Prognos: Så kyligt blir det i Halmstad | Nyheter i Halmstad Halland – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Prognos: Så kyligt blir det i Halmstad

Så blir vädret i Halmstad under veckan enligt SMHI.

Michael Olsson

Kl.16:59, 5 februari, 2018

Prognos: Så kyligt blir det i Halmstad
Foto: Pxhere

Måndagen har varit kylig i Halmstad med temperaturer runt tre-fyra minusgrader. Men ju längre dagen gått, desto kyligare har det blivit.

Under natten mot tisdag och början av morgonen väntas temperaturen gå ner mot elva minusgrader, men kan kännas så kallt som minus 14 enligt SMHI. Därefter blir det mildare under eftermiddagen med vissa solglimtar, för att återigen kylna på natten till onsdag.

Då ligger temperaturen kring åtta minusgrader, men under dagen vänder vädret och Halmstad får en temperatur runt en till två plusgrader.

På torsdag kommer veckans första snöfall som väntas komma under morgonen och hålla i sig fram till eftermiddagen. Temperaturen tros ligga runt nollan och även under fredagen blir det relativt milt med två plusgrader under dagen, men minus två under morgon och kväll.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sverige försvarade VM-guldet efter straffrysare

VM-finalen mellan Sverige och Schweiz blev en rysare från början till slut. Men i straffläggningen lyckades Tre Kronor vinna och försvara VM-guldet.

Michael Olsson

Kl.23:16, 20 maj, 2018

Sverige försvarade VM-guldet efter straffrysare
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

2013 vann Tre Kronor med 5–1 mot Schweiz i VM-finalen i ishockey. Men när länderna ställdes mot varandra i en ny VM-final under söndagskvällen blev det betydligt jämnare än så.

Det blev en rivstart på matchen i Royal Arena i Köpenhamn. Redan tidigt skapades chanser åt båda håll och det var en underhållande ishockey som det bjöds på. Med drygt tre minuter kvar av den första perioden kom öppningsmålet – och det var Schweiz som stod för det.

Men den schweiziska glädjen blev kortvarig. Drygt en minut efter målet kom kvitteringen genom NHL-proffset Gustav Nyquist. Forwarden snappade upp en puck i slottet och tryckte in 1–1 bakom storspelande målvakten Leonardo Genoni.

I den andra perioden tog Schweiz återigen ledningen. Skicklige Timo Meier sköt in 2–1 från högerkanten efter en snabb kontring i powerplay, men Tre Kronor skulle komma tillbaka. 14.53 in i andra utnyttjade Mika Zibanejad ett powerplay-läge smällde in 2–2 från blålinjen.

Slutperioden blev en stängd tillställning med få målchanser. Schweiz lät Sverige vara spelförande och försökte förlita sig på snabba omställningar. Men Tre Kronor lyckades inte få hål på Genoni och perioden slutade mållös.

I förlängningen var det en nervös väntan på vem som skulle skjuta hem guldet. Men trots flera stora möjligheter att avgöra finalen blev förlängningen mållös och matchen gick till straffar. Sven Andrighetto satte Schweiz första straff, medan Sverige inledde med två raka missar. Men därefter höll målvakten Anders Nilsson tätt och när Oliver Ekman-Larsson och Filip Forsberg satte sina straffar kunde Sverige bärga VM-titeln i den femte straffomgången.

Segern innebär att Tre Kronor försvarar sitt VM-guld från 2017 när man besegrade Kanada på straffar under mästerskapet i Tyskland/Frankrike.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

Dessa är Halmstads hetaste hus.

Wilhelm Nilsson

Kl.21:08, 20 maj, 2018

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus
Foto: Hemnet/Bostad co
Foto: Hemnet/Bostad co

Foto: Hemnet/Bostad co

 

Tvärvägen 4, Söndrum, Halmstad – 5 450 000 kronor

Hemnet: Tänk att leva sitt liv vänt efter solen. I ett hus redan utprövat i minsta detalj, så att det helt säkert fungerar ypperligt för familjeliv i både vardag och fest! Som ett extra mervärde erbjuds ett svalkande dopp i poolen. Tvärvägen är en lugn väg på havssidan i Söndrum och i nummer 4 finner ni denna optimala helhet! Ett boende om 191 m² med generösa ytor för umgänge, fyra sovrum, påkostat badrum, stort kök med köksinredning från Ballingslöv och med stor matplats med eldstad, allt för en optimal helhet för hela familjen. Värmepump luft/vatten står för uppvärmningen. Här njuter man i en utemiljö när den är som bäst med stensatta uteplatser samt i ett ombonat uterum med cumaruträ som ger en sober känsla. Tomten är insynsskyddad och omgärdas av en vacker mur med smidesdetaljer. Den välanlagda, lättskötta trädgården tillsammans med poolområdet bildar tillsammans en fantastisk utemiljö! Nuvarande ägare har löpande renoverat huset så det är bara att flytta in och trivas.

Foto: Hemnet/MOHV

Foto: Hemnet/MOHV

Tomtegatan 11, Halmstad – 1 950 000 kronor

Hemnet: Lilla herrgården. Vackert sekelskifteshus i modernt utförande! Här har totalrenovering skett med mycket hög kvalitet och samtidigt med känsla för att bevara husets varma själ. Allt på ett högt och trivsamt läge med lättskött hörntomt.

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Hulabäck Solviken 202, Steninge, Halmstad – 3 950 000 kronor

Hemnet: Huset som har allt är nu till försäljning! Läcker 40-talsvilla i funkisstil med påskostade materialval såväl interiört som exteriört. Fastigheten är belägen i hjärtat av Steninge på stor fastighet om 1839 kvm och ligger enbart några hundra meter från havet. Härliga exteriöra miljöer som närmast kan beskrivas som en oas. Stora fina trädäck i olika väderstreck gör att man kan följa solen under hela dagen. Stor takterrass med glasräcke och fri utsikt över havet och solnedgången. Stort dubbelgarage och förråd om ca 100 kvm byggdes 2012 i siporex och går i samma stil som villan. Konstruktionsmässigt är huset av yttersta kvalité med plankstomme som är putsad, 3-glasfönster samt bergvärmepump. Interiört bjuds på en modern planlösning med vardagsrum och kök i öppet landskap. Vardagsrummet ligger i etage och har öppet till nock, flertalet ljusinläpp samt utgång till en av husets stora trädäck. Köket totalrenoverades -10 och har påkostade materialval såsom granitbänkskiva. Helkaklat badrum med både badkar och bastu. På entréplanet finner vi även en loungedel samt två bra sovrum. Övre planet har vackra välbevarade trägolv och här finns ett sovrum med stort dressingroom samt Master bedroom med eget badrum samt klädkammare. Källarplanet ger välbehövliga utrymmen såsom rejäl tvättstuga samt ett spelrum/gillestuga, båda med enhetligt klinkergolv(-14). Vad mer kan man önska sig?

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

 

Månstigen 11, Frösakull, Halmstad – 9 800 000 kronor

Hemnet: Fantastico & Bellissimo, de Svenska superlativen tog helt enkelt slut. Denna läckra villa ligger på krypbadrocksavstånd till Frösakulls fantastiska sandstrand. Mycket välskött och allt man kan önska sig och lite till. Detta handlar om drömmar som slår in, likt vågorna…….

Foto: Hemnet/Hemverket

Foto: Hemnet/Hemverket

Linnégatan 16, centralt, Halmstad – 4 375 000 kronor

Hemnet: Välkommen till Linnégatan 16 och denna fina och väl omhändertagna villa. Du välkomnas av två fantastiska magnolior som ger karaktär till fastigheten. Mycket bra och centralt läge i Halmstad med insynsskyddad och välskött trädgård och en härlig altan i soligt västerläge. Villan byggdes 1943 som prästgård till Olaus Petri kyrka och omfattar en totalarea om hela 243 m² som disponeras i två plan samt källare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Snart chockhöjs fordonsskatten – så här ska du tänka

Det här behöver du veta om det nya beskattningssystemet.

Matilda Larsson

Kl.16:49, 20 maj, 2018

Snart chockhöjs fordonsskatten – så här ska du tänka
Hjalmar Strömgren, begagnatansvarig säljare på Råbergs Bil i Kalmar. Foto: Matilda Larsson.

Från och med den 1 juli i år ändras reglerna för fordonsbeskattning, det så kallade bonus malus-systemet.

De nya reglerna gäller alla fordon som registreras efter den 1 juli och kommer att innebära en enorm skattehöjning för många bilägare.

LÄS MER: Snart chockhöjs fordonsskatten

Enkelt sagt blir skatten dyrare för de fordon som släpper ut mycket koldioxid medan bilar som släpper ut lite eller ingen koldioxid istället får en premierabatt.

Skattehöjningen gäller under bilens första tre år och skillnaden blir störst för bensindrivna bilar. Samtidigt kommer dieselbilar att få en högre skatt genom hela sin livslängd.

Det innebär att alla nya fossildrivna fordon kommer att råka ut för en rejäl skattesmäll i sommar, men det är fortfarande många svenskar som inte har koll på de nya reglerna och hur man bör tänka om man planerar att köpa bil de kommande åren.

Hjalmar Strömgren, begagnatansvarig säljare på Råbergs Bil i Kalmar, har stött på många kunder är osäkra på vad de nya reglerna innebär.

– Jag har upplevt att kunderna är nyfikna men att det också finns en osäkerhet och ovetskap. Många tror att det bara är dieselbilar som påverkas och att det inte gäller bensinbilar också. Man tror att man inte ska köpa dieselbilar längre men i dag kan du fortfarande köpa en dieselbil som klassas som miljöbil i fem år, säger Hjalmar Strömgren.

– Det ger dubbla budskap och jag förstår att folk är förbannade, fortsätter han.

Till exempel en bensindriven automatväxlad Ford Cougar som i dag kostar 2 296 kronor i skatt, kommer att kosta 10 363 kronor i årlig skatt, enligt Strömgren. En skatteökning med 351 procent.

En bensindriven Volvo XC60 kommer att få en skattehöjning från dagens 1 600 kronor till hela 7 000 kronor per år, enligt Allt om Bilar. En skatteökning med över 335 procent.

För att underlätta för kunder har man på bilhallarna byggt upp ett nybilslager i förväg där man redan har registerat bilarna för att så många som möjligt ska kunna få sin bil innan den 1 juli. Samtidigt har biltillverkarna utomlands också varit medvetna om förändringen och på så sätt kunnat ge svenska bilhandlare en snabbare leverans.

I september ändrar samtidigt EU sättet att räkna ut koldioxidutsläpp från fordon. I dagsläget mäter man utsläppen genom laboratorietester men från och med september kommer man att mäta den verkliga körningen, vilket kommer göra att alla fordon kommer att registrera högre utsläpp.

– Många blandar ihop bonus malus med den nya körcykeln i september, säger Strömgren.

Att alla bilar kommer att ha högre registrerade utsläpp kan man dock vända till sin fördel om man planerar att köpa en laddbar bil.

Bilar som ligger under bonusgränsen på 60 gram koldioxid per kilometer kan få upp till 60 000 kronor i bonus efter 1 juli 2018. För att få högsta möjliga bonus bör du därför köpa en energisnål bil efter 1 juli och innan 1 september 2018 för att få det lägre koldioxidvärdet och därför högre bonus.

Om du istället har behov av att köpa en större fossildriven bil bör du göra det innan den 1 juli för att undvika en hög straffskatt.

De nya reglerna kommer att innebära stora förändringar även för begagnatmarknaden. Enligt Strömgren kommer det leda till att begagnade fossildrivna bilar kommer att bli mer attraktiva, där dieselbilar får en höjning i populäritet.

– Om man ska köpa en ny bil kan man också fundera på down-sizing och ställa sig frågan ‘vi kanske klarar oss med mindre bil’. Ford Fiesta Ecoboost säljer vi mest av och den höjs bara från 360 kronor till 524 kronor i skatt.

Enligt Strömberg pågår ett skifte att tänka mer grönt, där marknaden alltid tar lite tid.

– Vi måste få ner koldioxidutsläppen och utveckling är alltid bra, men folk ska ta dieselpratet med en nypa salt. Välj bil beroende på vart du bor och hur långt du behöver köra. Dieselbilar är fortfarande extremt bra och att man inte kör mer än man behöver, avslutar Strömberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädjande besked för Halmstadungdomar som använder färdtjänst

Så gynnas ungdomarna i sommar.

Mattias Olsson

Kl.10:46, 20 maj, 2018

Glädjande besked för Halmstadungdomar som använder färdtjänst
Foto: Patrik Leonardsson/ Mattias Olsson.

Under tisdagen tog Samhällsbyggnadsutskottet ett beslut som lär glädja de ungdomar i kommunen som använder sig av färdtjänst. Nu har man nämligen tagit beslutet att nästan fördubbla antalet avgiftsfria färdtjänstresor för ungdomar med färdtjänsttillstånd under perioden 15 juni till 15 augusti.

Tidigare hade ungdomarna 16 gratisresor från Hallandstrafiken under perioden. Men nu ökar alltså kommunen antalet till 30. Kostnaden för kommunen för den här ökningen kommer att gå på mellan 55 000-165 000 kronor beroende på hur många av resorna som används.

– Vi har tagit beslut att fördubbla antalet fria resor för ungdomar som är färdtjänstresenärer, från 16 i Hallandstrafikens förslag till 30, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jenny Axelsson (C).

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Studie: Svenskar sämst i världen på att skaffa vänner

Endast tre av tio svenskar har skaffat en nära vän det senaste året.

Michael Olsson

Kl.13:09, 20 maj, 2018

Studie: Svenskar sämst i världen på att skaffa vänner
Foto: Max Pixel

Enligt en årlig studie som gjorts av Expat Insider är svenskar sämst i världen på att skaffa nya vänner. Som en följd av att svenskar är dåliga på att skaffa vänner har Demoskop, på uppdrag av bemannings- och utbildningsföretaget Lernia, undersökt närmare kring vad svenskar tycker om ämnet.

Undersökningen visar att bara en tredjedel av svenskar tycker att det är lätt att få nya vänner, men de flesta anser att relationer är viktiga. Mer än var tredje svensk tycker att goda kärleksrelationer är viktigast för att må bra och fler än var fjärde anser att goda vänner rankas högst.

Lättast att få vänner Sverige är det för skåningarna där 44 procent svarar att det är enkelt. Enligt undersökningen ska endast tre av tio svenskar fått mer än en nära vän det senaste året.

För att göra svenskarna bättre på att skaffa vänner har Lernia tagit fram 36 frågor som ska optimera förutsättningarna för nya vänskaper. Här kan du läsa frågorna som ska göra svenskarna världsbäst på att knyta nya vänskaper.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng