”Våga visa kärlek till staden och varandra”

Halmstad City förbereder sig för kärleksvecka – en satsning är redan en succé.

Mattias Olsson

Kl.18:03, 6 februari, 2018

”Våga visa kärlek till staden och varandra”
Foto: Mattias Olsson.

Under nästa vecka satsar Halmstad City på en kärleksvecka, där den stora dagen blir på alla hjärtans dag, då Halmstad firar att man är 100 000 invånare, med en lång rad av olika evenemang som 24Halmstad har skrivit om tidigare. En av aktiviteterna som kommer att finnas under alla hjärtans dag är drop–in vigsel i rådhuset. I det fallet har man redan nåtts av glädjande besked.

– Något som är väldigt roligt är att det är några stycken som kommer att ta chansen att gifta i rådhuset. Jag tror att det är 8 par som har gjort den hindersprövning som krävs, men jag kan ju ha missat något. Och de tio första paren som gifter sig får ju en present. Jag tycker att det är jättekul att de tar chansen att gifta sig, säger projektledaren, Rebecka Wik till 24Halmstad.

LÄS MER: Så ska det firas när Halmstad når 100 000 invånare

– Sedan kommer vi också att få besök av Fredrik Berglund, en av grundarna till We are voice, han kommer att vara med på konserten på Stora torg, säger Wik.

Vad har ni för målsättning med kärleksveckan?
– 
Dels att sprida sångglädje, som är en viktig bit för mig personligen. Sedan vill vi visa att Halmstad faktiskt är kärleksstaden. Men främst är det ju för att fira att Halmstad blir 100 000 invånare.

Efter nästa vecka, vilken känsla vill du att Halmstadborna ska ha fått med sig?
– En bra känsla. Sedan kan det låta lite klyschigt men vi vill att de ska få med sig en känsla av kärlek, och att sprida den vidare. Att detta blir ett väldigt bra avstamp att vi nu tillsammans ska vara en enad stad, och att vi ska vara stolta över vår stad. Att man vågar visa kärlek till staden och till varandra.

Vilka fördelar tycker du det blir av att vi blir över 100 000?
– För oss här i city så blir det ju större köpkraft. En större köpkraft gör det mer attraktivt att välja att etablera sig här. Mer etableringar ger fler arbetstillfällen, som i sin tur ger större köpkraft, så det blir en god cirkel.

Under kärleksveckan kommer butikerna i city att ha kärlekstema.

– Butikerna väljer själva vad de vill göra. Vissa kommer att ha kärleksfulla erbjudanden. Andra kommer att dekorera med hjärtan, medan vissa delar ut godis eller spela kärleksmusik. Tanken är att skapa en känsla där det ska vara fin stämning hela veckan, men att alla hjärtans dag sticker ut lite extra, säger Rebecka Wik.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snabbmatskedjan vill öppna i Halmstad: ”Väldigt rätt för oss”

Har förhoppningar om att kunna öppna på Hallarna.

Mattias Olsson

Kl.19:37, 19 februari, 2018

Snabbmatskedjan vill öppna i Halmstad: ”Väldigt rätt för oss”
Foto: Redfellas / Johan Olsson. Bilden är ett montage.

De har som mål att bli Sveriges fräschaste snabbmatskedja med service i världsklass. Nu vill Redfellas etablera sig i Halmstad.

– Vi har tittat på Halmstad och är sugna. Hade vi haft klart med någon som kunde driva vår verksamhet, en franchisetagare, hade vi etablerat oss i Halmstad, men just nu har vi varken franchisetagare eller plats där vi ska vara helt klart, säger Patrik Westbergen, VD och huvudägare, till 24Halmstad.

Redfellas har dock fortfarande som mål att kunna etablera sig i Halmstad framöver även om inget i dagsläget alltså är klart. I nuläget finns Redfellas på tio platser i landet, men fyra till är redan på gång.

Foto: Redfellas

Foto: Redfellas.

Vad är det som lockar i Halmstad?
– Det är en stor stad, och vi ska ligga i alla större städer, så det känns väldigt rätt för oss med Halmstad.

Vad är Redfellas signum?
– Fräsch mat av bra råvaror. Det ska finnas bra mat att äta, men man ska kunna fika och ta en Kaffe också.

Även fast ingenting är klart, så vet man åtminstone var i Halmstad man skulle vilja etablera sig.

– Köpcentrat, Hallarna, det är där vi vill vara, och det finns diskussioner om det. Men det har inte blivit något konkret då vi vill hitta en partner först, säger Patrik Westbergen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”

Hade inte räknat med en plats på prestigefyllda listan.

Mattias Olsson

Kl.19:02, 17 februari, 2018

Halmstadrestaurangen om succén: ”Definitivt ett erkännande”
Foto: Mattias Olsson.

I förra veckan kunde 24Halmstad rapportera att två restauranger i Halmstad tar plats i årets White Guide, bland landets 600 bästa restauranger. En av dem var Hummër Bar & Grill.

– Det var spännande och lite förvånad var jag faktiskt. Jag har väl egentligen inte haft en tanke på det, utan mera funderat på: Hur gör man för att komma med? Jag lämnade mina uppgifter till White Guide för några månader sedan och har inte tänkt mer på det tills jag läste om det på 24Halmstad, säger Magnus Wallin, ägare och driftchef på Hummër Bar & Grill till 24Halmstad.

LÄS MER: Halmstadrestaurangens glädjebesked: ”En dröm vi inte trodde skulle bli sann”

Vad betyder det här för restaurangen att ni kom med i White Guide?
– Det är definitivt ett erkännande och att man har gjort något bra. Framförallt medarbetarna i köket och personalen, som alltid levererar. Vi har kämpat i två år med den här restaurangen och offrat mycket, men det är ett bevis på att man gör någonting bra.

Restaurang Hummër Bar och Grill Foto: Mattias Olsson

Foto: Mattias Olsson

Vad betyder det för dig personligen?
– Jag är sjukt stolt över mig själv och mina medarbetare. Att vi har uppnått detta. Sedan vet vi inte exakt vad det innebär för oss, mer än att vi är en av de 600 bästa restaurangerna i Sverige. Det är det jag vet idag. Vilken plats vi kommer på är inte jätteviktigt, men det är kul att veta att vi är en av de bästa i Sverige. Och för mig är det ju ett bevis på att någonting har jag ju gjort bra.

Någon målsättning att komma med i White Guide, har man inte haft från Hummërs sida, även om de självklart är medvetna om White Guides existens.

– Jag har haft ambitionen att vi ska vara den bästa restaurangen i Halmstad, och försöka ha det som fokus och målinriktning. Vi ska ha 100 procent nöjda gäster och det jobbar jag stenhårt för. Jag vill att alla som går härifrån ska vara nöjda. Sedan kanske man inte lyckas alltid hela vägen, men det är vår målsättning och det är därför jag tror att vi har kommit så långt som vi gjort. Vi lämnar helst ingen missnöjd gäst här, säger Magnus Wallin.

Vad är det som utmärker Hummër Bar & Grill då?
– Det blir ju en klyscha, men god mat och bra service, och ett skönt häng. Meningen från början har varit att man ska kunna vara här sju dagar i veckan. Och antingen äta, dricka, eller bara komma ner och vara.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Restaurangkedjan kan öppna i Halmstad: ”Definitivt intressant”

Halmstad aktuellt för restaurangkedjans storsatsning.

Mattias Olsson

Kl.19:18, 15 februari, 2018

Restaurangkedjan kan öppna i Halmstad: ”Definitivt intressant”
Dennis Westberg / Johan Carlsson. Pressbilder

Den asiatiska restaurangkedjan Woki planerar just nu för öppnandet av sin andra restaurang i Malmö, den första ligger i Göteborg. Men restaurangkedjans satsning slutar inte där. Inom fem år planerar man att ha öppnat 25 restauranger runt om i landet. Och en av restaurangerna kan hamna i Halmstad.

–  Vi vill bygga utifrån den restaurangen vi har i Göteborg och stärka upp därifrån. Och likadant från den i Malmö och så bygger vi därifrån. Då är Halmstad definitivt intressant. Just eftersom det ligger nära Skåne där vi planerar att bygga i fler städer än Malmö. Jag tror att åtminstone en av Halmstad och Varberg kommer vara en stad där vi bygger en av våra 25 nya restauranger, säger en av Woki:s grundare Paula Röhss, till 24Halmstad.

I dagsläget är det dock inte klart var de nya restaurangerna kommer att hamna.

– Vi har byggt vårt koncept så att det definitivt ska passa både i Halmstad, Varberg, Helsingborg, Lund, Malmö och så vidare. Det ska kunna passa över hela Sverige. Det handlar mer om vad vi kommer mäkta med. Det som är viktigt är att vi hittar rätt lokaler så vi kan tillfredsställa många gäster, säger Röhss.

När kommer ni att bestämma vilka städer ni ska satsa på?
– Jag vet faktiskt inte när det är klart vilka städer det blir. Det kan ta allt emellan tre månader till fyra år så det kan jag inte svara på just nu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stora sammanslagningen klar: ”Spännande beslut”

Då ska sammanslagningen vara klar.

Mattias Olsson

Kl.17:51, 15 februari, 2018

Stora sammanslagningen klar: ”Spännande beslut”
Foto: Mattias Olsson.

24Halmstad har tidigare skrivit om en sammanslagning mellan Halmstads näringslivs AB och Destination Halmstad. Under tisdagen fattade också kommunfullmäktige beslutet som gjorde att fusionen mellan de båda bolagen nu definitivt blir av.

– Ett spännande beslut. Det känns positivt, säger Håkan Strömqvist, näringslivsutvecklare och etableringsansvarig på Halmstads näringslivs AB, till 24Halmstad.

LÄS MER: Näringslivschefen: ”Tror vi är mogna att ta steget”

Håkan Strömqvist. Foto: Mattias Olsson.

Håkan Strömqvist. Foto: Mattias Olsson.

– Sammantaget ska det innebära en förstärkning av näringslivet. Beslutet innebär att vi kopplar frågorna om ett bättre företagsklimat till kommunstyrelsen och till kommunledningen. Det ska ge ännu bättre förutsättningar för företagsklimatet i Halmstad, säger Carl–Fredrik Graf (M) till 24Halmstad.

Carl–Fredrik Graf. Foto: Mattias Olsson.

Carl–Fredrik Graf. Foto: Mattias Olsson.

De anställda ska inte behöva oroa sig för nedskärningar i och med sammanslagningen?
– Det tycker jag inte. Detta ska betraktas som en satsning på, och en förstärkning av, näringslivsarbetet. Vi tror att detta är en bra förändring, säger Graf och fortsätter:

– Näringslivsfrågorna kommer ta större plats i kommunstyrelsen, vilket också är meningen med detta.

Sammanslagningen av de två bolagen är tänkt att ske någon gång under hösten 2018.

Vad väntar härnäst, nu när beslutet är fattat?
– Nästa steg blir att ta fram ett nytt ägardirektiv till det nya bolaget och precisera organisationen. Det arbetet tar fart nu när beslutet är fattat.

Är det klart med något namn till det nya bolaget?
– Inget namn är klart  just nu, säger Carl–Fredrik Graf.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succéföretaget expanderar till Halmstad: ”Ska vara så enkelt som möjligt”

Därför väljer man att expandera till Halmstad.

Mattias Olsson

Kl.19:54, 14 februari, 2018

Succéföretaget expanderar till Halmstad: ”Ska vara så enkelt som möjligt”
Foto: Privat.

Nannynu! är Sveriges största barnpassningsföretag sett till omsättning. Nu väljer man att expandera till Halmstad.

– Det känns jättekul att öppna i Halmstad. I många år var vi bara i de fyra största städerna, men sedan provade vi att öppna i Västerås i december. Det gick bra och nu väljer vi att öppna på flera orter. Vi tror att Halmstad kan bli bra och har förhoppningar om att det ska lyckas, säger kommunikationschefen Robert Bällstav till 24Halmstad.

Vad lockar med just Halmstad?
– Vi hoppas ju så småningom sprida oss över landet, men Halmstad är en av de städer där vi satsar hårdast och marknadsför oss mest. Halmstad är den största staden i Halland och vi har i dagsläget siktat in oss på de största städerna i varje län. Dit är det många som flyttar in och saknar det kontaktnät som behövs för barnpassning. Sedan är det inte långt från Halmstad till Malmö och Göteborg.

Verksamheten har redan påbörjats i Halmstad.

– Vi tjuvstartade lite i helgen. Från och med igår (tisdag) så är vi redo at ta emot familjer, säger Robert Bällstav.

Företaget jobbar som så att de familjer som vill ha hjälp, först hör av sig till företaget och sedan hittar de en lämplig person som kan hjälpa familjen.

– Vi anpassar oss efter familjens behov. Några kanske vill ha barnvakt en gång i månaden, medan någon vill ha hjälp med att hämta barnen på dagis några dagar i veckan, säger Bällstav.

– Det ska vara så enkelt som möjligt. Samtidigt som familjen känner att det verkligen är rätt person som hjälper dem med barnen, säger Robert Bällstav.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng