Lista: De populäraste flygsökningarna just nu

Här är landet som är på väg att bli populärt igen.

Matilda Larsson

Kl.09:35, 12 januari, 2018

Lista: De populäraste flygsökningarna just nu
Foto: Pexels.

Flygsökindex av Momondo ges ut varje kvartal. Indexet visar på intresseutvecklingen av sökningar gjorda på de 20 mest populära destinationerna i världen.

Det sista kvartalet av 2017 visar bland annat att Bangkok ligger kvar i topp som populäraste destinationen.

Köpenhamn kliver upp på en andraplats och går om London, som tappat en del jämfört med samma period förra året.

Index visar även att intresset för Turkiet växer.

– Vi ser i vår statistik att intresset för Turkiet fortsätter öka. Det är en trend som har pågått ett tag. Istanbul tar sig från 14:e till en sjunde plats på listan, och Antalya är den destination som ökat mest jämfört med samma period förra året, säger Line Schjelde, PR-manager på Momondo.

De 20 mest sökta destinationerna just nu:

1. Bangkok
2. Köpenhamn
3. London
4. Malaga
5. Phuket
6. Dubai
7. Istanbul
8. New York
9: Alicante
10. Barcelona
11. Paris
12. Amsterdam
13. Las Palmas
14. Berlin
15. Beirut
16. Bali
17. Miami
18. Palma de Mallorca
19. Prag
20. Manila

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädjebeskedet: Då blir det gratis att tågluffa

Kommande 18-åringar har något att se fram emot.

Mia Martelleur

Kl.21:45, 6 januari, 2018

Glädjebeskedet: Då blir det gratis att tågluffa
Montage: Pixabay

Nu kommer glädjande nyheter till dagens ungdomar – om två år kan alla Europeiska 18-åringar få gratis interrailkort. Men redan i år kommer en testskara på 20 000 ungdomar få chansen att tågluffa gratis genom Europa.

Förslaget lades fram i EU-parlamentet under 2016 med syftet att låta alla Europeiska ungdomar, oavsett bakgrund och ekonomi, få möjligheten att se nya platser och upptäcka Europa. Nu står det klart att programmet ska testas.

LÄS MER: LISTA: 10 billigaste länderna att semestra i

Inledningsvis gäller det ett pilotprojekt i år där 20 000 europeiska tonåringar ska få möjligheten att tågluffa gratis. Men förhoppningen är att programmet ska bli permanent redan år 2020. Vilka ungdomar i Europa som kommer få möjlighet till de första 20 000 korten är inte bestämt än.

– Ett antal faktorer måste bestämmas av vederbörliga europeiska institutioner. I detta tidiga skede går det inte att delge närmare uppgifter på hur det färdiga gratisprogrammet för Interrail kommer att se ut, säger en presskontakt för Interrail till Vagabond.

Den som har ett interrailkort har möjligheten att resa obegränsat med tåg under en treveckorsperiod genom 30 EU-länder. Kortet är giltigt i två år. I nuläget kostar ett sådant kort cirka 5 500 kronor.

Det billigaste interrailkortet, som tillåter fem resdagar inom 15 dagar, kostar cirka 2 284 kronor för ungdomar och 2 879 för vuxna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Resejättens galna jobbannons – söker professionell latmask

Älskar du att sova? Att göra ingenting? Då kan resejättens nya satsning vara något för dig.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.10:02, 3 januari, 2018

Resejättens galna jobbannons – söker professionell latmask
Foto: Arkiv

Det finns arbeten. Och så finns det enklare arbeten. Resejätten Tui:s senaste jobbannons tar kanske priset. De söker nämligen fyra personer till en anställning – fyra professionella latmaskar.

Kriterier: Du skall ha erfarenhet från att sova, ta det lugnt, ligga ned och ogilla ord som deadline och produktivitet.

– Vi på TUI söker nu fyra självgående latmaskar för en avslappnande projektanställning på två veckor, skriver man i annonsen på sin hemsida.

– Du som sökande besitter en fallenhet för att sitta still och har en imponerande förmåga att dagdrömma dig bort till varmare breddgrader. Vi ser gärna att du har ett stort ointresse av att interagera med människor, fortsätter man.

Skulle man vara den optimala latmasken är tjänsten placerad i Stockholms innerstad. Kontoret du kommer spendera din tid på är på välplanerade nio kvadratmeter där interiören är inspirerad av Medelhavets stränder.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flygindustrin kan slå rekord nästa år

Vinsterna förväntas öka rekordartat – då blir också biljetterna allt dyrare.

Matilda Larsson

Kl.14:56, 30 december, 2017

Flygindustrin kan slå rekord nästa år
Foto: Genrebild/Public Domain Pictures

Det är International Air Transport Association, IATA, som har gjort en prognos inför flygbranschens kommande år.

Den totala vinsten förväntas stiga med hela elva procent till 38,4 miljarder dollar. Samtidigt förväntas biljettpriserna öka.

Efter att ha minskat under sex år i rad, förväntas biljettpriserna öka med tre procent under 2018, efter att ha fallit 1,5 procent under 2017.

Ökade biljettpriser var det som hjälpte de större Europeiska flygbolagen att öka vinsterna över förväntan och IATA meddelar samtidigt att man lyfter årets vinstprognos från tidigare 8,6 miljarder dollar till 9,8 miljarder dollar för Europa.

IATA förutspår också att enhetskostnader kommer öka 4,3 procent under 2018, efter en ökning på 1,7 procent under 2017. Även priserna för flygbränsle förväntas öka med 12,5 procent.

– Industrin reagerar på den kostnadspressen. Vi vet utifrån annonserade scheman att vi antagligen kommer att se en inbromsning i kapacitetsökningarna under 2018, säger Brian Pearce, chefsekonom på IATA till Reuters.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Europas bästa nyårsstäder

I Sverige eller utomlands – här är de kanske roligaste nyårsstäderna.

Matilda Larsson

Kl.13:58, 26 december, 2017

Här är Europas bästa nyårsstäder
Foto: Christine Matthews.

Om du är osäker på vart du ska fira nyår i år, eller vill få inspiration till nästa år – spana in tipsen här nedan.

Oavsett om du vill fira i Sverige eller utomlands, har Allt om resor satt ihop en lista på de bästa nyårsstäderna.

1. Stockholm
Nyår på Skansen är Sveriges mest kända firande, som firats sedan 1895 och sänds i tv varje år, skriver Allt om resor.

2. London
Nyårsfyrverkerierna vid London Eye i centrala London har dragit större publik under senare år och det beräknas att runt en halv miljon människor trängs under firandet i centrala staden.

3. Berlin
Den tyska huvudstaden är överlägsen europamästare när det gäller att fira nyår. Den två kilometer långa partysträckan på Straße des 17. Juni, vid Brandenburger Tor mitt i staden brukar locka över en miljon besökare.

4. Köpenhamn
Räkna med trängsel vid tolvslaget på Rådhustorget. Då samlas tusentals Köpenhamnsbor där för att höra rådhusklockorna ringa in det nya året, titta på fyrverkerier, dricka champagne och äta traditionell ”kransekage”.

5. Göteborg
Upp mot 20 000 personer brukar lockas till Götaplatsen för att fira in det nya året. Klockan 23.30 börjar nyårsceremonin med tal, filmvisning och nedräkning.

6. Prag
Stadens eget fyrverkeri skjuts inte upp förrän klockan 18 på nyårsdagen, från Letnaparken norr om gamla stan. Man har fin utsikt över raketerna bland annat från Karlsbron eller de andra broarna över floden, Petrinkullen eller flodbanken på gamla stan-sidan.

7. Amsterdam
Det officiella firandet sker vid Oosterdok strax öster om gamla stan. Här skjuts stadens stora fyrverkeri upp vid tolvslaget.

8. Warszawa
Nyår firas främst på två ställen i Polens huvudstad; i gamla stan eller vid Kulturpalatset. Det mesta firandet sker vid Kulturpalatset. Där skjuter staden upp sitt eget fyrverkeri som direktsänds i tv. Polens största stjärnor avlöser varandra på flera scener. Trångt, stökigt, glatt och gratis.

9. Åre
Med temperaturer som kan glida ner en bra bit under nollpunkten är kanske inte utomhusfirande den stora grejen i Åre. Kommunen har inte något eget firande med fyrverkerier, men raketer skjuts ändå över Åresjön. Vid tolvslaget brukar det vara fullt av folk som skålar in det nya året på Åre torg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Knepen: Så får du bagaget snabbare efter flygresan

Det finns flera knep för att förbättra chanserna.

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Kl.13:55, 25 december, 2017

Knepen: Så får du bagaget snabbare efter flygresan
Foto: Genrebild / Public Domain Pictures.

Flyget har landat och du är framme på din destination. Nu vill du bara ha ditt bagage och lämna flygplatsen – men det kan ta tid.

Att vänta på sitt incheckade bagage kan vara en prövning för tålamodet. Finns det dessutom en tid att passa kan minuter kännas som timmar. Det finns dock flera tips som ökar dina chanser att få väskorna snabbare.

Travel + Leisure, som också påpekar att rutinerna kan variera kraftigt mellan olika flygbolag och flygplatser, redovisar ett par.

1. Be personalen att sätta på en ”fragile”- eller ”ömtålig”-klisterlapp.
Bagage med sådan märkning brukar oftast lastas på sist – vilket i sin tur ökar chanserna till att det lastas av först. Ibland händer det dock att flygplatspersonalen missar att notera märkningen.

2. Sen incheckning.
Kan vara opraktiskt om man reser med småbarn eller i stort sällskap, men annars gäller det samma princip här som i tips nummer ett: Väskor som checkas in sent blir ofta pålastade sist. 

3. Flyg business- eller förstaklass.
Om plånboken tillåter… Dessa resenärers väskor – och de som flyger ofta och samlar poäng – prioriteras nästan alltid på det allmänna bandet. I många fall har de även ett eget bagageband.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng