri med förhoppningen att samla in pengar till verksamheten och rädda dem ur konkursen. Enligt klubben har Per Gessle nu dragit sitt strå till stacken. Halmstadssonen har skänkt olika Per-Gessle-prylar som ska bli priser i lagets lotteri.

LÄS MER: Nya bekymmer för Drott – begärs i konkurs

Tidigare på måndagen meddelade laget på sin Facebooksida att de hade en stor nyhet på gång som snart skulle publiceras. I inlägget delade de en av legendarens låtar: Här kommer alla känslorna på en och samma gång. Några timmar senare släpptes nyheten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HK Drott – Kärra

Krisklubbens fiasko: Klart för division 2

Problemtyngda klubben faller fritt genom seriesystemet.

André Eriksson

Kl.16:20, 17 mars, 2018

Krisklubbens fiasko: Klart för division 2
Andreas Holmen, målvakt i Drott. Foto: Bildbyrån

HK Drott vann SM-guld och spelade Champions League-handboll så sent som 2013.

Lördagen den 17 mars 2018 – bara fem år senare – står det klart att den klassiska klubben åker ur tredjedivisionen.

LÄS MER: Efter undanröjda konkurshotet – nu vågar Drott blicka framåt: ”Förbaskat skönt”

Drott förlorade säsongens sista hemmamatch mot Kärra med 19–29 och där och då sprack också drömmen om ett säkrat kontrakt i division ett södra.

Nu väntar spel i division två nästa säsong för den problemtyngda klubben, som inför säsongen valde att satsa på yngre förmågor på grund av de ekonomiska svårigheterna som Drott har haft de senaste åren.

Under gårdagen kunde dock 24Halmstad.se rapportera om att konkurshotet nu är undanröjt för klassikerklubben.

Ordförande Roger Wohlin berättade då att Drott har en vision om att vara tillbaka i allsvenskan 2022.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Viktig seger för Drott på hemmaplan

Drotts damer slog Hellton med 27-24.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:27, 3 mars, 2018

Viktig seger för Drott på hemmaplan
Foto: Nelli Johansson

Inför matchen mot Hellton på lördagen hade Drotts damer två poäng upp till lagen ovanför kvalstrecket. Och hemmalaget började bäst. Ett aggressivt försvarsspel och snabbt spel framåt gjorde att Drott ryckte till med en femmålsledning redan 12 minuter in i matchen.

Då tar Hellton sin första time out, vilket gav stor effekt för bortalaget. Hellton tightade till försvaret och fick igång sitt kontringsspel. Plötsligt var de både ikapp och förbi Drott och i paus stod det 13-16 till Hellton.

Andra halvlek började jämnare trots att Hellton behöll sitt försprång på två till tre bollar. Men efter 15 minuter in i andra halvlek drog Drott åter förbi då Johanna ”jojjo” Birkjaer Andersson kontrade in 21-20.

Hemmalaget fick ihop försvaret och tog åter över matchen. Drott ryckte till med en tremålsledning som de höll matchen ut.

Slutresultatet blev 27-24 till Drott. En viktig seger som gör att laget har stor möjlighet att undvika kvalplatsen.

Bästa målskytt i hemmalaget blev Johanna Birkjaer Andersson med 7 mål.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Drotts herrar förlorade jumbofinalen

Förlust hemma mot Backa med 24-27.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.15:47, 3 mars, 2018

Drotts herrar förlorade jumbofinalen
Tuff förlust mot Backa. Foto: Nelli Johansson

Inför dagens match hade Drott 2 poäng upp till säker mark, så matchens betydelse var av stor vikt.

Hemmalaget tog tag i matchen direkt. Backa hade förtvivlat svårt att komma igenom Drotts aggressiva 6-0 försvar. Betydligt enklare hade Drott att lösa Backas 5-1 försvar. Efter 20 minuter in i första halvlek hade Drott ryckt till sig en 10-4 ledning. Backa tog då sin första time out. Man bytte till ett 6-0 försvar och det gav effekt, efter time outen gjorde man snabbt 4-1 och kom in i matchen. Drott begärde då sin första time out vid ställningen 12-8. Den gav tyvärr ingen större effekt och i pausvila stod det 15-12 till Drott.

Andra halvlek startade med många missar och tekniska fel ifrån båda lagen. Efter drygt 10 minuter var Backa ikapp till 17-17. Drott tappade både aggressiviteten i försvaret och kontringsspelet vilket gjorde att man fick kämpa för varje mål. Vid ställningen 18-17 tog Drott sin andra time out. Lagen fortsatte att byta mål med varandra.

Efter 20 min tog Backa ledningen med 20-21. Drott åkte under samma period på en dubbel utvisning. Drotts spel blev mer och mer individuellt. Man hade väldigt svårt att få hål på Backas målvakt samtidigt som Andreas Holmen i Drotts mål inte fick tag i bollarna. Backa ryckte till 20-24 och Drott tog en ny time out. Denna gav ingen effekt utan Backa utökade sin ledning.

Slutresultatet blev 24-27 till Backa. Tung förlust för Drott som nu får tufft att hänga kvar i division 1.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Drott vägrar ge upp: ”Vi har ett ansvar gentemot ungdomarna”

Mörka tider för klassiska klubben - men än är det inte över.

Johan Olsson

Kl.20:58, 29 januari, 2018

Drott vägrar ge upp: ”Vi har ett ansvar gentemot ungdomarna”
Foto: Johan Olsson

Några dagar har nu passerat sedan beskedet om att HK Drott begärts i konkurs av Skatteverket nådde klubben, via media. Än så länge är läget dock relativt oklart. 24Halmstad har träffat Claes Andersson, matchcoach för Drotts herrlag

– Det senaste som gäller är att vi har varit i kontakt med Tingsrätten som säger att ärendet inte är påbörjat. Mer än så vet vi inte just nu. Vi jagar Skatteverket för att få något slags besked men det har vi inte lyckats få ännu.

Andersson menar dock att den situation man nu befinner sig i är avsevärt bättre än den sits man var i i somras. Då fick klubben inte ens tillgång till Halmstad Arena, på grund av obetalda fakturor till kommunen. Dessa fakturor är nu reglerade tack vare generösa gåvor från runt om i Sverige.

– Beslutet som Skatteverket har tagit har skett utan att de har tagit del av det aktuella läget, och när de gjort det, så tror jag inte de kommer att vilja begära oss i konkurs länge, säger Claes Andersson.

Föreningen har sedan i somras skurit ner på utgifter rejält och såväl spelare, ledare samt övrig personal i klubben arbetar helt gratis. Man spelar till och med med förra årets bollar. Helt utan utgifter är man dock inte, tvärtom. En busshyra för damlagets bortamatcher kan kosta närmare 20 000 kronor. Och det är långt ifrån det enda som ska betalas.

– Lejonparten av de pengar vi faktiskt drar in går till att täcka kostnader som någon annan har dragit på oss. Läget är så att vi har en rätt rejäl ryggsäck med skulder med oss från tidigare år, som egentligen till stor del grundlades guldåret 2013.

Mitt i allt detta står spelarna, som själva inte har någon del i det ekonomiska trångmål klubben befinner sig i.

– Spelarna ska ha en så stor eloge för det sätt de hanterat detta på. Damerna har nyligen lyckats vända en lite negativ trend i och med segern mot Skånela. Herrarna i sin tur har spelat upp sig rejält och har tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna, trots spelarflytt och tunga skador.

Claes passar även på att hylla klubbens ordförande Roger Wohlin. Utan honom, menar Claes, hade uppdraget att rädda klubben varit helt omöjligt.

– Det måste bli någon form av tapperhetsmedalj till Roger. Han riskerar företag och mer därtill för att få det här att fungera. Han och Ola Bengtsson ska ha all heder. Jag kan tänka mig annars att det är många som tycker att det är lite Rogers fel att det blivit såhär, men man ska ha klart för sig att bara för att någon är ordförande så bestämmer man inte ensam för det. Majoritetsbeslut gäller.

Tillsammans försöker Wohlin och Bengtsson att rädda livet på den anrika föreningen. De är dessutom i stort sett allt som finns kvar av föreningens styrelse, och lämnas därför med hundgörat

– Jag tror att folk många gånger går med i styrelser för det ser lite fint ut att sitta i en styrelse, men man inser inte att man inte bara skall sitta. Man skall resa sig upp och jobba och bidra också. Sen är det tyvärr så i idrottsvärlden, att folk fattar beslut som de aldrig någonsin skulle få för sig att göra med sitt eget företag eller med sin privata ekonomi för den delen.

För andra gången på kort tid får Drott alltså vända sig till allmänheten för att få hjälp. Trots en stor välvilja från omvärlden förvånas ändå Claes av några av de reaktioner man fått.

– Vissa resonerar som att de säger att de kan hjälpa oss om vi klarar den här perioden, men det förstår jag inte riktigt. Det är som att säga att man kan tänka sig att kasta en livboj till någon i nöd som håller på att drunkna, men först vill man kolla om denna någon klarar att hålla sig flytande själv. Så funkar det inte, det är ju nu vi behöver hjälp.

Klubbens budskap till omvärlden står dock klart.

– Det som har hänt, det kan man aldrig ändra på. Det kunde bara Stålmannen i en film, när han räddade Lois Lane, men det kan inte vi tyvärr. Besluten som satt oss i situationen vi är i nu kan vi inte få ogjorda, däremot så kan vi förändra framtiden.

– Jag tycker att vi har ett ansvar gentemot ungdomarna i vårt Allsvenska damlag och i det kämpande herrlaget.  Och om vi får hjälp så kommer klubben att hushålla med resurserna på ett sätt som tidigare styrelser inte mäktat med. Intäkt före utgift är konceptet vi försöker jobba efter för att få det här att fungera, men historiska misstag är tunga att reparera. Avbetalningar blir en begränsande faktor.

– Alla de som vill vara med och hjälpa till under den här processen, hur lite det än är, kommer att vara Drotthjältar för alltid, avslutar Claes.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HANDBOLLS-EM

Svenskt EM-silver efter hård final

Efter en stark första halvlek vände spelet för Sverige.

Jesper Norell

Kl.23:02, 28 januari, 2018

Svenskt EM-silver efter hård final
Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Det var ett Sverige med guldvittring som gick ur den första halvleken i EM-finalen i handboll. Med 14-12 mot Spanien såg det ljust ut för blågult tack vare bland annat Mikael Appelgrens storspel.

I andra halvlek vände dock matchen när ett nytt Spanien kom ut på plan och på tio minuter gick från underläge till en ledning med 19-15.

I slutet av första halvlek hade Arpad Sterbik ersatt Rodrigo Corrales i det spanska målet och höll ställningarna när guldet gled längre och längre från Sverige.

Spanjorerna satte hård press på Svenskarna och 20 minuter in i andra halvlek hade Sverige satt två mål. Då ledde Spanien med 23-16. Detta underläge var omöjligt att ta igen så slutsiffrorna slutade upp som 29-23. Det blev ett välförtjänt EM-silver till Sverige som avslutade resan.

Efter slutsignalen fick dessutom Jim Gottfridsson ta emot en guldboll då han utsetts till turneringens mest värdefulla spelare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng