Så satsar Halmstad City under 2018: ”Väldigt nöjd med våra planer”

Mycket att vänta under det nya året:

Mattias Olsson

Kl.18:04, 12 januari, 2018

Så satsar Halmstad City under 2018: ”Väldigt nöjd med våra planer”
Sanna Westerberg och Rebecka Wik. Foto: Mattias Olsson

Ett nytt år med nya möjligheter har startat. På Halmstad City tänker man ta vara på möjligheterna och man har mycket på gång för det nya året. 24Halmstad besökte Halmstad City, för att se vad som är på gång.

Om vi börjar med en tillbakablick. Vad var ni mest nöjda med under 2017?
– Mest nöjda med är vi nog över att vi har fått en väldig kraft i det vi gör, vi har ett bra team här på kontoret med mig och Rebecka, som tänker och jobbar på ett väldigt likt sätt även om vi har olika kompetenser. Vi kompletterar varandra bra, säger verksamhetschefen Sanna Westerberg och fortsätter:

– Vi har fått upp ett väldigt högt medlemsantal, strax över 200 medlemmar idag. Och vi fick med krögarföreningen, det är fantastiskt. Nu är vi en enad trupp, det är jättestor fördel för oss som förening. Det är viktigt inte minst för våra evenemang.

– När det gäller evenemangen så hade vi ett nytt evenemang i form av Smaka på Halmstad, som blev en väldig succé i september. Det var uppskattat av invånare och besökare samt våra medlemmar. Evenemangen bidar ju till att det kommer in mycket folk till stan. Smaka på Halmstad var nog förra årets mest lyckade satsning, säger Sanna Westerberg.

Under 2018 har Halmstad City många satsningar på gång, även om många av dem fortfarande är hemliga.

– Det är jättemycket på gång, och vi har en väldigt tydlig plan för vad som ska göras. Jag känner mig väldigt nöjd med våra planer, sedan exakt vilka planer det är går vi inte ut med nu. Det får folk bli varse under tidens gång. Men vi kommer att ha väldigt många evenemang i stadskärnan i år. Vi har andra stora evenemang också, i synnerhet Bordtennis–VM, säger Westerberg.

– I år är det Fotbolls–VM där vi ser att krögarna är väldigt engagerade, det kommer att hända väldigt spännande grejer under fotbolls–VM här inne i staden.

Det första evenemanget under det nya året blir den 14 februari då det ska firas att Halmstad blir 100 000 invånare. 24Halmstad skrivit om innan.

– Firandet är den 14:e men vi kommer att köra en kärleksvecka som kommer att pågå från den 12 till 17 februari. En hel vecka med kärlekstema, säger  projektkoordinatorn Rebecka Wik.

Efter tjejkvällens succé har en killkväll varit på tal. Hur blir det med den?
– Den är med i våran marknadsplan, som det är nu ligger den i pipen, men det kan ske förändringar, säger Sanna Westerberg.

– Vi har ett evenemang som är helt nytt för i år, men jag känner inte riktigt att vi vill släppa på den ännu, den är verkligen i uppstartsfasen. Det är ett stort evenemang som vi planerar för i sommar, avslöjar Westerberg.

Även i samband med ett av årets stora händelser i Halmstad, bordtennis–VM, har man planer.

– Bordtennis–VM kommer vara en sådan sak som är mycket större än vad folk väntar sig, det kommer att bli väldigt stort och vi har planer för den veckan också. Vi kommer att bygga upp ett område på stora torg för spontanidrott. Där hoppas vi att de lokala idrottsföreningarna vill vara med, säger Rebecka Wik.

Tjejerna är noga med att påpeka att de även sysslar med mer saker än bara evenemang.

– Vi gör annat också, bland annat så har vi ett jättestort stråkutvecklingsprojekt, som vi har dragit igång med ett danskt konsultbolag. Det gör vi för att få en bredare inblick över vilka utmaningar som finns, hur de befintliga stråken behöver utvecklas, vilka målgrupper som tillgodoses i dagsläget och vilka åtgärder som krävs för att bli mer attraktiva som city. Då är det bra att ta hjälp, för det är lätt att bli hemmablind. Projektet görs i samarbete med Halmstads kommun och Fastighetsägare, vilket är fantastiskt kul. Kickoffen på det projektet är den 18:e januari, säger Sanna Westerberg och fortsätter:

– Det kommer också komma in ett antal spännande aktörer i city, där vi inte heller kan säga vilka de är ännu.

Vad är viktigast i ert vardagliga arbete?
– Jag tycker det är viktigt att man har passion för sitt arbete. Att man verkligen är engagerad och motiverad och verkligen värnar om att vi ska ha våran fantastiska stadskärna levande. Sedan gäller det att få andra att känna ett ansvar för det också. Ibland kan det vara tungrott. För vi har en bred roll och det är många som ska dra åt samma håll, säger Sanna Westerberg.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu har de öppnat sin egen klinik: ”Känns jättebra – är väldigt omväxlande”

Siktar på stor roll i Södra Sverige.

Mattias Olsson

Kl.19:47, 16 mars, 2018

Nu har de öppnat sin egen klinik: ”Känns jättebra – är väldigt omväxlande”
Foto: Mattias Olsson.

Den 3 mars slogs portarna upp till Lisa Phan och Angelica Franzéns nystartade skönhetssalong Face Atlas. Något man firade med en invigning. Fast redan i februari hade man smygstartat verksamheten på Lokföraregatan lite, med några besök.

Fast att kalla Face Atlas för en skönhetssalong är kanske bara delvis korrekt. På hemsidan är Face Atlas beskriven som en estetisk klinik.

– Om det är en skönhetssalong? Egentligen både ja och nej. Det är ju estetiska injektioner vi jobbar med, och vi har en mer specialiserad skönhetsvård, där vi är specialiserade på fillers, botulinumtoxin och Dermapen. Det är avancerad hudvård kan man säga, säger Lisa Phan under 24Halmstads besök.

Hur känns det nu när ni har kommit igång?
– Det känns jättebra. Det är så himla roligt också, med tanke på att man ser resultatet med en gång på kunderna. Och är kunden nöjd så är jag själv också minst lika nöjd. Det är härligt att man kan göra någon så himla glad. Det är dessutom väldigt omväxlande mot vad vi vanligtvis jobbar med på sjukhuset , säger Lisa.

–Det känns verkligen jätteroligt, men samtidigt är det mycket att tänka på. Marknadsföring och bokföring, ja alltihop när man startar företag, men det är roligt, säger Angelica Franzén.

Vanligtvis jobbar tjejerna inom psykiatrin på sjukhuset. Tanken är att de nu ska kombinerad det jobbet, med jobbet på Face Atlas.

– Ja, jag kommer att fortsätta att jobba heltid på sjukhuset. Jag jobbar natt. Här på Face Atlas kör vi bara bokningar, så vi är ju inte här hela tiden, säger Lisa.

– Jag kommer att kombinera jobbet här med både föräldraledighet och jobbet på sjukhuset, så det blir till att planera schemat, säger Angelica.

Angelica Franzén och Lisa Phan. Foto: Mattias Olsson.

Angelica Franzén och Lisa Phan. Foto: Mattias Olsson.

Hur kom det sig att ni drog igång det här projektet just nu?
– Det var nog mest att allt klaffade. Vi hittade en lokal som vi gillade, och utbildningarna går inte så ofta heller, så det var verkligen som att allting klaffade samtidigt med både utbildning och lokal, säger Angelica.

Utbildningen bestod av en tvådagskurs via MyBeauty Academy i Göteborg.

– Detta är ju en skola, där det inte är något läkemedelsbolag som ligger bakom, för det är det på många av de här utbildningarna annars. Så de vi gjorde vår utbildning hos är oberoende. De kräver att man har kunskap inom anatomi och fysiologi, så där har vi jättemycket nytta av att vi är sjuksköterskor, säger Angelica och fortsätter:

– Det finns väldigt många som inte är legitimerad personal som jobbar med detta, eftersom det inte riktigt finns några regleringar inom branschen, så vi har stor nytta av vår sjuksköterskekompetens. Både handhavandet med sprutor och renligheten.

Att de valde att etablera sig just på Lokföraregatan var dels närheten till resecentrum.

– Sedan är det inte mitt i smeten heller, för det är ändå lite tabubelagt i Sverige fortfarande med att göra den här typen av injektioner och behandlingar, och då kan det vara lite mer diskret, säger Angelica Franzén.

Vad har ni för mål på sikt? Vill ni satsa på det här fullt ut till 100 procent?
– Vi vill bli störst och bäst i södra Sverige i alla fall. Sedan vill vi kunna ägna oss åt detta en större del än vad vi gör idag, säger Angelica Franzén.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De ska anställa 50 personer: ”Växer stadigt”

Företaget fortsätter att satsa – behöver anställa 50 personer inom kort.

Martin Persson

Kl.10:51, 16 mars, 2018

De ska anställa 50 personer: ”Växer stadigt”

Företaget Stena Recycling har under de senaste åren investerat en miljard kronor i arbetet för att utöka återvinningsgraden av metall. Inför nästa steg i utvecklingen tror man att minst 50 personer behöver anställas till företagets lokaler i Kistinge där 175 personer arbetar just nu

– Det handlar dels om tjänstemän, men det mesta är produktionspersonal, typ personer med industriell utbildning, maskinoperatörer och maskinförare. Det är mycket personal på kort tid så det kanske kan bli svårt, men vi hoppas att vi ses som attraktiva, säger Sverker Rosdahl,  process- och kvalitetschef, till Hallandsposten.

Därmed kommer företaget att närma sig 300 anställda i sina verksamheter i Halmstads kommun. Rekryteringen väntas vara klar till hösten 2018 – och sedan kan det bli tal om ytterligare anställningar.

– Det är troligt. Alla avfallsslag vi har kräver ytterligare förbättringsprocesser. Vi är ständigt växande och har en väldig utvecklingspotential så vi kommer att satsa ytterligare, säger Sverker Rosdahl till HP.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Restaurangkedjan etablerar sig på Flygstaden: ”Kändes klockrent”

Så många arbetstillfällen genererar etableringen.

Mattias Olsson

Kl.17:52, 15 mars, 2018

Restaurangkedjan etablerar sig på Flygstaden: ”Kändes klockrent”
Foto: Linnea & Basilika / Pressbild.

Det är den sydostasiatiska restaurangkedjan Linnea & Basilika som kommer att öppna på Flygstadens handelsplats i Halmstad. Om allt går som planerat så kommer man att öppna under sommaren.

– Det känns kanon. Det ska bli roligt att komma tillbaka till Halmstad där jag jobbat tidigare och startade min första restaurang. Det ska bli spännande att komma igång, säger VD:n Anette Ngo till 24Halmstad.

Grunden till Linnea & Basilika lades 2008 då restaurang Basilika öppnade i Landskrona. Året därpå blev man årets restaurang i Landskrona. Konceptet med hemlagad mat från Sydostasien har sedan 2014 utvecklats till restaurangkedjan Linnea & Basilika.

– Halmstad har länge funnits med på vår priolista. Både jag och min fru Anette kommer från Halmstad från början. Vi har letat efter en lämplig lokal i två år, och detta kändes klockrent. Nu har vi en fastighetsägare som tror väldigt mycket på konceptet. Så det blev ett ganska enkelt val till slut, säger etableringschefen Martin Pham.

Hur känns det att det nu är klart att ni ska öppna i Halmstad?
– 
Det känns helt fantastiskt. Nu ska bara bygglovet igenom. Det är den enda process som kan påverka när vi ska öppna. Fastighetsägaren hoppas att vi ska kunna öppna i början av juli. Och någon gång under juli hoppas vi att det ska bli.

Etableringen av restaurangkedjan innebär också att fler arbetstillfällen skapas. I dagsläget räknar man med 15 nya arbetstillfällen på heltid. Kockarna är planerat att i första hand ta från de andra restaurangerna i kedjan. Serveringspersonal och övrig kökspersonal ska dock rekryteras lokalt. Rekryteringsprocessen för att hitta serveringspersonal startas omgående.

Linnea & Basilika finns sedan tidigare i Landskrona, Löddeköpinge, Hyllinge, Varberg, Eslöv, Skurup och i Ängelholm där man har sin bas.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klassiska butiken firar 20 år i Halmstad: ”Idag firar vi”

Detta händer under jubileumsdagen.

Mattias Olsson

Kl.19:38, 14 mars, 2018

Klassiska butiken firar 20 år i Halmstad: ”Idag firar vi”
Foto: Mattias Olsson

Under onsdagen är det på dagen 20 år sedan Butterick’s öppnade sin butik i Halmstad. Något man givetvis firar.

– Idag firar vi med godis, ballonger och 20 procents rabatt. Rabatten gäller dock under hela veckan, säger butikschefen Pernilla Ericsson.

Under samtliga 20 år har butiken funnits på Klammerdammsgatan 3, och Pernilla Ericsson har varit med under hela perioden.

– Jag märker inte så mycket skillnad nu mot hur det var när vi började. Förutom att vi säljer väldigt mycket mer ballonger nu, säger hon.

Hur kommer det sig att konceptet håller lika bra nu som för 20 år sedan?
– Det är alltid temafester, ja mycket fester överlag. Någon kanske fyller 50, eller så är det studenterna på Högskolan som ska ha någon temafest.

Vad har sålt bäst under åren?
– Maskeradartiklar går allra bäst, och partygrejer.

Kommer butiken köra 20 år till?
– Det vet jag inte. Men det hoppas jag, för det behövs.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädjande beskedet för city: ”Är en fantastisk stad”

Positivt svar efter konsultföretagets handelsutredning och analys av centrala Halmstad.

Mattias Olsson

Kl.14:38, 14 mars, 2018

Glädjande beskedet för city: ”Är en fantastisk stad”
Sandra Holm, Sapna Billengren Lindström, Sanna Westerberg och Per Arbin. Foto: Mattias Olsson.

På uppdrag av Halmstad City, Fastighetsägarna och Halmstads kommun, har konsultföretaget Reteam gjort en handelsutredning och analys av centrala stan. Under onsdagen var 24Halmstad på plats när resultatet presenterades.

– Halmstad är en stark stad, alla ramar finns. Sedan gäller det att skruva upp det lite. Man har rätt tänk men behöver justera lite. Men Halmstad är en fantastisk stad, säger Sandra Holm, från Reteam, som är den som har gjort undersökningen.

Utredning innehöll en inventering av butiksstrukturen, en marknadsundersökning och en stråkanalys. Vad visade då själva undersökningen? Jo, bland annat följande:

  • 19 av Halmstadbornas 20 favoritbutiker finns redan i city. Den butiken man saknar är Zara.
  • Halmstad har många butiker i stadskärnan (369 stycken för att vara exakt). Staden har en bra struktur att bygga vidare på. City har 800 meter gågata, vilket anses bra.
  • Service och bemötande var prio ett. 34 procent av de som deltog i undersökningen ansåg det som viktigast. Service och bemötande ansågs därmed viktigare än utbud när man handlade i city.
  • Om Halmstadborna fick bestämma och hade obegränsat med pengar så är det parkeringsfrågan som flest vill påverka. Undersökningen visar dock att Halmstad har billigast p-avgift och många lediga platser i jämförelse med andra liknande kommuner som Jönköping, Gävle och Borås.

– Det här tyckte jag var väldigt intressant eftersom allmänhetens bild inte riktigt stämmer med verkligheten. Här har alla aktörer ett ansvar att försöka förändra bilden och göra den mer nyanserad, säger Sandra Holm.

  • 10 procent av butikslokalerna i city står tomma. Staden upplevs dock inte som tom enligt undersökningen.

– Det är inga problem att hyra ut lokalerna. Men fastighetsägarna är bättre på att tänka rätt nu, och vill ha rätt butik på rätt plats. En feletablering kan vara den största anledningen till en försämring, och det är inte helt orimligt att det kan ta ett år att få rätt butik på plats, säger Per Arbin från Fastighetsägarna.

Ett tips man fick som snabbt och enkelt kunde ge ett lyft var att fixa fasaderna på byggnader, till exempel genom att tvätta dem, och butikerna kan jobba med skyltning.

Eftersom kommunen, Halmstad City och Fastighetsägarna precis fått ta del av utredningens innehåll så har inga praktiska åtgärder hunnit planeras ännu, men det ska komma. Och de erkänner att de blev positivt överraskade.

– Jag tycker det känns fantastiskt bra att vi har det här bekräftat av en oberoende part som har analyserat stadskärnans dagsläge. Och sammanfattar vad vi gemensamt nu ska fokusera på och vilka prioriteringar vi ska göra. Vilka saker vi ska samla kraft kring. Det här handlar om att vi ska göra någonting tillsammans. Och då fungerar det här bra som underlag, säger Sanna Westerberg, från Halmstad City.

– Det är oerhört glädjande. Jag tycker att det är bra att vi har fått så mycket med oss i undersökningen som vi kan börja jobba med direkt, säger Per Arbin.

– Jag tycker att det var positivt att det var en hel del politiker på plats när vi presenterade detta på morgonen. Jag hoppas att de kan ta med sig en del till sina partier och att de också kan skruva upp lite grann och vara med i centrumutvecklingen, säger Sapna Billengren Lindström från Halmstads kommun.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng