Hyllades av förbundskaptenen – nu ska han lyfta HBK

Nyförvärvet: "Skönt att testa vingarna"

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.20:02, 11 januari, 2018

Hyllades av förbundskaptenen – nu ska han lyfta HBK
Foto: Mattias Olsson.

Andreas Hadenius har vunnit SM–guld och hyllats stort av förbundskapten Janne Andersson. Nu är han på plats i Halmstad för att lyfta HBK och även sitt eget spel till nya höjder. 24Halmstad har träffat ett av HBK:s nyförvärv.

– De första träningarna har varit mycket kul, snälla killar och det finns bra kvalité i laget. Så det är mycket skönt att vara här. Bra träningar och ändå lättsamt stämning och mycket glädje, säger Andreas Hadenius.

Hadenius anlände till Halmstad på söndagkvällen, och bor i dagsläget på hotell innan han flyttar in i sitt permanenta boende i februari.

Har du hunnit skaffa dig någon bild av staden?
– Ja, jag har varit ute ganska mycket. Under tisdagen var jag och kollade på bordtennislaget och såg lite matcher. Jag har gått mycket på stan också, och det är en väldigt mysig stad.

Bortsett från en säsong i Värnamo 2012, har Andreas Hadenius spelat för lag i Norrköping. Mest för IFK Norrköping, som han också var med och vann SM–guld med 2015.

Foto: Mattias Olsson.

Foto: Mattias Olsson.

Hur ser du på att lämna Norrköping?
– Jag ser positivt på det faktiskt. Jag kan se det lite som en nystart på något sätt. Det är skönt att testa vingarna och släppa tryggheten hemifrån, och utvecklas på fler plan.

Vad fick dig att bestämma dig för att ta chansen?
– Jag kände att jag ville spela mer fotboll och vara med i fler matcher, där det verkligen gäller och hettar till. Sedan är Halmstad en trevlig stad, och en klubb som visade gott intresse för mig och som är unga och utvecklingsbara. Och har ett lag som vill uppåt.

Du har ju tidigare varit en flexibel spelare och spelat på många olika positioner. Var spelar du helst?
– Skulle nog säga central mittfältare, även om jag nog spelat mittback mer i mina dagar, men jag är mest intresserad av att spela mittfältare.

Var tror du att du får spela i HBK?
– Jag avvaktar med den frågan, det är Igors uppgift.

Så var det ju det här med hyllningen från förbundskaptenen. Den kom efter Hadenius debut i IFK Norrköping under hösten 2014, då Janne Andersson var tränare i klubben.

– Ja, det var mot Gefle borta, en viktig match för att slippa kvalspel, minns Hadenius.

Janne Andersson kallade det den bästa debut han sett i sin fotbollskarriär.

– Jo men det stämmer, det sade han direkt efter slutsignalen, men det var mycket glädje från hans sida, det kanske stämmer, kanske inte. Men att Janne säger något sådant är smickrande. Det är självklart. Jag kände att hans förtroende för mig stärktes, säger Hadenius.

De efterföljande åren fick Hadenius kanske inte ut så mycket som debuten lovade, men han är övertygad om att han fortfarande kan hitta nya och bättre nivåer i sitt spel.

– Det tror jag absolut att jag har i mig.

Och det ska du få ut här i Halmstad?
– Ja, exakt.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter seriesegern – kvalar till högsta serien: ”Ingenting att klaga på”

Vilken succésäsong för HBK:s nya lag.

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.13:27, 22 januari, 2018

Efter seriesegern – kvalar till högsta serien: ”Ingenting att klaga på”
Foto: HBK.

När HBK Futsal i helgen besegrade Rosengård på bortaplan med 5–4 stod det klart. Laget var seriesegrare.

– Det känns fantastiskt kul med seriesegern. Det finns ingenting att klaga på, säger lagets tränare Per Lunnebjer till 24Halmstad.

LÄS MER: Efter seriesegern – kvalar till högsta serien: ”Ingenting att klaga på”

– Extra gött att vi vinner sista matchen, trots att vi kunde nå kvalet även vid förlust, att vi avslutar på topp.

Per Lunnebjer pekar ut de viktigaste anledningarna till succén.

  • Offensiven – ”Har varit vår styrka. Vi spelar med bra rörlighet och bollinnehav”.
  • Disciplin i försvaret – ”Även om offensiven har varit styrkan så har spelarna tagit jobbet och varit disciplinerade defensivt”.
  • Fått behålla truppen från förra året – ”Vi har kunnat bygga vidare på det och ta nästa steg”.

I och med att man vann serien så väntar nu ett kvalspel för att nå landets högsta liga, SFL. Den första av två matcher i ett dubbelmöte kommer att spelas under helgen den 17–18 februari. Vilka man möter är dock ännu inte klart. Men det blir någon utav: Malmö City, GAIS, Mellerud eller FC Diaspora.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hammers koncept en succé – nästan 3000 på läktaren

Så mycket pengar fick klubben in.

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.11:03, 22 januari, 2018

Hammers koncept en succé – nästan 3000 på läktaren
Foto: Arkiv.

Under fredagen spelade Halmstad Hammers sin ”Grindslantenmatch” där företag och privatpersoner fått sponsra matchen, vilket innebar gratis entré för publiken, i ett försök att locka dit mer folk.

Halmstad Hammers hade hoppats på att få åtminstone 2500 åskådare till matchen. Något man kunde glädja sig över att ha lyckats med, då hela 2954 personer var på plats i Halmstad Arena.

– Vi är absolut nöjda. Det är svårt att få en bättre inramning utifrån där vi är, säger klubbens ordförande Patrik Emwall till 24Halmstad.

– Det var kul att det kom så mycket publik, och kul att det blev en publikmatch där vi avgjorde i tom kasse på slutet. Matchen gav valuta för entrépengen höll jag på att säga, fast det var det ju ingen den här gången, säger Emwall.

Grindslanten gav även klubben ett glädjande ekonomiskt tillskott.

– Vi har inte riktigt summerat det än men jag tror att det kommer att ge oss ungefär 350 000 in i kassan. Och det är välkommet, säger Patrik Emwall.

Själva matchen då? Den vann Hammers med 6–4 mot gästande Tyringe. Laget ligger just nu på en andraplats i tabellen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nye HBK:arens initiativ: ”Jag vill ge tillbaka”

Så tar nyförvärvet chansen att ge tillbaka.

Mattias Olsson

Mattias Olsson

Kl.16:05, 21 januari, 2018

Nye HBK:arens initiativ: ”Jag vill ge tillbaka”
Foto: Mattias Olsson.

I förra veckan gjorde nyförvärvet Thomas Boakye sina första träningar med HBK. Nu är Boakye inne på sin andra vecka, och han är glad över att vara här och få chansen att leva sin dröm.

– När jag var liten drömde jag alltid om att vara fotbollsproffs. Jag sade till min mamma att jag ville se mig själv på tv i framtiden, så det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger Thomas Boakye till 24Halmstad.

– Allt jag gjorde när jag var lite var att gå i skolan och spela fotboll. Jag och mina kompisar spelade hela tiden. Vi spelade på gatorna, i skolan och efter skolan. Det var bara fotboll, fotboll, fotboll.

När han numera är hemma i Ghana tar han alltid chansen att ge tillbaka så mycket han bara kan.

Foto: Privat.

Foto: Privat.

– Jag vill ge tillbaka. När jag är i Ghana så organiserar jag en fotbollsturnering för unga spelare, för att ge dem chansen att uppnå sina mål, precis som jag fick chansen att göra. Jag samlar också in pengar till välgörenhet, som används för att köpa böcker till min gamla skola, säger Boakye.

Han berättar att han ofta också har med sig uppsättningar av fotbollströjor från laget han spelar i när han kommer hem. Att just han fick chansen att spela fotboll i Europa säger han beror på att han hade turen att hamna på rätt plats för att få chansen. Denna plats var Right to Dream Academy.

– Jag hade turen att Right to Dream kom till min stad och hade uttagningar. Så det var så jag hamnade där. Det är en underbar akademi där man tränar unga spelare, och ger dem ambitioner och möjligheter att utbilda sig och bli professionella fotbollsspelare. Right to Dream gör ett bra jobb. Det var fantastiskt att få chansen att spela där. Man fick tips från tränare från både Europa och Ghana. Jag gick klart min utbildning och tog sedan steget till Sverige och Östersund.

Boakye berättar att det finns många fantastiska spelare i Ghana, men att de saknar någon som kan hjälpa dem att få visa sina kvalitéer som spelare, och att han därför är väldigt tacksam över att han fått chansen på Right to Dream Academy. Boakye skulle Men nu är det Halmstad och HBK som gäller, och Boakye ser fram emot det.

– Förra veckan var mer att man skulle lära känna spelarna, ledarna och styrelsen. Jag tycker att det har gått ganska bra. Jag börjar bli van vid träningen och hur vi ska spela, det går åt rätt håll. Det har varit en bra start hittills.

– Jag ser fram emot ett nytt äventyr med HBK, mitt fokus är att hjälpa laget att uppnå sina mål under året. Jag ser fram emot vad som väntar under säsongen. Jag hoppas att vi når Allsvenskan i slutet av året, säger Thomas Boakye.

Thomas Boakye under turnering han arrangerar i Ghana. Foto: Privat

Thomas Boakye under turnering han arrangerar i Ghana. Foto: Privat

Det han har sett av Halmstad såhär långt gillar han.

– Halmstad är en fin stad med vänliga människor, jag trivs här. Det är ganska så lugnt, och jag är en lugn kille, så det passar mig bra. Som sagt en fin stad. Jag gillar Sverige så det spelar egentligen ingen roll var jag bor. Jag har gillat alla städer i Sverige som jag bott i.

Efter övergången till HBK så kommer Thomas Boakye att ställas mot sina tidigare lagkamrater i Varberg under säsongen. Något han bara ser fram emot.

– Fotbollen kan ta dig överallt. Jag är tacksam för vad Varberg gjorde för mig när jag spelade där. Men tiden var kommen för mig att testa ett nytt äventyr, och det var att skriva på för HBK. Det kommer att bli kul att spela mot Varberg. Det kommer att vara trevligt att träffa mina tidigare lagkamrater och ledare.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succé för Halmstad Handboll i USM

HH:s P16-lag ångar på i Ungdoms-SM.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.13:13, 20 januari, 2018

Succé för Halmstad Handboll i USM
Halmstad Handboll P16 har tagit sig långt i USM. Foto: Läsarbild/Bildbyrån

Halmstad Handbolls P16-lag tog sig till Steg 3 i Ungdoms-SM genom fyra raka segrar i Steg 1 och fick därmed tre nya matcher på programmet. I tur och ordning besegrade lagen Önnered 26-18, H43 38-15 och Uppsala 35-24. Tre matcher där Theo Anderson-HjertErik Alvå och Hugo Sivertsson prisades som matchens lirare.

Detta innebär att HH tog sig vidare från denna grupp som gruppetta och fick med sig H43 som grupptvåa. Imponerande nog har HH en målskillnad på 249-116 på sina 7 matcher, och samtliga truppens spelare har lirat i varje match.

– Vi har gjort ett väldigt fokuserat och koncentrerat USM så här långt och nu är vi åter i steg 4, säger Claes Andersson som tränar laget tillsammans med Thomas Sivertsson.

– För två år sedan vann vi tio raka matcher i USM innan vi snöpligt missade finalsteget, steg 5, i den elfte och sista matchen, så det är med spänning vi ser fram emot lottningen nu, fortsätter Claes.

Lottningen kommer innebära att de kvarvarande 32 lagen fördelas i åtta stycken fyralagsgrupper, där HH kommer lottas tillsammans med en gruppetta och två grupptvåor från Steg 3. Vinnaren i de åtta fyralagsgrupperna går till finalsteget Steg 5 i Malmö.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Expertens tips för att nå miljonerna

Nu går de för 13 rätt - ta rygg och var med och slåss om miljonutdelningen.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.12:05, 19 januari, 2018

Ny vecka och en ny kupong. 10 miljoner jackpot, stort fokus och lycka till! Håll dig uppdaterad fram tills lördag genom de senaste och hetaste speltipsen på tipsarenan.se.

1. Manchester City – Newcastle (1)
City svinbra mot Liverpool trots förlusten. Bergspik!

2. Arsenal – Crystal Palace (1,X)
Arsenal en favorit i fara. Ta med även tvåan om du har råd!

3 .Burnley – Manchester United (2)
Burnley verkar återigen gå mot en klen vår. Tvåan känns solklar.

”Tvåan känns solklar”

4. Everton – West Bromwich (1,2)
WBA kan vara nytänt, Everton ännu ur slag. Oavgjort tror vi minst på ändå.

5. Leicester – Watford (1)
Hemmalaget är starkare för dagen, lägg därtill hemmaplan.

6. Stoke – Huddersfield (1)
Stoke bra senast mot MU. Hudds sämst i serien just nu.

7. West Ham – Bournemouth (1)
Bortalaget ser inte bra ut trots vinst mot Arsenal senast. West Ham vinner nu.

”Vi litar på matematiken”

8. Bolton – Ipswich (1,2)
Svårbedömd match i Championship. Vi litar på matematiken och kör 12.

9. Leeds – Millwall (X,2)
Hemmalaget ständigt överskattat av svenskarna. Mycket publik och jämn match.

10. Norwich – Sheffield United (X,2)
Hemmalaget utmattat efter cupspelet mot Chelsea. Man kan även chansspika tvåan.

”Hemmalaget utmattat”

11. QPR – Middlesbrough (1,2)
En i raden av helt omöjliga matcher att tippa.

12. Reading – Brentford (1,2)
Brentford beter sig som Donald Trump, man vet aldrig var man har dom.

13. Sunderland – Hull (1,2)
Brrr. Bör helgarderas. Måste man välja bort något så blir det krysset. Skit i Holmgren.

annons tipsarenan

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng